به گزارش خبرگزاری مهر، عمرو موسی در گفتگو با هفته نامه اکتبر چاپ مصر در عین حال گفت : در جایگاهی نیستیم که مضمون این توافقنامه را تفسیر کنیم.
وی در اشاره به افزایش مخالفتهای مردمی و گروههای سیاسی در عراق با توافقنامه امنیتی افزود : با پیگیری موضوع عراق و توافقنامه امنیتی شاهد هستیم که در این کشور علیه شروطی که برای حاکمیت عراق در سالهای آینده قید و بندهایی را قرار می دهد؛ مقاومت شدیدی وجود دارد.
"نوری المالکی" نخست وزیر عراق و "جرج بوش" رئیس جمهوری آمریکا ماه نوامبر سال 2007 پایه و اساس توافقنامه همکاری و دوستی طولانی مدت بین دو کشور را که شامل سه محور سیاسی، اقتصادی و امنیتی می شود، به امضا رساندند.
مراجع دینی، مردم و بیشتر گروههای سیاسی و نمایندگان ملت عراق با امضای توافقنامه امنیتی با آمریکا مخالف هستند؛ توافقنامه ای که هم اکنون، گفتگوهای محرمانه درباره آن، درجریان است و قرار است در تابستان امسال به آینده برسد؛ این توافقنامه به آمریکایی ها، حقوق کنسولی (معروف به کاپیتولاسیون) می دهد و زمینه احداث پایگاه نظامی دائمی را برای آنها فراهم می کند.
موسی درباره هشدار دائم اسرائیل به تشکیلات خودگردان فلسطین درباره گفتگو با جنبش حماس نیز تصریح کرد: ثابت شده است نزدیک شدن اسرائیلی ها مثل دوری آنها است. منظورم این است که نزدیک شدن اسرائیل به تشکیلات خودگردان فلسطین فایده ای ندارد و احداث شهرکها با تلاش بیشتری انجام می شود و مذاکرات فلسطینی - اسرائیلی به نتیجه ای نرسیده است.
نظر شما