۲۶ خرداد ۱۳۸۷، ۱۵:۴۴

محرابیان :

رشد شاخصهای اقتصادی رضایت بخش است

رشد شاخصهای اقتصادی رضایت بخش است

وزیر صنایع و معادن عنوان کرد: با همه تحریمهایی که علیه ایران شکل گرفته ، رشد شاخصهای اقتصادی کشور طی چند سال اخیر رضایت بخش بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیزدهمین اجلاس کمیسیون همکاریهای علمی ، فنی و اقتصادی ایران و کوبا امروز به ریاست علی اکبر محرابیان وزیر صنایع و معادن در تهران آغاز شد .

علی اکبر محرابیان در مراسم افتتاحیه این اجلاس با اشاره به روند مستحکم و صعودی روابط دو کشور در سه دهه اخیر بر توسعه و تعمیق این روابط در زمینه های مختلف و بصورت چندجانبه تاکید کرد.

وزیر صنایع و معادن همچنین گفت : مواضع مشترک ایران و کوبا در صحنه‌های مختلف جهانی و دیدگاههای سیاسی یکسان زمینه لازم را برای توسعه بیشتر همکاریهای اقتصادی ، سیاسی و صنعتی فراهم می کند .

وی افزود : تاکنون با برگزاری 12 کمیسیون مشترک همکاریهای دوکشور قدمهای بلند و سازنده‌ای برداشته شده و دولت و ملت ایران برای ارتقاء مناسبات آمادگی کامل دارند .

وزیر صنایع و معادن در ادامه با اشاره به اینکه روند رشد کوبا در زمینه های صنعتی و اقتصادی بهبود خوبی داشته است، گفت : همه این موفقیتها با وجود تحریمهای آمریکا طی چنددهه اخیر حاصل شده و حاکی از آن است که مقاومت در برابر این فشارها بسیار کارساز است همانطور که در ایران نیز با همه تحریمهایی که علیه ما شکل گرفته است ، رشد شاخصهای اقتصادی طی چند سال اخیر رضایت بخش بوده است.

محرابیان با اشاره به اختصاص اعتبار 200 میلیون یورویی بانک توسعه صادرات و صندوق ضمانت صادرات ایران به کوبا برای تسهیل همکاریهای صنعتی و صدور کالاهای ایرانی به کوبا گفت : پیشنهادی به هیئت دولت ارائه شده تا حجم این اعتبارات به 500 میلیون یورو افزایش یابد .

وی خاطرنشان کرد : هم اکنون قرارداد کابلهای فشارقوی با حجم 5 میلیون و 200 هزار یورویی با کوبا منعقد شده است که این قرارداد در اواخر سال 2006 منعقد شده و مجموعا از 20 روز پیش عملیاتی شده و محموله اول به مقصد کوبا بارگیری و حمل شده و امیدواریم تا پایان امسال بطور کامل اجرا شود .

محرابیان افزود : قراردادی نیز در خصوص واکسن هپاتیت B بین دو کشور منعقد شده که از کوبا می خواهیم برای اخذ مجوزهای لازم برای این پروژه مهم همکاری کند .

وی درخصوص اجرای دیگر پروژه‌ها نیز کارگروهی به صورت دائمی در وزارت صنایع و معادن مستقر شده است تا روند پروژه‌های درحال اجرا تسریع و پروژه‌های جدید شروع شود .

وزیر صنایع و معادن گفت : این حرکتی دوجانبه است و تهران و هاوانا باید این حرکت را به ویژه در رفع موانع و بوروکراسی‌هایی که مانع تسریع روند اجرای طرحها و همکاریهای دو کشور می شود ، سرعت بخشند .

محرابیان خاطرنشان کرد : در کمیته‌های مشترک دو کشور طی دو روز آینده نیز موارد همکاری بررسی می شود و امیدواریم پس از نهایی شدن در توافقنامه قید شود .

وزیر دولت کوبا نیز در این اجلاس با اشاره به وضع اقتصادی و صنعتی کشور متبوعش و پیشرفتهای این کشور با وجود فشارهای آمریکا گفت : درجایی که امپریالیستها فشارهای زیادی را برای ممانعت از زندگی بشر در جهان وارد می کنند و استفاده نابجا از وضع آب و هوایی که منابع طبیعی را به خطر انداخته و نابودی انسانها را درپی دارد افزایش همکاریها‌  کشورهای دوست بسیار ضروری است .

"ریکاردو کابریساس روئیس" افزود : عدم اراده سیاسی کشورهای توسعه یافته درباره وظایفی که در جهان برعهده گرفته اند ، تلاشهای کشورهای در حال توسعه را می طلبد بنابر این تهران و هاوانا علاوه بر گسترش روابط دوجانبه باید برای همکاریها درخصوص بهبود وضع جهان مناسبات خود را توسعه دهند .

وی یادآور شد : جنگهای اشغالگرانه و ویرانگرانه و استفاده از جنگهای فرضی به بهانه مبارزه با تروریسم و تغییرات نظامهای حکومتی به همین بهانه نیز بزرگترین ناامنی برای صلح جهانی محسوب می شوند .

"کابریساس روئیس" با تاکید بر حمایت کوبا از حق ایران در استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای افزود :  آمریکا حق ایران به استفاده صلح آمیز از انرژی هسته ای را با تحت فشار قراردادن و تحریم آن نادیده گرفته است .

وی با اشاره به اقدامات صورت گرفته در زمینه همکاریهای دوجانبه طی سال اخیر برای اجرای توافقات صورت گرفته درهاوانا گفت : زمینه‌های مشترکی است که منافع دوکشور را فراهم می کند که باید برای اقدامات در این زمینه ها برای رفع مشکلات موجود تلاش کنیم تا روابط تجاری و اقتصادی دو کشور را به سطح روابط سیاسی دوجانبه برسانیم .

وزیر دولت کوبا با اشاره به اعتبار 200 میلیون یورویی که بانک توسعه صادرات ایران در کوبا اختصاص داده است گفت : این اعتبار پس از بررسی ، برای حوزه‌های حساس و اولویت دار کوبا اختصاص یافته و سازمانهای صنعتی و مالی هم توجه خاصی به پرداخت به موقع اقساط خود دارند .

این مراسم اهداف استراتژی توسعه صنعتی ایران تا سال 2025 از سوی مقامات ایرانی برای مقامات کوبایی تشریح و عنوان شد که براساس آن ، ایران باید در بخش صنایع با تکنولوژی بالا ، تا سال 2025 به رشد 19.9 درصدی برسد ، در بخش ماشین‌آلات و تجهیزات این رشد باید 12.9 درصد، صنایع خودروسازی 11.4 درصد، صنایع انرژی‌بر 11.3 درصد، صنایع کشاورزی 11.2 درصد، صنایع فلزی 18 درصد و غیرفلزی 14 درصد باشد .

هم اکنون میان ایران و کوبا قراردادهایی در زمینه صادرات واگن، شیرآلات ، کابل، سیستم‌های آبیاری، قرارداد احداث 6 تصفیه‌خانه، بازسازی کارخانه یخچال‌سازی، صادرات خودرو، پوشاک و منسوجات، مصالح ساختمانی و احداث کارخانجات سیمان در جریان است.

کد خبر 699804

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha