حجت الاسلام محمد تقی رهبر نماینده مجلس هشتم در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه یکی از آثار مهم انقلاب اسلامی بازگشت ملت مسلمان به هویت خود بوده است اظهار داشت: پیش از انقلاب ما در هویت خود دچار بحران بوده ایم چون سرنوشت ما را بیگانگان می نوشتند و در رأی، انتخابات و تصمیم گیری ها مردم غایب بوده و اربابان برای مردم تصمیم می گرفتند به طوری که هویت ایرانی کاملاً تحقیر شده بود.
وی افزود: ما در آن زمان به قدری بی هویت شده بودیم که در آستانه تصویب کاپیتالاسیون مصونیت سربازان و کارکنان بیگانه در کشور قرار گرفته بودیم و امام خمینی (ره) به مقابله با این کاپیتالاسیون پرداخت.
نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: مردم مسلمان ایرانی امروز به هویت خود باز گشته اند و برای حفظ وطن عده ای شهید شده، فداکاری کردند و ما برای پاسداری از این فداکاری ها باید آنها را بازگو کنیم تا مشخص شود در گذشته چه جایگاهی داشته و امروز چه جایگاهی داریم.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به دستاورندهای عظیمی که به دست آورده ایم و می تواین استقلال خاک، سرنوشت و دانش پیشرفته را در دست گیریم تصریح کرد: این موارد باید برای جوان و نوجوان بیان شود و بیان این موارد صرفا در قالب برنامه سازی تلویزیونی کافی نسیت، بلکه این حقایق را باید به کرات برای جوانان بگوئیم تا آنها متوجه پیشرفتهای امروز ایران و تمام نقاط مثبت این کشور باشند.
وی اهمیت بازگوکردن جایگاه ایران امروز در مقایسه با زمان طاغوت را در مورد نسل سوم بیشتر دانست چرا که باید هویت ایرانی اسلامی خود را باور کنند.
حجت الاسلام رهبر اساتید دانشگاه، آموزگاران مدارس و رسانه ها را مسئول بیان این هویت شمرد و گفت: دستاورهای انقلاب و افتخار ایرانی بودن را باید جایگزین کنیم تا از دسته غرب زدگان خارج شویم.
محمد تقی رهبر همچنین تبیین حقایقی در مورد غرب را در این رابطه ضروری توصیف کرد و یادآور شد : آمریکا که دنیا را غارت می کند دچار بحرانهای اقتصادی شدید بوده و فساد، فقر و بیسوادی این کشور را دربرگرفته است. بیان ضعفها و چالشهای دنیای بیگانه در ابعاد مختلف می تواند دید جوانان را نسبت به غرب و فرهنگ آنها روشن کند.
وی با اشاره به کم کاری تمام نهادهای فرهنگی در رابطه با تبیین هویت ایرانی- اسلامی گفت: مسئولان آموزش و پرورش همواره از بودجه صحبت می کنند، بحث آموزش تربیتی در مدارس نیز به موضوعی بی روح تبدیل شده و تمام آنها به عدم اهتمام از سوی آموزش و پرورش باز می گردد.
نماینده مجلس شورای اسلامی همچنین اظهار داشت: رسانه ها از ظرفیت بالایی برای تفهیم و انتقال معنای هویت برخوردارند، از سوی دیگر والدین دانش آموزان نیز می توانند فضایی فراهم کنند تا فرزندان خود را آگاه کنند.
وی همچنین در رابطه با نقش اساتید دانشگاهی در این باره گفت: اساتید دانشگاه باید سیاست شناس و جهان شناس باشند و بحران هویت دنیا را برای دانشجویان بازگو کنند، اما به ما طور کلی تمام نهادهای فرهنگی را در این رابطه مسئول می دانیم.
نظر شما