به گزارش خبرگزاری مهر، وجهه آمریکا در سراسر جهان در دوره ریاست جمهوری "جرج بوش" بشدت مخدوش شده و اروپایی ها همچون بسیاری از مردم آمریکا و سایر کشورهای جهان از سیاستهای جنگ طلبانه وی خسته شده اند و شمار زیادی از آنان امیدوارند که رئیس جمهوری آینده این کشور مواضعی متفاوت و در راستای منافع جهانی داشته باشد.
البته جای یادآوری دارد که این سفر بوش، سفر خداحافظی وی با اروپایی ها به شمار نمی رود زیرا وی قصد دارد ماه آینده در اجلاسی در ژاپن با رهبران اروپایی دیداری دوباره داشته باشد.
بوش در حال حاضر از کشورهای اسلوونی، آلمان و ایتالیا دیدار کرده و امروز جمعه نیز برای دیدار با صاحب کاخ الیزه به پاریس می رود و در ادامه این سفر به پلاک 10 خیابان داونینگ استریت لندن سری خواهد زد تا با "گوردون براون" نخست وزیر انگلیس و صاحب این خانه به گفتگو بپردازد.
در اولین مرحله از سفر رئیس حمهوری آمریکا شاهد شدیدترین تدابیر امنیتی در اسلوونی بویژه در فرودگاه "لیوبلیانا" و در حومه پایتخت این کشور که مقر نشست سران آمریکا و اروپا در آن قرار داشت، هستیم.
این تدابیر امنیتی ویژه از روز جمعه گذشته در فرودگاه لیوبلیانا و حومه آن برقرار شد و کارشناسان مواد منفجره همه نقاط فرودگاه از جمله ادارات و دفاتر هواپیمایی ها را به دقت مورد بازرسی قرار دادند.
این درحالی است که 15 دقیقه پیش از ورود هواپیمای مخصوص بوش، حریم هوایی اسلوونی برای تمامی پروازها به استثنای هواپیمای رئیس جمهوری آمریکا بسته شد.
در همین حال، فعالیت تمامی مغازه ها، رستوران ها و پمپ بنزین ها در اطراف فرودگاه در هنگام عبور رئیس جمهوری آمریکا ممنوع اعلام شد. همچنین حرکت کامیون های بیش از 5/3 تنی بسوی شهر لیوبلیانا و حومه آن نیز ممنوع اعلام شد.
برطبق گزارش مطبوعات اسلوونی، ماموران امنیتی آمریکا با لباس های شخصی برای تامین امنیت رئیس جمهوری خود در محل حضور یافته و تمامی رفت وآمدها و نقاط را زیر نظر گرفته بودند. این درحالی است که بیش از سه هزار مامور امنیتی اسلوونی نیز با ماموران آمریکایی همکاری داشتند.
دولت اسلوونی چند روز پیش از ورود بوش به این کشور، برگزاری هر گونه تظاهراتی را ممنوع اعلام کرد که در پی وجود این ممنوعیت، مخالفان حضور بوش در اسلوونی، تظاهرات آرامی را در پایتخت کشورشان برگزار کردند.
به گزارش مهر، تصمیم بوش در کاخ سفید برای آغاز حمله به کشورهای افغانستان و عراق موجب شد که کشورهای اروپایی نیز به طور اجباری وارد این جنگ شوند و شهروندان اروپایی مجبور شدند فرزندان خود را که برای خدمت به کشور خود به ارتش پیوسته بودند، به جنگی پوچ و بیهوده بفرستند.
مرحله بعدی سفر بوش، سرزمین آلمان و دشمن سابق آمریکا در سال های جنگ جهانی دوم بود.
رهبران اروپا نیز دیگر هیچ دلیلی برای همکاری با رئیس جمهوری کنونی آمریکا نمی بینند، چرا که وی دوره اش رو به پایان است و این درحالی است که بوش تمام انرژی خود را صرف جنگ عراق کرد و این مسئله تنفر گسترده ای را برایش در اروپا به همراه آورده است.
مردم اروپا از هم اکنون به رئیس جمهوری آتی آمریکا چشم دوخته اند.
در اولین نشانه ها برای مخالفت مردم آلمان با حضور بوش در کشورشان، یک نظرسنجی منتشر شد.
بر اساس این نظرسنجی که قبل از دیدار رئیس جمهوری آمریکا از آلمان صورت گرفت، بیش از سه چهارم از مردم این کشور وی را فردی ناموفق دانستند.
این درحالی بود که گروههای ضدجنگ آلمانی نیز با برپایی تظاهراتی آرام سعی کردند مخالفت خود را با ورود سردسته جنگ طلبان دنیا در حال حاضر نشان دهند.
مسائلی همچون افغانستان، بحران جهانی غذا، کشمکش در خاورمیانه، لبنان و برنامه هسته ای ایران موضوعاتی هستند که رئیس جمهوری کنونی آمریکا درباره آنها با "آنجلا مرکل" صدراعظم آلمان به گفتگو پرداخت.
پیش از آغاز سفر بوش به اروپا، بسیاری از مقامات آمریکایی این سفر را بدون نتیجه دانستند و اعلام کردند که این سفر هیچ نتیجه ای در پی نخواهد داشت.
بعد از حمله آمریکا به عراق در سال 2003 میلادی، اروپایی ها با نگاهی شک برانگیز و بدون اعتماد به بوش می نگرند و در همین حال، میزان عدم محبوبیت وی در اروپا به طور قابل توجه ای کاهش یافته است.
رئیس جمهوری آمریکا در سومین مرحله از سفر خود وارد ایتالیا شد و این درحالی بود که مخالفان سیاست های جنگ طلبانه بوش، خود را برای برپایی تظاهرات آماده کرده بودند.
مردم ایتالیا با برپایی تظاهرات گسترده ضدآمریکایی در سراسر این کشور، به استقبال بوش رفتند.
این تظاهرات اعتراض آمیز در شهرهای رم ، میلان و پالرمو در نزدیکی سفارت و کنسولگری های آمریکا در این سه شهر برگزار شد. پایگاه های نظامی ایتالیا از دیگر مناطق تجمع فعالان ضد جنگ در ایتالیا بودند.
رئیس جمهور آمریکا در سفر سه روزه خود به ایتالیا با رئیس جمهوری، نخست وزیر و پاپ بندیکت شانزدهم دیدار و گفتگو کرد.
وزارت کشور ایتالیا اعلام کرد که بیش از 10 هزار مامور پلیس در حفاظت از بوش شرکت دارند.
به گزارش مهر، اروپا اکنون در برابر درخواست های کاخ سفید برای اعزام نیروهای بیشتر به مناطق جنگی عراق و افغانستان مقاومت می کند و بیشتر چشم به رئیس جمهوری آتی آمریکا دوخته است.
مراحل بعدی سفر دوره ای بوش را کشورهای فرانسه و انگلستان تشکیل می دهند.
گروه های ضدجنگ در انگلیس و فرانسه قصد دارند در مخالفت با سفر آتی رئیس جمهوری آمریکا، تظاهرات بزرگی را برپا کنند.
بوش اکنون و در آخرین سفر خود به قاره اروپا آمده تا اختلافات دو طرف را در زمینه برخی از مسائل ازجمله خاورمیانه و محیط زیست حل کند، اما نشانه ای برای موفقیت این سفر دوره ای وجود ندارد.
نظر شما