۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۹:۱۷

تولید نانولوله های بیسموت سولفید توسط پژوهشگران کشور

تولید نانولوله های بیسموت سولفید توسط پژوهشگران کشور

پژوهشگران دانشکده شیمی دانشگاه تبریز موفق به تولید نانولوله بیسموت سولفید با روش هیدروترمال شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محبوبه دولتیاری - مجری این طرح با اعلام این خبر گفت: در این طرح تحقیقاتی با طراحی راکتور مربوطه نانوتیوبهای Bi2S3 به وسیله روش هیدروترمال سنتز و تولید شد.

وی گفت: از آنجایی که امروزه رشد کنترل شده مواد نانو از مهمترین اهداف دانشمندان این علم است، لذا برای رسیدن به این امر مکانیزم تشکیل نانوتیوب Bi2S3 بررسی و اثر پارامترهایی همچون دما، فشار و زمان واکنش بر روی سایز و مورفولوژی و همچنین جهت استفاده از این ماده به عنوان سنسور خواص نوری نانوتیوبهای به دست آمده مطالعه شد.

دولتیاری این روش را در مقایسه با سایر روشهای نوین تولید این محصول مقرون به صرفه دانست و گفت: قابل کنترل بودن سایر ذرات به اندازه دلخواه، ساده و امکانات کم تولید این محصول و کوچک بودن سایر نانوتیوبهای سنتز شده از دیگر مزایای این روش است.

وی با اشاره به کاربردهای این طرح افزود: از این ماده می توان در نیمه هادی ها، پیگامانها، قطعات لومیناس، پیلهای خورشیدی، دوربین تلویزیون، قطعات اپتوالکترونیکی و اسپکتروسکوپی IR و خنک کننده های ترموالکتریک مدرن با طراحی یخچالهای بدون کلرو فلوروکربن، سیستمهای الکتروشیمیایی و همچنین به لحاظ خواص اپتیکی به عنوان سنسور نیز استفاده کرد.

مجری این طرح افزود: بیسموت سولفید به علت غیر سمی بودن، ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاص و کاربردهای تجاری متنوع مورد توجه بسیاری از اندیشمندان علم نانو است.

کد خبر 700058

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha