۱۴ خرداد ۱۳۸۷، ۱۲:۲۴

ابراهیم حسن بیگی: دچار یک فراموشی عظیم شده‌ایم / به اندازه یک قرن می‌توان از امام نوشت

ابراهیم حسن بیگی: دچار یک فراموشی عظیم شده‌ایم / به اندازه یک قرن می‌توان از امام نوشت

ابراهیم حسن بیگی که داستانهایی را درباره امام خمینی به رشته تحریر درآورده، با اشاره به ویژگی های رفتاری، اجتماعی و سیاسی امام راحل گفت: ایشان شخصیتی بودند که به اندازه یک قرن می توان درباره شان نوشت.

ابراهیم حسن بیگی - نویسنده کودک و نوجوان - در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: زندگی و مبارزات سیاسی امام به دلیل دارا بودن ابعاد و وجوه مختلف و به یاد ماندنی این ظرفیت را دارد که در قالب فیلم و رمان تبیین شود اما متاسفانه امروز نقش نویسندگان و هنرمندان در این وادی کمرنگ است.

این نویسنده ادامه داد: جایگاه شخصیت امام به عنوان الگویی ناب در هدایت افراد جامعه انکار ناپذیر است ولی متاسفانه نویسندگان و فیلمسازان نسبت به ساختن و مکتوب کردن زوایای زندگی ایشان کم کاری کرده اند.

وی اضافه کرد: در حال حاضر جامعه ما دستخوش یک فراموشی عظیم شده و نویسنده نیز به عنوان یکی از آحاد این جامعه گرفتار فراموشی است. حضرت امام اسطوره ای است که ضرورت دارد نسلهای بعد او را بشناسند. البته کم کاری درباره پرداختن هنری به شخصیت امام خمینی (ره) فقط به نویسندگان و فیلمسازان برنمی گردد بلکه دولت نیز باید در این راستا برنامه ریزی مطلوب را داشته باشد تا همان طور که اشاره کردم، نقش امام و فرازهای مختلف زندگی ایشان برای نسلهای بعد روشن شود. امام شخصیت گرانبهایی بود که 30 سال پیش توانست جوانانی مانند ما را متحول و وادار به ایستادگی در جنگی هشت ساله کند. در واقع حضور او باعث شد تا نسل گذشته جنگ را تاب بیاورد و عاشقانه مبارزه کند.

حسن بیگی که تاکنون آثاری را درباره زندگی و شخصیت حضرت امام تالیف کرده است درباره این دسته از آثارش گفت: من چند سال پیش دو مجموعه داستان "گلی گم کرده ام" (بزرگسالان) و "پرستوها" (نوجوانان) را با موضوع حضرت امام توسط نشر مدرسه منتشر کردم. این دو کتاب مشتمل بر داستانهایی از نویسندگانی چون سید مهدی شجاعی، محمدرضا بایرامی، قاسمعلی فراست، داود غفارزادگان و دیگر نویسندگان بود. همچنین سال 1375 کتابی با عنوان "ریشه های ماندگار" را تالیف کردم. این اثر که منحصرا درباره حضرت امام تالیف شده بود، توسط نشر عروج وابسته به موسسه تنظیم و نشر آثار امام منتشر و بعد از آن سه بار تجدید چاپ شد. این کتاب با وجودی که رویکردی کاملا مستندگونه و مبتنی بر رفتارهای شخصی و اجتماعی و بطور کلی سیره امام دارد نزدیک به 10 سال است که تجدید چاپ نشده است.

نویسنده رمان "محمد" درباره داستان "گردن بند" خود نیز که برای کودکان نوشته است گفت: این داستان هم به شکل مستند و برگرفته از فرازی از زندگی امام نوشته شد. داستان اشاره به روایتی دارد که طی آن یک زن آلمانی گردن بند خود را در سالهای جنگ به امام راحل دادند تا صرف جنگ شود و امام در همان ایام این گردن بند را به گردن فرزند یک شهید که به دیدنش آمده بود آویختند.

"عروسک شکسته"، "معمای مسیح" و "نشانه های صبح" از دیگر فعالیتهای ابراهیم حسن بیگی با محوریت امام خمینی بوده است.

کد خبر 694332

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha