به گزارش خبرنگار مهر، حسین شهاب الدین امروز در جمع خبرنگاران ضرورت توجه به استانهای نفت خیز را با این پیش فرض که این استانها بیشترین آسیب را از شرایط جنگ تحمیلی دیدند و همچنین نتوانستند از اعتبارات طبیعی تخصیص یافته نیز استفاده کنند امری اجتناب ناپذیر اعلام کرد و افزود: در حال حاضر مردمی که در استانهای نفت خیز کشور و در کنار تاسیسات نفتی زندگی می کنند شرایط نابسامانی دارند و ضروری است که به این مناطق عنایت ویژه ای صورت گیرد.
وی استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کهکیلویه و بویر احمد، فارس ، لرستان و قم را در ردیف استانهای نفت خیز ذکر و خاطرنشان کرد: در سال 1379 وزارت نفت پیشنهادی را تقدیم مجلس کرد که پس از تصویب در مجلس مقرر شد قانون 2 در هزار برای کمک به مناطق نفتخیز اعمال شود.
شهاب الدین ادامه داد: در همان زمان انتظار وزارت نفت این بود که اعتبار مذکور در اختیار این وزارتخانه قرار گیرد و بین استانها تقسیم شود اما متاسفانه این اعتبار در اختیار سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق قرار گرفت و بدین ترتیب هیچ فشاری از دوش وزارت نفت برداشته نشد. ازسوی دیگر، رقم در نظر گرفته شده نیز با تعابیر و تفاسیر گوناگون کوچک شد.
مدیر کل طرح کمک به عمران مناطق نفت خیز در عین حال یادآور شد: این اعتبار در دولت نهم از 2 در هزار به 2 درصد افزایش یافت و از قانون برنامه به قانون دایمی تبدیل شد.
وی با بیان اینکه این اعتبار در سال 87 حدود 900 میلیارد تومان است که دو سوم آن به مناطق محروم و یک سوم نیز به مناطق نفت خیز اختصاص می یابد، اظهار داشت : مبلغ 300 میلیارد تومان بین 10 استان نفت خیز ذکر شده تقسیم شده است.
به گفته شهاب الدین، در استانهای خراسان رضوی، هرمزگان، بوشهر، خوزستان، ایلام، کرمانشاه، کهکیلویه و بویر احمد، فارس ، لرستان و قم پروژه های نیمه تمام بسیاری وجود دارد که با توجه به عدم تخصیص اعتبار و تغییر نرخها، بعید است که به بهره برداری برسند.
به گفته وی به موازات سفرهای استانی رئیس جمهور نیز اعتباراتی در داخل مصوبات در نظر گرفته شد که وزارت نفت به عنوان مسئول رسیدگی به اجرای این مصوبات انتخاب شد.
شهاب الدین تصریح کرد: در دور دوم سفرهای استانی رئیس جمهور نیز تا کنون 80 میلیارد تومان پیش بینی شده است که به نظر می رسد این رقم در پایان دور دوم به 300 میلیارد تومان برسد.
وی اعتبار تخصیص یافته در بودجه 87 به مناطق نفت خیز را ناچیز خواند و تاکید کرد: اگر این بودجه در اختیار وزارت نفت قرار گیرد در جاهای ضروری تر هزینه خواهد شد.
مدیر کل طرح کمک به عمران مناطق نفت خیز اضافه کرد: در سالهای جنگ تحمیلی اعتبارات عمرانی به مناطق نفتخیز نمی رسید، ضمن اینکه تاسیسات نفتی این مناطق آماج بمبهای دشمن قرار گرفت و زیرساختهای این استانها آسیب فراوان دید؛ بنابراین نیاز است اعتبار قابل توجهی به این استانها اختصاص یابد.
نظر شما