به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، محمدرضا حمیدی ظهر امروز در حاشیه نخستین نمایشگاه بین المللی صنعت چرم و کیف و کفش در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در چنین شرایطی 36 هزار اشتغال در صنعت چرمسازی از دست رفته که می توان گفت به ازای هر اشتغال بین 360 تا 720 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
مدیرعامل شرکت چرم مشهد با اشاره به ارزش افزوده در صنعت چرم افزود: صادرات سالامبور سالیانه 70 میلیون دلار ارزش افزوده به همراه دارد که در صورت تبدیل آن به چرم، کفش و مصنوعات چرمی این رقم به 700 میلیون دلار ارتقا می یابد.
وی بیماریهای آبله، اگزما و تب برفکی را از عمده دلایل افت شدید کیفیت و ارزش بیش از 60 درصد پوست کشور و ایجاد ضایعات فراوان در صنعت چرم دانست و افزود: نتیجه این افت کیفیت خسارتی معادل 39 میلیارد تومان است.
حمیدی پویایی صنعت چرم را منوط به رفع مشکلات صنعت کفش دانست و تصریح کرد: صنعت کفش در بخش اشتغالزایی و ایجاد ارزش افزوده به مراتب مهمتر از صنعت چرم است زیرا این صنعت علاوه بر کفش دست دوز در بخش کفش ماشینی نیز از استعدادهای بسیار بالایی برخوردار است.
وی با انتقاد از شرایط موجود اظهار داشت: صنعت کفش کشورهای اندونزی با 9/2 درصد سهم جهانی، ویتنام با 7/7 درصد و چین با 4/51 در صد سهم جهانی پیشگام هستند و این در حالیست که سهم صنعت کفش ایران از صادرات جهانی کمتر از 19/0 درصد است.
مدیرعامل شرکت چرم مشهد، پرورش و نگهداری سنتی دام، صدور بدون ضابطه مواد اولیه و نبود تسهیلات مناسب برای نوسازی و تکمیل خطوط تولید را از جمله مشکلات صنعت چرم عنوان کرد و بیان داشت: عدم امکان جذب سرمایه های خارجی به دلیل شرایط خاص کشور قاچاق محصولات مشابه و نداشتن استراتژی صحیح در توسعه صنعت چرم از دیگر مشکلات پیش روی این صنعت است.
وی تصریح کرد: به جرات می توان گفت از برنامه پر افتخار سند چشم انداز 20 ساله عقب هستیم همانطور که از برنامه آماده سازی برای عضویت در سازمان تجارت جهانی عقب مانده ایم.
نخستین نمایشگاه پوست و چرم صنعت کیف و کفش شش تا 10 خرداد در محل دائمی نمایشگاه بین المللی مشهد پذیرای علاقه مندان و صنعتگران این رشته است.
نظر شما