سید احمد خاتون آبادی در گفتگو با خبرنگار مهر در نوشهر اظهار داشت: این در حالی است که توسعه پایدار تعریف جامعی مبنی بر تامین نیازهای نسل کنونی با محدود نکردن نیازهای نسل آینده دارد.
وی افزود: هر اقدامی که در زمینه توسعه صورت می گیرد نباید منابع را تخریب کند زیرا در غیر این صورت نیازهای نسل آینده را به خطر می اندازد.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان نمونه برای حفر چاه عمیق باید دید که این اقدام چه تاثیری بر روی سفره های زیرزمینی می گذارد و اگر جنگل تخریب می شود این بر خلاف توسعه پایدار است.
به گفته خاتون آبادی، بهره برداری از محیط زیست باید به گونه ای صورت گیرد که زمینه تجدید و بازسازی را به طبیعت دهد و اقدامات کنونی مغایر با این اصل است.
وی ادامه داد: متاسفانه روستاهای کشور به دلیل محدودیت منابع و تخریب در حال تخلیه هستند و این منابع تامین غذا و طبیعت نگران کننده ای دارد.
این استاد دانشگاه افزود: تکنولوژی موجود در روستاها متناسب با سیستم شکننده آن نیست و باید بازنگری در آینده تکنولوژِی صورت گیرد.
وی یادآور شد: در مناطق شهری به دلیل تراکم جمعیت آلودگی های زیست محیطی بیداد می کند و باید تدابیر ویژه در این زمینه اتخاذ شود.
استاد رشته توسعه روستایی و پایدار دانشگاه صنعتی اصفهان افزود: روند آلایندگی زیست محیطی در بسیاری از شهرهای کشور نگران کننده است و تنوع گیاهی در حال نابودی است این در حالی است که گیاهان منبع غذایی نسلهای آینده را تشکیل می دهند.
وی بیان داشت: مقوله توسعه پایدار به حفاظت از جنگلها، مراتع و پوشش گیاهی گرایش دارد در حالیکه روند موجود مخالف توسعه همه جانبه و پایدار است.
نظر شما