به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از محیط ، دکتر محمود حمدی زقزوق وزیر اوقاف مصر در چارچوب برنامههای دینی و فرهنگی در شهر مدینه عربستان درباره "گفتگوی اسلام و مسیحیت" سخنرانی کرد و اظهار داشت: گفتگوی دینی بخشی جدانشدنی از گفتگوی بین تمدنها به شمار می رود. اساس تمدنها در هر مکانی از جهان بر پایههای دین استوار شده است.
وی گفت: دین امروز در نظر نویسندگان معاصر غرب یکی از عناصر اصلی تشکیل دهنده هر تمدن، زبان، تاریخ و فرهنگ به شمار میرود، بنابراین نمیتوان گفتگوها را از بین برد و از شیوه دیگری برای برقراری ارتباط با ادیان مختلف استفاده کرد.
زقزوق یادآور شد: در خلال گفتگوهای دینی اهانت، استهزا و یا تمسخر دین مردود است و هنگامی که کسی در گفتگوی بین ادیان مشارکت میکند، نباید هدف او دشمنی باشد بلکه باید تلاش کند نقاط مشترک میان ادیان را پیدا و بر آن تأکید کند.
وی با اشاره به اینکه گفتگوی دینی به معنای حقیقی این مفهوم احترام متقابل و مساوات میان طرفین را در بر میگیرد و از منظر انسانی احترام بر کرامت انسانی و وحدت بشری و فهم متقابل را مورد توجه قرار میدهد، تصریح کرد: اسلام نخستین دین در تاریخ بشریت است که بر ضرورت گفتگوهای صریح میان ادیان تأکید میکند.
وزیر اوقاف مصر افزود: دین اسلام همه را به گفتگوی بین ادیان دعوت میکند. دعوت قرآن دعوتی صریح و آشکار به گفتگوی دینی میان طرفین به شمار میرود. قرآن کریم ضمن بررسی شیوه گفتگو، ادب در گفتگو را نیز مهم میداند .
وی با اشاره به جایگاه ویژه و ممتاز اسلام در گفتگوی با ادیان، گفت: گفتگو از مهمترین ضروریات عصر برای غلبه بر مشکلات معاصر در جهان فعلی به شمار می رود. با توجه به اینکه دین تأثیر عمیقی در روح و نفس مردم دارد اما پدیده های سکولاریستی شرق و غرب این پدیده را منکر می شوند.
زقزوق با بیان اینکه در گفتگو باید ارزشهای انسانی در ادیان را مورد توجه و تأکید قرار دهیم، یاد آور شد: ارزشهای گفتگو بر ارزشهای دینی و ارزشهای اخلاقی و انسانی بنا شده است . بنابراین تأکید بر ارزشهای انسانی مشترک بهترین راه برای تفهیم دیگران محسوب میشود. از این رو همکاریهای سازنده به منظور پیشرفت و برقراری آرامش و صلح در جهان بسیار اهمیت دارد.
نظر شما