۲۶ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۱۲

گزارش نقش فناوری در نقشه علمی/

توسعه فناوی نیاز اساسی کشور در اجرای نقشه جامع علمی کشور

توسعه فناوی نیاز اساسی کشور در اجرای نقشه جامع علمی کشور

نشست تخصصی نقش و جایگاه فناوری در نقشه جامع علمی کشور با حضور رئیس جهاد دانشگاهی، معاون نوآوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری، رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران و جمعی از صاحبنظران عرصه فناوری برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری مهر، در این نشست که دکتر آریا الستی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور ، دکتر بهزاد سلطانی مدیرکل سابق امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر فرامرز ناطقیان استاد ایرانی مقیم آمریکا، دکتر امیرعلی سیف الدین مدیرکل علوم و تحقیقات معاونت سیاست گذاری و نظارت راهبردی ریاست جمهوری، دکتر جعفر توفیقی عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و دکتر محسن قرنفلی نیز حضور داشتند، صاحبنظران و کارشناسان حاضر بر کاربردی شدن مصوبات و محتویات تدوین شده در نقشه جامع علمی کشور تاکید کردند.

دکتر حمید رضا طیبی رئیس جهاد دانشگاهی در این نشست با اشاره به تجربه فعالیت های علمی جهاددانشگاهی گفت: تجربه کار در جهاددانشگاهی به ما آموخته است که مشکل ما نه در تولید دانش و فناوری، بلکه مشکل اساسی در کاربردی کردن و استفاده از این تولیدات است.

رئیس جهاد دانشگاهی به اهمیت توسعه فناوری در نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و افزود: جای خوشبختی است که در سند چشم انداز کشور موضوع علم و فناوری ایرانی با تاکید رهبر معظم انقلاب پیگیری می شود و همه باید تلاش کنند اجرای محتویات نقشه جامع به اولویت اساسی در حوزه علم و فناوری تبدیل شود.

طیبی با تاکید بر لزوم وجود متولی در اجرای نقشه جامع علمی کشور، خاطرنشان کرد: به نظر می رسد نهادی معتبر مثل معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری باید برای اجرای نقشه نظارت کند و نسبت به پیشرفت آن نسبت به جامعه پاسخگو باشد.

دکتر حسین سالارآملی معاون نوآوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری نیز با اشاره به اینکه آنچه تاکنون درباره نقشه جامع علمی کشور انجام گرفته 4 درصد بخش کار است، اظهار داشت: کار اصلی نقشه جامع علمی کشور، زمانی است که فعالیتهای اجرایی نقشه عملی شود و در طول برنامه چشم انداز 20 ساله محقق شود و آثار آن هم در زندگی مردم مشاهده شود وگرنه نمی توانیم به صرف تدوین یک نقشه بگوییم در کشور تحول ایجاد شده و یا می شود.

معاون نوآوری معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه نقشه جامع علمی کشور باید چرخه فناوری را به طور کامل از ایده تا محصول قابل فروش و بازار را در نظر بگیرد افزود: یکی از مشکلات اساسی ما این است که کشش تقاضا و بازار برای محصولات فناوری وجود ندارد، ما با فشار دانش به نتیجه مطلوب نخواهیم رسید و در نقشه جامع علمی باید ببینیم چه نهادهایی و چگونه این معضلات را باید برطرف کنند.

دکتر سلطانی مدیر کل سابق امور پژوهشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به نبودن مدل هایی برای بررسی وضعیت کنونی و وضع مطلوب علم و فناوری گفت: متاسفانه ابزارهای آماری قابل اتکایی برای چشم انداز آتی علم و فناوری وجود ندارد و به همین جهت شناخت کنونی ما از وضع کنونی و وضع مطلوب علم و فناوری مبتنی بر سلیقه های شخصی است.

دکتر فرامرز ناطقیان استاد ایرانی مقیم آمریکا نیز دراین نشست گفت: وقتی 75 درصد اقتصاد ایران دولتی است و در حالیکه این اقتصاد دولتی می خواهد اقتصاد دانش بنیان پایه ریزی کند، باید بگویم آن دانش و بینش در این اقتصاد دولتی وجود ندارد تا فناوری مدرن را به جامعه بیاورد، رشد تکنولوژی زبان و تفکر نوین می خواهد و این زبان و تفکر نوین در اقتصاد دولتی یافت نمی شود.

دکتر آریا الستی رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به نقد سیاست های دوگانه فناوری در کشور پرداخت و گفت: چرا ما از سیاست توسعه اقتصادی دولتی تبری می جوییم در حالیکه بخش عمده اقتصاد کشورمان دولتی است و از سوی دیگر توسعه فناوری را به گونه ای برنامه ریزی می کنیم که با شعارهایی که در اقتصاد دولتی ارائه می کنیم در تضاد است.

دکتر توفیقی وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری و سردبیر نشریه رشد فناوری نیز با تاکید بر اینکه نقشه جامع علمی کشور پایه فناوری جایگاه ویژه ای قائل شود گفت: در بحث همکاری های بین المللی از ظرفیت های موجود در آموزش و پژوهش و توسعه تکنولوژی استفاده نمی کنیم، در حالی که کشور عربستان با استفاده از همکارهای بین المللی چندین موسسه توسعه تکنولوژی مشترک راه اندازی کرده است. همچنین اولویت دادن به چند تکنولوژی به معنای محروم کردن خود از سایر فناوریها نیست.

دکتر امیرعلی سیف الدین مدیر کل علوم، تحقیقات معاونت سیاست گذاری و نظارت راهبردی ریاست جمهوری نیز به وظایف و ماموریت های دستگاه ها و پژوهشکده های مختلف اشاره کرد و گفت: در بسیاری از زمینه ها اعم از پژوهشگاه ها، دانشگاه ها و نیروی انسانی موجود و مورد نیاز، رشته های مختلف علوم، اطلاعات و داده های فراوانی جمع آوری شده و در حال تدوین نرم افزاری هستیم تا این اطلاعات را به نحو بهینه ای در عرصه های مدیریت و تصمیم گیری کاربردی کنیم.

دکتر هادی غنیمی فرد رئیس خانه صنعت و معدن استان تهران نیز در این نشست، با اشاره به لزوم ساماندهی فرهنگ جامعه و ارزشگذاری به هویت ایرانی، گفت: نیاز جامعه امروز می طلبد محتوای کتب، آموزشها و تجهیزات و فناوریهای خود را به روز کنیم و با دنیا تعامل سازنده داشته باشیم.

دکتر قرنفلی رئیس کمیته فناوری نقشه جامع علمی کشور نیز به نحوه پیشرفت فعالیت های کمیته فناوری در نقشه جامع علمی کشور اشاره کرد و از تدوین پیش نویس های اولیه آن خبر داد.

کد خبر 699675

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha