۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۰:۵۵

داستان ناگفته عراق

داستان ناگفته عراق

کتاب "داستان ناگفته عراق " نوشته اسکات ریتر و ترجمه علیرضا عیاری در بیست و یک فصل و 386 صفحه با شمارگان 2100 نسخه از سوی انتشارات اطلاعات روانه بازار نشر شده است.

 گروه سیاسی - خبرگزاری مهر : علیرضا عیاری مترجم کتاب داستان ناگفته عراق در مقدمه آن چنین می نویسد: اسکات ریتر از طریق دوستان قدیمی خود در جامعه اطلاعاتی انگلیس، قبلا نسبت به سیاست دوگانه ایلات متحده هشدار داده بود. این کتاب تشریح می کند که چگونه آژانسهای اطلاعاتی آمریکا با وجود تلاش هزاران مامور دفتر بازرسی فدرال در داخل کشور و نیز ماموران سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا در خارج از مرزهای آمریکا در کسب اطلاعات مربوط به طرح القاعده در بمب گذاری یازده سپتامبر ناکام ماندند.

مترجم یادآور شده است : در لحظات حساس سازمان بازرسی فدرال با سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا همکاریهای لازم را صورت نمی داد و از طرفی تقریبا همیشه سازمان اطلاعات و جاسوسی آمریکا نیز اطلاعات لازم را در اختیار سازمان بازرسی فدرال قرار نمی داد.

"ریتر" در بحبوحه این آشفتگی و در دهه نود تصمیم گرفت تا در مورد وجود تسلیحات کشتار جمعی در عراق تحقیقاتی را صورت دهد. آشفتگی " آنسکام" کمیسیون ویژه سازمان ملل متحد (UNSCOM) که با تصویب قطعنامه 687 شورای امنیت سازمان ملل برای نظارت بر تسلیحات عراق تشکیل شد، به وسیله اتحاد چشمگیر و گروه فعال و اعضای آن خنثی شده و داستان ریتر مانند یک داستان هیجان انگیز است زیرا افراد نزدیک به صدام همواره به دنبال دستگیری افراد عضو گروه تحقیقاتی سازمان ملل بودند. ترک خاک عراق توسط بازرسان به دلایل واهی و عدم درک واشنگتن از نتایج اقداماتش غیر قابل قبول است. درنهایت، در مورد عدم موفقیت تلاشهای صورت گرفته در مورد برقراری صلح و خلع سلاح، نگرانیهایی به چشم می خورد.

اسکات ریتر نیز خود در مقدمه کتابش آورده است در آگوست 1998 من از بهترین شغل دوران زندگیم استعفا دادم. تقریبا هفت سال بود که به عنوان بازرس تسلیحاتی سازمان ملل فعالیت می کردم. به عنوان بازرس سازمان ملل من فرصتی استثنایی داشتم اما من نه تنها قادر به طراحی اجرا و عملیات بارزسی بودم بلکه امکان کنترل جهت بازرسی، جمع آوری و ارزیابی اطلاعات محرمانه در هر مرحله از بازرسی را نیز داشتم. به عنوان عضوی از کمیسیون ویژه سازمان ملل من همواره از دسیسه های سیاسی که درکار بازرسان به چشم می خورد دوری می کردم.

اسکات ریتر مسئول عملیات بازرسیهای حساس کمیسیون ویژه سازمان ملل بوده است و ین شرایط  او را قادر می ساخت تا از موضوع اطلاعات محرمانه در مورد عملیات صورت گرفته در مینه عراق آگاه شود.

وی تاکید می کند در مورد منابع اطلاعاتی به کار رفته در این کتاب هرجا که امکان داشته است مدرک مستدل را ارائه داده است. 

کد خبر 698730

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha