به گزارش خبرگزاری مهر، سناتور "آرلن اسپکتر" که به شدت مخالف سیاستهای فعلی کاخ سفید در قبال ایران است و در جلسه استماع جدید سنا، در انتقاد از سیاستهای بوش از "رابرت گیتس" وزیر دفاع آمریکا خواسته بود تا واشنگتن سیاستهای خود در قبال تهران را تغییر دهد، در پاسخ به این پرسش مهر که در حال حاضر مهمترین نگرانیهای آمریکا چه مسائلی هستند و اینکه آیا بهبود روابط واشنگتن با تهران می تواند به کاهش نگرانی های آمریکا کمک کند، نوشت : صلح میان اسرائیل و فلسطین، عراق، تسلیحات هسته ای و تروریسم از مهمترین نگرانی های آمریکا به شمار می روند.
اسپکتر در ادامه نوشت: هرچند آمریکا از سال 1980 تاکنون روابط دیپلماتیکی با ایران نداشته، اما من معتقدم آمریکا در صورت مذاکره با ایران و درنظر گرفتن نقش ایران در منطقه، بهتر می تواند بر این نگرانیهای خود فائق آید.
« من با نظر "ریچارد آرمیتاژ" معاون وزیر امور خارجه اسبق آمریکا که می گوید " اعتماد ما به توانایی هایمان باید به حدی زیاد باشد که دیپلماتها رو در روی مردم قرار بگیرند، زیرا حتی اگر در این مذاکرات به توافق نرسیده و دست خالی هم از آن برگردند بازهم ما چیزی را از دست نداده ایم" موافق هستم و معتقدم که مقامهای دو کشور باید با یکدیگر مذاکره کنند.»
این سناتور جمهوریخواه درپاسخ به این سوال که چرا آمریکا تا این اندازه درباره برنامه هسته ای صلح آمیز ایران با وجود تاکید آژانس بر انحراف نداشتن آن از مسیر صلح آمیز، جوسازی و فرافکنی می کند، چنین پاسخ داد : در سال 2002 آژانس بین المللی انرژی اتمی از وجود برنامه تحقیقات هسته ای در ایران خبر داد. وی درادامه ادعا نمود: هرچند ایران همواره اعلام کرده که این برنامه فقط برای مقاصد صلح آمیز است، اما برنامه هسته ای ایران مدتی به صورت مخفیانه دنبال می شده و همین امر سبب شده تا تردیدهایی درباره صحت گفته های ایران وجود داشته باشد!
سناتور اسپکتر درباره لزوم مذاکره آمریکا با ایران نوشت : من معتقدم مذاکره حتی با بدترین نوع رقیبان هم نتایج بسیار مثبتی در بر خواهد داشت. زمانی که جنگ سرد در اوج خود بود " رونالد ریگان" رئیس جمهور وقت آمریکا " لئونید برژنف " رهبر وقت اتحاد جماهیر شوروی را درست چند هفته بعد از آنکه این کشور را "امپراطوری شیطان"خوانده بود تشویق به مذاکره کرد. خوب اگر در آن زمان ما خواهان مذاکره با شوروی شدیم اکنون نیز باید در اندیشه مذاکرات باز (علنی) با ایرانیها باشیم. به همین دلیل من به طور مکرربا سه نماینده اخیر ایران درسازمان ملل متحد دیدارکرده و مرتبا بر"کاندولیزا رایس" وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامهای دولت بوش فشار آورده ام تا تهران را تشویق به برگزاری مذاکرات دو جانبه کنند.
آرلن اسپکتر از جمله سناتورهای است که به طرز بی سابقه ای در سال گذشته رای به قرار گرفتن نام سپاه پاسداران که سازمان رسمی نظامی ایران است در لیست گروه های حامی تروریسم داد. وی در پاسخ به سئوال مهر درباره چرایی این اقدام خود اینگونه توجیه کرد : من در 26 سپتامبر 2007 فقط به قانونی که توسط سناتور"کیل" و "لیبرمن" حمایت می شد رای مثبت دادم اما این اقدام درهمراهی با قطعنامه های شورای امنیت علیه ایران بود و نه مجوز و یا هر گونه تاییده ای برای استفاده از گزینه نظامی علیه تهران.
اسپکتر درپایان با تاکید مجدد برلزوم استفاده از دیپلماسی نوشت: هر چند هنوز تنشهای میان آمریکا و ایران در اوج قرار دارد،اما من معتقدم که هنوز فرصت برای استفاده از دیپلماسی برای کمک به حل اختلافهای میان دو کشور وجود دارد و من به تلاشهای خود برای تشویق کردن مقامهای آمریکا و ایران برای کاهش تنشها از راه مذاکره ادامه می دهم.
نظر شما