به گزارش خبرگزاری مهر ، مسئولان مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد که در دانشگاه آکسفورد بریتانیا تأسیس شده تأکید دارند این مرکز به منظور نقطه دیدار و تعامل میان جهان اسلام و غرب در رابطه با تعلیم و تعلم تأسیس شده است.
مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد به دنبال ترویج درک از اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی است و خود را به ارتقاء برتری آکادمیک در آموزش، تحقیق و نشر متعهد دانسته و برقراری ارتباطهای ملی و بین المللی را برای ترویج درک دوجانبه ضروری می داند.
مرکز مطالعات اسلامی دانشگاه آکسفورد به عنوان یک مرکز مستقل به رسمیت شناخته می شود. این مرکز در سال 1985 با هدف تقویت مطالعه آکادمیک اسلام و جهان اسلام تأسیس شد. پرنس ولز نیز حمایت از این مرکز را برعهده دارد. مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد توسط هئیت امنایی متشکل از دانشمندان و سیاستمداران بخشهای مختلف دنیا و نمایندگان دانشگاه آکسفور اداره می شود.
مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد تاکنون اقدامات متعددی برای ترویج و اصلاح درک مردم از جهان اسلام صورت داده چرا که اعتقاد دارد رابطه میان اسلام و غرب امروز بیش از گذشته حائز اهمیت است. این مرکز همچنین نقش مهمی در مطالعه بین رشته ای جهان اسلامی داشته و در این رابطه توجه بسیاری از محافل سطح جهان را به خود معطوف کرده است.
بسیاری از اعضای این مرکز در آموزش، نظارت و امتحانات دانشجویان لیسانس، فوق لیسانس و دکترای دانشگاه آکسفورد سهیم هستند و در عرصه های انسان شناسی، آموزشی، مطالعات توسعه، تاریخ، مطالعات شرقی، سیاست و روابط بین الملل، الهیات تخصص دارند.
این مرکز از تحقیقات پیشرفته به طور مستقیم و همکاری با دانشمندان و نهادهای آکادمیک علاقمند حمایت می کند. یکی از این تحقیقات "پروژه اطلس" است که به بررسی ریشه های تمدن اسلامی و جنبشهای اجتماعی معاصر در جهان اسلام می پردازد، مسلمانان بریتانیا و اقتصاد اسلامی نیز از دیگر پروژه های تحقیقاتی این مرکز است.
مرکز مطالعات اسلامی آکسفورد همچنین در حوزه نشر نیز با هدف ترویج درک از میراث غنی و متنوع جهان اسلام گام برمی دارد و برای رسیدن به این هدف انتشار مجله مطالعات اسلامی، مجموعه کتابهای سازندگان تمدن اسلامی را مدنظر دارد و جدا از آن کتابهایی را درباره موضوعات متنوعی چون، حقوق، سیاست، فلسفه، الهیات، تاریخ، هنر، معماری، مفاهیم اقتصادی و توسعه منتشر کرده است.
نظر شما