۲۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۸:۲۰

500 برگزیده در جشنواره تولیدات استانی صدا و سیما معرفی می‌شود

500 برگزیده در جشنواره تولیدات استانی صدا و سیما معرفی می‌شود

معاون امور مجلس و استان‌های صدا و سیما از برگزاری شانزدهمین جشنواره تولیدات رادیو و تلویزیونی مراکز از 27 تا 29 در شیراز و معرفی بیش از 500 برگزیده در پایان جشنواره خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری شانزدهمین جشنواره تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان عصر امروز سه‌شنبه 21 خرداد با حضور حجت‌الاسلام سیدرمضان موسوی‌مقدم معاون امور مجلس و استان‌های سازمان، محمود اشتری رئیس ستاد برگزاری جشنواره، علیرضا سالمی نیک دبیر جشنواره، حبیب‌الله مازندرانی رئیس کمیسیون صدا، ابوالحسن‌ موسوی‌زاده رئیس کمیسیون سیما و نمایندگان رسانه‌های گروهی در سالن جلسات معاونت استان‌ها برگزار شد.

در این نشست موسوی‌مقدم با اشاره به تولیدات مراکز استان‌ها گفت: بیش از 60 درصد تجهیزات و منابع صدا و سیما در مراکز استان‌هاست و از این امر می‌توان گستردگی مراکز استان‌ها را متوجه شد. در حال حاضر 28 شبکه استانی، 30 شبکه رادیویی، هفت رادیو شهری و سه رادیو محلی داریم. امروز شبکه‌های استانی نقشی بی‌بدیل در ترویج اخلاق، معارف، موضوعات مختلف و ارائه الگوهای محلی دارند.

وی یکی از اهداف شبکه‌های محلی را ارائه خرده‌فرهنگ‌ها و آداب و رسوم اقصی نقاط کشور ذکر کرد و گفت: مهمترین ماموریت شبکه‌های استانی حفظ و رشد فرهنگ بومی و محلی است. بنابراین با داشته‌های فرهنگی باید آینده خود را ترسیم کنند. مجموعه فعالیت‌ها منجر به جذب گردشگر و تقویت نگاه ملی می‌شود.

معاون امور مجلس و استان‌ها یکی از ماموریت‌های شبکه‌های استانی را تولید برنامه در حوزه‌های مختلف برشمرد و افزود: در طول برگزاری جشنواره مراکز استان‌ها تولیدات نیز به لحاظ کمی و کیفی رشد خوبی داشتند و در این جشنواره محورهای اساسی تولیدات آسیب‌شناسی و ظرفیت استان‌ها در برنامه‌سازی مشخص می‌شود. برپایی جشنواره مراکز استان‌ها وسیله‌ای برای رسیدن به اهداف والای شبکه‌هاست.

موسوی مقدم در ادامه افزود: هم اندیشی و تعامل در برنامه‌سازان از دیگر اهداف این جشنواره است. امیدواریم استان میزبان هم جذابیت‌های شیراز را در طول برگزاری جشنواره معرفی کند. همچنین کتاب تاریخچه جشنواره مراکز استان‌ها در دست چاپ است تا در اختیار برنامه‌سازان قرار گیرد. از سوی دیگر امسال سال رادیو در مراکز اعلام و در این زمینه اقدامات زیادی انجام شده است.

وی در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبنی بر شایعاتی برای دعوت از زین‌الدین زیدان و سامی یوسف برای حضور در جشنواره گفت: نه، چنین مسئله‌ای صحت ندارد. قرار است در شهر شیراز جشنواره‌ای برپا شود، شاید آنها میهمانان این جشنواره باشند. دلیل انتخاب شهر شیراز هم استفاده از پتانسیل‌های این شهر دیدنی است.

اشتری، قائم مقام معاون امور استان‌ها و رئیس ستاد برگزاری جشنواره درباره برنامه‌های جنبی جشنواره گفت: در طول برگزاری جشنواره عمو پورنگ برای مردم شیراز برنامه‌های مختلف اجرا می‌کند. برگزاری نمایشگاه و مسابقه اینترنتی مردمی نسبت به آثار ارسالی جشنواره و به نمایش گذاشتن لباس‌های سنتی و اسلامی زنان از دیگر برنامه‌های جنبی جشنواره است.

سالمی نیک دبیر جشنواره شانزدهم تولیدات رادیویی و تلویزیونی مراکز استان هم با اشاره به داوری مردمی در جشنواره مراکز گفت: امسال برای نخستین بار نقش مردم در داوری آثار پررنگ می‌شود. تله فیلم‌ها به نمایش عمومی درمی‌آید و مردم به لحاظ محتوایی و تکنیکی می‌توانند درباره آنها قضاوت کنند.

موسوی مقدم در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر ضعیف بودن و بومی نبودن تولیدات نمایشی مراکز استان‌ها و استفاده از عوامل و بازیگران تهران در کارهای بومی گفت: ما در حال رشد و تعالی هستیم و ادعا نداریم تمام ظرفیت استانی‌ را شناسایی کرده‌ایم، اما در تولیدات انیمیشن‌ها، فیلم‌ها و مجموعه‌ها مراکز فعالیت خوبی داشتند. تولیدات مراکز در سال 86 نسبت به سال 85 رشد 68 درصدی داشته است.

وی ادامه داد: سعی کردیم در تولیدات نمایشی لهجه، لوکیشن و موضوع بومی باشد و هدف ما تهیه آثار فاخر است. حال ممکن است برای فاخر شدن اثر از بازیگران تهرانی استفاده کنیم، اما این مسئله عیبی ندارد، چرا که هدف تهیه کار فاخر است. از سوی دیگر قیاس شبکه‌های استانی و ملی صحیح نیست.

ابوالحسن موسوی‌زاده رئیس کمیسیون سیما نیز در این باره گفت: مراکز در تولید فیلم خیلی جوان هستند، اما با این حال شروع خوبی داشتیم و 32 مرکز آثاری فاخر تهیه می‌کنند و ظرفیت‌های مراکز در حال شناسایی است.

معاون امور مجلس و استان‌ها در پاسخ به دیگر سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه چه راهکارهایی برای ترغیب برنامه‌سازان برای حضور بیشتر در نشست‌های جشنواره دارید گفت: ما تصمیم گرفتیم کمیسیون‌ها تبدیل به کارگاههای آموزشی شوند تا برنامه‌سازان استفاده بیشتری از آن ببرند و آخرین نظریه‌ها و شیوه‌های برنامه‌سازی در پنج حوزه خبر، موسیقی، صدا، سیما و پژوهش تبادل می‌شود.

مازندرانی رئیس کمیسیون صدا نیز گفت: با توجه به اینکه امسال به عنوان سال رادیو نامگذاری شده، یکی از بزرگترین سال‌ها برای برنامه‌سازان و فرصتی برای تبادل اطلاعات است. در ارزیابی آثار مراکز متوجه رشد کمی و کیفی می‌شویم. مراکز تازه تاسیس همچون خراسان جنوبی رشد خوبی داشته‌اند و در خراسان شمالی نیز با رشد 1000 درصدی رو به رو بوده‌ایم.

در پایان نشست موسوی‌مقدم گفت: از میان دو هزار و 262 اثر ارسالی، 760 اثر به مرحله داوری رسیدند که از این میان 507 اثر به عنوان برگزیده معرفی می‌شوند. مراسم افتتاحیه و اختتامیه در حافظیه شیراز برگزار و یک مرکز به عنوان برتر برترین‌ها انتخاب می‌شود. برگزیدگانی هم در بخش دفاع مقدس خواهیم داشت.

کد خبر 697138

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha