به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اینترنتی اصوات العراق، "برهم صالح" به چگونگی ارائه این تضمینها و زمان آن اشاره ای نکرد و تنها گفت : این تضمینها مربوط به حضور نیروهای بیگانه در عراق، عبور و مرور آنها با موافقت دولت عراق و مصونیت اعطایی به این نیروها است.
صالح با بیان اینکه این توافقنامه تنها در مرحله مذاکرات است و هرگز توافقنامه ای که حاکمیت عراق را نقض کند؛ امضا نخواهد شد؛ افزود : موضوع توافقنامه موضوعی حساس است و امکان ندارد کسی به تنهایی درباره آن تصمیم گیری کند و پارلمان عراق در جریان آن قرار خواهد گرفت.
"نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن، درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
نظر شما