۲۷ خرداد ۱۳۸۷، ۱۶:۴۶

طه هاشمی خبر داد:

اتمام نقشه باستان‌شناسی کشور در 15 استان

اتمام نقشه باستان‌شناسی کشور در 15 استان

معاون رئیس و رئیس پژوهشگاه سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری از تکمیل نقشه باستان‌شناسی کشور در 15 استان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، سید طه هاشمی امروز در نشستی خبری درباره برنامه‌های سازمان همزمان با شصتمین سال پیوستن ایران به یونسکو گفت: سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری برنامه‌های مختلفی را تدارک دیده است. ضمن آنکه در مقر یونسکو از تاریخ سوم تا هفتم تیرماه برنامه‌های ویژه‌ای اجرا خواهد شد.

وی افزود: نمایش مجموعه آثار ایرانی که از کشورهای دیگر به ایران بازگردانده شده یکی از بخش‌های برنامه‌های ایران است و برنامه‌های مختلف سازمان در طول سال میلادی در ایران اجرا می‌شود.

رئیس پژوهشگاه سازمان همچنین درباره وضعیت پرونده میراث معنوی نوروز و ثبت جهانی آن گفت: دومین اجلاس میراث معنوی امروز با حضور نماینده ایران و نمایندگان سایر کشورها در مقر یونسکو تشکیل شده است.

وی ادامه داد: قرار است اجلاس کشورهای حوزه نوروز در دهه دوم مرداد ماه با همکاری یونسکو، پژوهشگاه و معاونت میراث‌فرهنگی برگزار شود. همچنین نماینده اعزامی ایران قرار است به کارشناسان یونسکو پیشنهاد دهد تا در پرونده‌های مشترک، یونسکو پرونده کشورهای آماده را بررسی و مطالعه کند.

به گفته هاشمی در پرونده نوروز دو کشور پرونده‌هایشان ناقص است و قرار است که ایران در تکمیل این پرونده‌ها به آنها کمک کند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تکمیل 1500 پرونده میراث‌معنوی اشاره کرد و گفت: تهیه این 1500 پرونده یکی از اقدامات شایسته پژوهشگاه در حوزه میراث معنوی است و قرار است بعد از ثبت ملی این پرونده‌ها به یونسکو معرفی شود تا به ترتیب میراث معنوی ایران نیز ثبت جهانی شود.

سید طه هاشمی در پاسخ به سؤال خبرنگاران مبنی بر مقابله با تحریف نام خلیج فارس، پیشنهاد ایجاد مرکزی برای مقابله با تحریف نام این خلیج را داد.

به گفته وی این مرکز باید با همکاری دستگاه‌های مختلف مانند سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری، وزارت امورخارجه، وزارت علوم و غیره ایجاد شود تا اقدام‌های منفی علیه نام خلیج فارس را بتوان به صورت گسترده از طریق این مرکز خنثی کرد.

رئیس پژوهشگاه تصریح کرد: البته پژوهشگاه پایگاه پژوهشی خلیج فارس را راه‌اندازی کرده است.هم ‌اکنون با مساعدت وزارت امورخارجه باستان‌شناسان کشورهای خارجی به ایران سفر کرده و اقدام به کاوش‌های مشترک با باستان‌شناسان ایرانی کرده‌اند.

هاشمی در مراسم کنفرانس خبری خود از تکمیل 15 نقشه باستان‌شناسی ایران خبر داد و گفت: نقشه باستان‌شناسی سایر استان‌ها نیز یا در حال تمام شدن است یا به زودی کارهای تهیه این نقشه انجام می‌شود.

به گفته وی تأمین اعتبار یکی از مشکلات اصلی برای تهیه این نقشه است.

سید طه هاشمی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر وجود رطوبت بسیار زیاد در پاسارگاد و وارد شدن صدمه به مقبره کوروش، خاطرنشان کرد: هنوز گزارشی مبنی بر وجود رطوبت بیش از اندازه در پاسارگاد به دست ما نرسیده است. اما به زودی تیمی از باستان‌شناسان و مرمتگران برای بررسی موضوع به پاسارگاد اعزام می‌شوند.

وی همچنین درباره تعهد سازمان برای نصب دستگاه رطوبت‌سنج در پاسارگاد گفت: پژوهشگاه سازمان با همکاری دانشگاه تهران، نیوزیلند و پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی اقدام به تهیه طرح پژوهشی برای بررسی رطوبت در پاسارگاد کرد.

رئیس پژوهشگاه با بیان اینکه بسیاری از آثار تاریخی سنگی در معرض تهدید رطوبت و عوامل جوی هستند، تصریح کرد: این طرح در اختیار وزارت نیرو قرار گرفته است و قرار است این وزارتخانه اعتبار ویژه‌ای را به این طرح اختصاص دهد. اما هنوز هیچ اعتباری اختصاص نیافته اما به محض تأمین اعتبار مرمتگران و پژوهشگران کار خود را در پاسارگاد شروع خواهند کرد.

کد خبر 700535

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha