۲۵ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۱۵

مصری:

خط فقر به مراکز رسمی اعلام شده است

خط فقر به مراکز رسمی اعلام شده است

وزیر رفاه و تامین اجتماعی به اعلام اینکه"خط فقر به مراکز رسمی اعلام شده است" بسنده کرد و گفت: با اختصاص اعتباری بیش از دو میلیارد تومان در سال جاری، 100 دستگاه خودروی مناسب سازی شده دیگر برای ارائه خدمات اورژانس اجتماعی 123 خریداری می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، عبدالرضا مصری در مراسم افتتاح طرح عملیاتی "اورژانس اجتماعی"، آن را سومین برنامه مهم و عملیاتی شده وزارت رفاه و تامین اجتماعی در سال جاری خواند و اعلام کرد: در حال حاضر 50 دستگاه از 100 خودروی خریداری شده وارد کشور شده است و تا شش ماه آینده 50 خودروی دیگر نیز با گذراندن مراحل گمرکی، وارد عرصه خدمات رسانی می‌شود.

وی با بیان این که این تعداد خودرو، پاسخگوی نیاز تمام کشور نیست، اظهار کرد: در مرحله اول، این خودروها در شهرهای بزرگ، مراکز استان‌ها و مراکزی که از نظر آماری، بحران‌های جغرافیایی و منطقه‌ای را در آنجا شاهد هستیم، مستقر می‌شوند.

به گفته وزیر رفاه و تامین اجتماعی، در حال حاضر به دلیل کمبود این خودروها برای سراسر کشور، در موارد نیاز از سایر خودروهای در اختیار سازمان بهزیستی برای خدمات‌دهی در مواقع نیاز به مداخله در بحران استفاده می‌شود.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی، اورژانس اجتماعی را یک طرح عملیاتی جدیدی خواند که دارای چهار بسته خدمتی از جمله مداخله در بحران‌های فردی، اجتماعی، خانوادگی، تماس با خط تلفن "123" به منظور ارائه مشاوره‌ها و امور مددکاری، مراکز مداخله و بحران و خدمات سیار اورژانس اجتماعی یعنی خودروهایی که با نام آمبولانس اورژانس اجتماعی خدمات رسانی می‌کنند، هستند.

وی با اشاره به طراحی داخل خودروهای اورژانس اجتماعی که مناسب ‌سازی شده ‌اند، عنوان کرد: این خودروها دارای یک اتاق پذیرایی همراه تجهیزات هستند، یعنی فرد در معرض آسیب و یا آسیب‌ دیده در ابتدای امر به این خودرو دعوت و پذیرایی می ‌شود و سپس به تبادل نظر با تیم مددکاری و روانشناس می‌پردازد که برخی افراد، بنا به نوع نیاز و مشکلی که دارند، به صورت سرپایی خدمات را دریافت می‌کنند و یا آن که بنا به نوع نیاز، فرد را به سایر مراجع که می‌تواند، خانواده، مراکز درمانی و غیره باشد، ارجاع داد.

مصری با تاکید بر مداخله در مسایل اجتماعی ـ روانی قبل از مداخلات انتظامی ـ قضایی با استفاده از اورژانس اجتماعی، بیان کرد: با استفاده از خودروهای مناسب‌سازی شده درصدد هستیم اورژانس اجتماعی، اولین خودرویی باشد که جلوی پای دختران و زنان فراری بایستد، چرا که اگر زمان خروج فرد از منزل که جزء "دقایق طلایی" به شمار می‌رود، را از دست بدهیم، نمی‌توان با تدوین طرح‌ها و برنامه‌ها کاری از پیش برد.

وی کنترل و کاهش بحران‌های فردی و خانوادگی، بررسی سایر شاخص‌های اجتماعی تاثیرگذار بر مولفه‌های اجتماعی همچون مسایل فرهنگی، اقتصادی و غیره، امکان استفاده از مشارکت نهادهای غیردولتی، طبقه‌بندی گروه‌های هدف، مداخله در بحران‌هایی همچون زوج‌های در معرض طلاق، افرادی که قصد خودکشی دارند، همسران و کودکان آزار دیده، زنان، دختران و پسران فراری و مبتلایان به TS (اختلال هویت جنسی) را از آیتم‌هایی خواند که در مرحله اول راه‌اندازی اورژانس اجتماعی به آن‌ها توجه و به اقشار نامبرده، خدمات رسانی می‌شود.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی تاکید کرد: بر اساس مطالعات صورت گرفته، هیچ کشوری همچون ایران، چنین اورژانس کاملی که هم دارای شبکه خطوط تلفنی، تیم سیار، مراکز مداخله در بحران و پایگاه‌های خدمات اجتماعی به عنوان مراکز مکمل را داشته باشند، ندارند، بنابراین در صدد هستیم این مجموعه را به نام ایران به ثبت برسانیم.

به گفته وی، زمان تماس و همچنین مکالمات مردم با مددکاران و روانشناسان خطوط تلفن 123ضبط و ثبت می‌ شود، بنابراین تخصصی بودن، به موقع بودن و در دسترس بودن این اورژانس از ویژگی‌های آن به شمار می‌رود.

مصری در ادامه مجموع اعتبارات وزارت رفاه و تامین اجتماعی و دستگاه‌های متبوع آن در سال 83 را یک‌هزار و 390 میلیارد تومان و خواند که این رقم در سال 87 به چهار هزار و 946 میلیارد تومان رسیده است.

وی اضافه کرد: این افزایش نشان از توجه جدی به عدالت اجتماعی و اقشار آسیب پذیر جامعه را می‌رساند که البته برای رسیدن به شرایط ایده ‌آل کافی نیست.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی با اشاره به اختصاص سه هزار میلیارد تومان برای ارائه خدمات به بازنشستگان در سال جاری، در ادامه از یکسان ‌سازی اعتبار دفترچه‌های درمانی خبر داد و عنوان کرد: پس از 12سال تکلیف قانونی و هشت ماه کار کارشناسی، با استفاده از 180 پزشک، متخصص و فوق‌تخصص، برای اولین بار بسته خدمات بیمه‌های درمانی، تدوین و ابلاغ شد، به طوری که تعهدات تمامی سازمان‌های بیمه‌گر، یکسان و تمامی دفترچه‌های بیمه درمان دارای یک اعتبار شدند.

وی همچنین افتتاح فاز اول بانک اطلاعات نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی را از دیگر گام‌های مهم این وزارتخانه در سال نوآوری و شکوفایی خواند و تصریح کرد: با ثبت بیش از یک میلیارد رکورد در این بانک، برای اولین بار، زیرساختی بر مبنای ایجاد اطلاعات، آمار، بسته‌بندی‌ها و برنامه‌ریزی‌ها با آگاهی صورت می‌گیرد. همچنین می‌توانیم هم پوشانی‌های تمامی دستگاه‌های بیمه‌ای، حمایتی و امدادی را دسته‌بندی و خدمات را بر اساس مرزهای این صندوق‌ها برای آن‌ها تعریف کنیم.

همچنین عبدالرضا مصری در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران، درباره ارائه طرحی به دولت که بر اساس آن، حقوق بازنشستگان افزایش می ‌یابد، گفت: بر اساس مصوبه دولت لایحه مدیریت خدمات کشوری درباره بازنشستگان نیز عملیاتی می‌شود که تمهیداتی در این خصوص اندیشیده شده است.

افزود: دولت مبلغی از بار مالی این لایحه که بیش از سه میلیارد تومان است، را در بودجه سال جاری تامین کرده است و همچنین قانونگذار دولت را مکلف کرده، در جایی که بودجه ندارد، سهام شرکت‌های دولتی را به بازنشستگان واگذار کند.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی اعلام کرد: همچنین دولت از نیمه دوم سال 86، مصمم به پرداخت مطالبات قبلی بازنشستگان شده که این موضوع قطعی و از مصوبات دولت است.

مصری منظور از سهام را سهام شرکت‌های دولتی خواند و در این باره تصریح کرد: منظور از سهام مذکور، سهام عدالت نیست، بلکه سهام شرکت‌هایی است که سهام آن‌ها در بورس پذیرفته شده و قیمت آن‌ها کاملا مشخص است؛ به طوری که اگر امروز سهامی به بازنشسته‌ای واگذار شود، روز بعدش در بورس قابل نقل و انتقال بوده و به عنوان سرمایه‌ای برای این قشر به حساب می‌آید.

وی ادامه داد: به هر صورت، قانون خدمات مدیریتی کشوری در مورد بازنشستگان هم اجرا می‌شود و بر اساس امتیازاتی که در قانون خدمات کشوری پیش‌بینی شده، بار مالی که از این طریق ایجاد می‌شود، در آینده افزایش می‌یابد.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی در مورد مطالبات بازنشستگان قبل از سال 79 که 50 درصد از مطالبات آن‌ها پرداخت و مابقی آن باقیمانده است، اظهار کرد: بر اساس آخرین مصوبه مجلس شورای اسلامی، افرادی که بازنشسته می‌شوند، معادل یک ماه حقوق برابر سال‌هایی که خدمت کرده‌اند، به عنوان پاداش پایان خدمت دریافت می‌کنند، یعنی کسی که 30 سال خدمت کرده، 30 ماه حقوق بازنشستگی خود را به صورت یکجا دریافت می‌کند.

وی ادامه داد: پیش از این، قانون به دو و سه صورت اجرا می‌شد، بر اساس 10 روز در سال، 18 روز و همچنین 12 روز در سال که دولت به دلیل رفع تبعیض بین تمامی بازنشستگان، مصوبه‌ای ارائه شد که براساس آن، تمامی بازنشستگان قبل از سال 79 که کمتر از 30 روز پاداش پایان خدمت گرفتند، مابقی پاداش آن‌ها محاسبه و پرداخت شود.

مصری یادآورشد: البته این پرداخت حقوق بر اساس حقوق سال 82 محاسبه می‌شود، نه سالی فرد بازنشسته شده است، چرا در این صورت ممکن بود، به یک فرد تنها دو هزار تومان نسبت به سالی که بازنشسته شده بود، برسد. بنابراین یک میانگینی در نظر گرفته شد که حدود یک هزار میلیارد تومان هزینه برای دولت در برداشت.

وی با بیان این که دولت این رقم را از طریق واگذاری سهام شرکت‌های دولتی مثل اوراق مشارکت که پول نقد است تامین کرد.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: باید یادآور شد، قانونگذار این اجازه را به دولت داده که مطالبات خود را از طریق سهام واگذار کند، به همین دلیل بر اساس آنچه در قانون اشاره شده، به آن عمل می‌کنیم.

وی همچنین به مطالبات دولت به بازنشستگان می‌شود، اظهار کرد: 50 درصد این طلب در فروردین و اردیبهشت ماه سال جاری به حساب بازنشستگان واریز شده که 50 درصد مابقی را نیز خواهیم پرداخت.

مصری در پاسخ به این که 50 درصد مابقی مطالبات بازنشستگان چه زمانی به حساب آن‌ها واریز می‌شود ، گفت: این موضوع نیازمند تامین اعتبار حدود 100 میلیارد تومان است، هنوز جوانیم و کار می‌کنیم و بدهی خود به بازنشستگان را می‌دهیم.

وی در پاسخ به سوال دیگری در مورد پاداش پایان خدمت بازنشسته‌ها که پیش از این به عهده دستگاه‌ها بوده و از سال جاری به سازمان بازنشستگی واگذار شده است، اذعان کرد: این موضوع تنها مشمول بازنشستگان پیش از موعد یعنی برای کسانی است که قصد دارند، با 25 سال خدمت بازنشسته شوند.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی خاطر نشان کرد: جبران پنج سال سنوات ارفاقی هزینه‌هایی در بر دارد، به طوری که دولت باید پنج سال حقوق فرد را به صندوق‌های بازنشستگی پرداخت کند، تا بار سنگین ناشی از آن، به دوش صندوق‌ها نباشد. همچنین بحث پاداش پایان دوره این افراد پیش می‌آید، چرا که آن‌ها با استفاده از پنج سال سنوات ارفاقی که یک امتیاز برای آن‌ها به حساب می‌آید، حقوق 30 روزه دریافت می‌کنند که این در قالب سهام به این افراد واگذار می‌شود.

وی اضافه کرد: بنابراین دو راهکار مناسب برای این امر لحاظ شده است که یکی برای کسانی که از طریق سهام پاداش پایان دوره دریافت می‌کنند که این‌ها به جای 30 ماه پاداش 31 ماه پاداش می‌گیرند و سهام پرداختی به آن‌ها سهام شرکت‌های معتبر بورسی بوده و این امر تصویب شده و آماده اجراست.

وزیر رفاه و تامین اجتماعی همچنین در مورد تعیین اعلام خط فقر شدید سال 86 که بر اساس تکلیف قانونی باید تا پایان اردیبهشت ماه و وعده وزارت رفاه تا هفته اول خرداد اعلام می‌شد، به خبرنگاران، گفت: من هر وقت به شما برخوردم، این موضوع را مطرح کرده‌اید، چرا شما به دنبال رفع مشکل مردم نیستید؟

وی در پاسخ به سوال تعدادی از خبرنگاران که پرسیدند مگر فقر مشکل مردم نیست، گفت: هست اما شما می‌گویید، خط فقر.

مصری ادامه داد: خط فقر را به همه مراکز رسمی کشور اعلام کرده‌ ام.

وی در پایان در مورد حذف یارانه‌ها، خاطر نشان کرد: حذف یارانه‌ها پروژه‌ای بسیار طولانی و در حال انجام است و مقرر شده، رئیس جمهور نیز طرح تحول اقتصادی را طی ماه آینده به اطلاع مردم برساند.

کد خبر 699077

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha