به گزارش خبرگزاری مهر، "گرافن" شکلی سه بعدی از بلورهای کربن است که از گرافیت به دست آمده و همانند یک اتم نازک است. این ماده را 4 سال قبل محققان دانشگاه منچستر انگلیس کشف کردند. از آن زمان تاکنون دانشمندان سراسر دنیا هر روز به نتایج شگفت انگیزی در کاربردهای این ماده دست می یابند.
به تازگی نیز گروهی از محققان لابراتوار ملی منابع نوری پیشرفته دانشگاه کالیفرنیا در ساندیگو که نتایج تحقیقات خود را در مجله "نیچر فیزیک" منتشر کرده اند موفق شدند ویژگیهای غیرمنتظره ای از این ماده را از دیدگاه هدایت جریان برق و جذب پرتوها کشف کنند.
این محققان در این خصوص توضیح دادند: "گرافیت از سالها قبل به عنوان یک ماده نیمه رسانا شناخته می شد اما گرافن هیچ شباهتی به نیمه رساناهای فعلی ندارد. بعضی از خواص عجیب این ماده به نوع بلور کربنی آن بستگی دارد. کربن چهار الکترون دارد که از این تعداد تنها سه الکترون در پیوندهای این مولکول شرکت می کنند و به این دلیل گرافن یک ساختار سه بعدی دارد. به نظر می رسد که الکترون چهارم آزادانه در فواصل طولانی و بدون برخورد با دیگر الکترونها حرکت می کند. این خاصیت سبب می شود که ویژگی نیمه رساناها از 10 تا 100 برابر نسبت به مواد سنتی افزایش یابد."
این دانشمندان با بررسی گرافن با پرتوهای مادون قرمز مشاهده کردند که این ماده از میزان جذب بسیار بالای پرتوها برخوردار است درحالی که براساس مدل الکترونهای مستقل پیش بینی می شد که این ماده نباید هیچ نوع جذبی داشته باشد.
همچنین سرعت الکترونها ثابت نبود و به انرژی حرکت بستگی داشت. به گفته محققان آمریکایی، این اطلاعات می تواند فرضیه های جدیدی را در استفاده از گرافن در فناوری نانوالکترونیک ارائه کند.
نظر شما