دکتر حسن مسلمی نائینی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص موضوعات مورد بحث در آخرین جلسه هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی در وزارت علوم گفت: پیش نویس اساسنامه اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان که پیش از این توسط دانشجویان ارائه شده بود در اختیار کلیه اعضای هیئت قرار گرفت و بحث مفصلی راجع به اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان انجام شد و این موضوع بخش عمده ای از جلسه گذشته هیئت را به خود اختصاص داد.
دبیر هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی درباره سابقه طرح موضوع تشکیل اتحادیه شوراهای صنفی گفت: کلید اتحادیه شوراهای صنفی دانشجویان از سال 80 در نشست سراسری این شوراها در دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی زده شده است. دبیران شوراهای صنفی دانشگاههای کشور در گردهمایی سراسری این شوراها در سال 84 در دانشگاه صنعتی اصفهان تصمیم گرفتند تا در این نشست به اتحادیه برسند و حتی انتخاباتی تحت عنوان انتخابات شورای مرکزی اتحادیه را نیز برگزار کردند اما این انتخابات نباید برگزار می شد.
وی ادامه داد: از دانشجویان انتظار می رفت درخواست تشکیل اتحادیه را بر طبق آئین نامه شوراهای صنفی ابلاغ سال 82 به هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی ارائه می کردند و این هیئت نیز در مورد درخواستشان تصمیم گیری می کرد. البته دو مشکل در این بین وجود داشت، یکی اینکه هنوز هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی در آن موقع شکل نگرفته بود و مشکل دیگر اینکه شاید یک آئین نامه و دستورالعمل مشخص برای چگونه اعطای مجوز به اتحادیه وجود نداشت.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم در بیان بحث های مطرح شده در هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی راجع به اتحادیه شوراهای صنفی گفت: مشکلات هر دانشگاه ویژه همان دانشگاه است و مشکلات مشترکی وجود ندارد که نمایندگان شوراهای صنفی دانشگاههای مختلف بخواهند آنها را با یکدیگر پیگیری کنند. امکانات دانشگاهها به قدری متفاوت با یکدیگر است که از برخی جهات حتی قابل مقایسه نیز نیستند. به عنوان مثال دانشگاه سیستان و بلوچستان به راحتی می تواند برنج پاکستانی در دسترس داشته باشد اما دانشگاههای استانهای مجاور چنین امکانی ندارند.
مسلمی نائینی افزود: با وجود طرح این بحث که موضوعات مبتلا به دانشگاهها آنچنان اشتراکی با یکدیگر ندارند که شوراهای صنفی بخواهند مسائل را با تاسیس اتحادیه پیگیری کنند اما بحث در مورد شوراهای صنفی در جلسه گذشته هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی نهایی نشد و در جلسات آتی نیز موضوع اتحادیه مورد بحث قرار می گیرد.
وی در خصوص سابقه تشکیل نشست های سراسری شوراهای صنفی دانشجویان در دولت نهم و علت نامشخص بودن برگزاری این نشست ها در آینده تصریح کرد: نشست های سراسری شوراهای صنفی به منظور برگزاری انتخابات برای تعیین دو عضو دانشجویی هیئت مرکزی نظارت این شوراها برگزار می شد. سه نشست طی سه سال گذشته در دانشگاههای صنعتی اصفهان، تربیت مدرس و بوعلی همدان برگزار شد اما به رغم اینکه مقرر بود فعالیتی با عنوان اتحادیه تا زمان تصویب اتحادیه صورت نگیرد اما متاسفانه در نشست ها در مورد اتحادیه تصمیم گیری کرده اند.
مدیرکل امور دانشجویان داخل وزارت علوم افزود: شوراهای صنفی برخی دانشگاهها نه تنها در نشست های سراسری پیشین شوراها که با حمایت وزارت علوم برگزار شده است در مورد اتحادیه صحبت کرده اند بلکه عنوان نشستها را نشست اتحادیه شوراهای صنفی اعلام کرده اند، این در صورتی است که این نشست های سراسری شوراهای صنفی بوده و برای انتخاب دو عضو دانشجویی هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی برگزار می شده است.
حسن مسلمی نائینی تاکید کرد: تا زمانی که بحث اتحادیه در هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی مشخص نشود مجموعه ای با عنوان اتحادیه شوراهای صنفی حق هیچ نوع فعالیتی ندارد اما تا کنون چنین قاعده ای از سوی دانشجویان رعایت نشده و آن رعایت مقررات و تعاملی که لازم بوده را انجام نداده اند. به همین جهت تا این اتحادیه به جایی نرسد امکان برگزاری نشست های سراسری شوراهای صنفی وجود ندارد زیرا در صورتی که دوباره نشستهای سراسری برگزار شود دوباره بحث اتحادیه را پیش می کشند این در حالی است که مرجع رسیدگی به این بحث هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی است نه نشست سراسری شوراهای صنفی.
دبیر هیئت مرکزی نظارت شوراهای صنفی درباره نحوه برگزاری انتخابات دو عضو دانشجویی این هیئت نیز به مهر گفت: مقرر شده طی نامه ای از کلیه شوراهای صنفی دانشجویان فعال دانشگاهها درخواست شود 2 نفر از هر دانشگاه را همراه با لوح فشرده حاوی مشخصات به وزارت علوم معرفی کنند تا این اطلاعات پس از جمع آوری در اختیار دبیران شوراهای صنفی دانشگاهها قرار گیرد و انتخابات توسط نامه انجام شود. البته این امکان نیز وجود دارد که این انتخابات به صورت الکترونیکی نیز انجام شود.
وی در معرفی هیئت برگزاری این انتخابات گفت: یک نفر از دانشجویان، یک نفر از معاونان و کارشناس و مشاور اداره کل امور دانشجویان داخل وزارت علوم هیئت برگزاری این انتخابات را تشکیل می دهند. نامه ها توسط این هیئت از دانشگاههای کشور جمع آوری می شوند و در جلسه هیئت نظارت باز شده و رای ها خوانده می شوند.
نظر شما