سهراب شرفی در گفتگو با خبرنگار مهر در شیراز افزود: به عنوان نمونه سرمایه گذاری که قصد سرمایه گذاری کلان در شیراز داشته باشد برای تامین زمین حداقل پنج سال در بروکراسی اداری استان گرفتار می شود در صورتی که این مدت در اروپا و دیگر مناطق توسعه یافته تر دو ماه است.
وی خاطرنشان کرد: متولی بخش صنعت وزارت صنایع است و ما انتظار داریم حداقل در این حوزه این وزارتخانه بسترهای مناسب سرمایه گذاری را فراهم کند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: در این شرایط اتاق بازرگانی برای جذب سرمایه گذار تلاشهای خود را به کار می بندد اما در صورتی که شرایط و امکانات برای این امر مهیا نباشد به طور حتم سرمایه گذار را فراری خواهیم داد.
شرفی گفت: در کشورهای حاشیه خلیج فارس این شرایط مهیا شده و سرمایه گذار برای شروع فعالیت خود در این کشورها ماهها انتظار نمی کشد اما در کشور ما به دلیل عدم وجود بسترهای لازم سرمایه گذار علاقه ای به فعالیت اقتصادی ندارد.
وی اظهار داشت: در کشورهایی مانند مالزی، کره جنوبی، چین و... فضای سرمایه گذاری باز است و برای سرمایه گذار احترام زیادی قائل هستند و در پی آن سرمایه گذار نیز همواره برای انجام امور خود با یک مرجع خاص سر و کار دارد در صورتی که در ایران، سرمایه گذار در پیچ و خم بروکراسی اداری سرگردان شده و در نهایت کشور را ترک می کند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی فارس با تاکید بر اینکه برای رفع مشکل سرمایه گذاری در کشور باید احساس مسئولیت قوه مجریه بیشتر شود، افزود: اگر نگاه بی تفاوت سه قوه در کشور نسبت به امر سرمایه گذاری اصلاح شود و هر مسئول نسبت به این امر احساس وظیفه کند بدون شک مشکلات این حوزه نیز برطرف می شود.
شرفی خاطرنشان کرد: در این بین از مجلس نیز انتظار می رود به دنبال حذف قوانین مازاد در بخش سرمایه گذاری باشد زیرا انبوه قوانین سرمایه گذاری خود نوعی سد برای توسعه این بخش در کشور و استان فارس شده است.
وی با اشاره به این نکته که اتاق بازرگانی مسئولیت جذب سرمایه گذار را ندارد، افزود: اتاق می تواند در کنار فعالیتهای موثر سه قوه در کشور ارائه مسیر کند و با طرح مشکلات و مسائل دستگاه ها را برای برطرف کردن سد های بر سر راه سرمایه گذاری یاری رساند.
نائب رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: اگر به صورت مناسبی از اظهار نظرهای کارشناسانه اتاق بازرگانی استفاده می شد به طور قطع شاهد برطرف شدن بخش عمده ای از مشکلات و موانع این بخش بودیم.
شرفی همکاری دو بخش وزارت بازرگانی و صنایع را ضروری دانست و افزود: اگر وزارت صنایع همکاری مستمری برای جذب صنعتگر داشته باشد و وزارت بازرگانی نیز بتواند برای کالاها و محصولات کشور بازار مناسی پیدا کند اتاق بازرگانی نیز می تواند با ارائه طریق و ... برای سرمایه گذاری ایجاد اشتیاق کند نه اینکه اتاق برای متقاعد کردن دستگاه های مرتبط با موضوع، ساعتها وقت صرف کند و دست اخر نیز نتیجه ای حاصل نشود.
نظر شما