به گزارش خبرنگار مهر، دکتر غلامرضا خاتمی امروز در نشست خبری همایش سه روزه چاقی شیرخواران، کودکان و نوجوانان که طی روزهای 12 تا 14 تیر 87 در تهران برگزار می شود، افزود: هدف از برگزاری چنین همایشی، این است که بتوانیم با تغذیه و تحرک مناسب از افزایش وزن در کودکان و نوجوانان جلوگیری کنیم.
وی با عنوان این مطلب که تعداد افراد چاق در دنیا و ایران رو به افزایش است، تصریح کرد: باید از مصرف غذاهایی که باعث افزایش وزن نامطلوب می شود، جلوگیری کنیم.
در ادامه دکتر علی اکبر سیاری، متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه چاقی یک اپیدمی جهانی و جزو بیماریهای مزمن است که از دهه 70 میلادی در سطح دنیا شناخته شده است، افزود: چاقی، عوارض و پیامدهای ناگواری در کودکی و بزرگسالی به دنبال دارد.
وی ضمن تاکید بر اینکه چاقی باعث افزایش مرگ زودرس افراد می شود، گفت: البته عارضه چاقی جزو بیماریهای قابل پیشگیری است که به وسیله آموزش و اصلاح رفتار، می توان از مرگ زودرس جلوگیری کرد.
سیاری با اشاره به آمار جهانی 1/1 میلیارد نفری از افرادی که دچار اضافه وزن و چاقی هستند، افزود: 312 میلیون نفر از این افراد چاق هستد.
وی به آمار چاقی در کشورمان اشاره کرد و گفت: 61 درصد از جمعیت بالای 20 سال شهرنشین و 50 درصد جمعیت بالای 20 سال روستانشین در ایران، دچار اضافه وزن و چاقی هستند که جمعیتی حدود 25 میلیون نفر را شامل می شود.
سیاری افزود: 12 درصد نوجوانان ایرانی دچار اضافه وزن و 5 تا 7 درصد نیز چاق هستند.
این متخصص کودکان و فوق تخصص گوارش کودکان با اشاره به اینکه 32 میلیون ایرانی غذای اضافی می خورند، گفت: 15میلیون نفر در کشورمان کمبود دریافت غذا دارند که ناشی از فقر است.
وی به عوارض چاقی اشاره کرد و افزود: فشار خون بالا یکی از عارضه های چاقی است، به طوری که 10 درصد جمعیت بالای 15 سال کشور فشار خون بالا دارند که وقتی به بالای 40 سال می رسند، این وضعیت به 30 درصد افزایش می یابد.
سیاری با عنوان این مطلب که سالانه 100 هزار مرگ در کشورمان بر اثر سکته قلبی رخ می دهد، گفت: متاسفانه سن سکته قلبی رو به کاهش است که علت آن ناشی از عادات بد غذایی، استرس و... است.
نظر شما