به گزارش خبرنگار مهر در کرج، فرود شریفی ظهر امروز در همایش مقابله با تخریب سرزمین برای کشاورزی پایدار اظهار داشت: قسمت اعظم سرزمین ایران، مناطق خشک و نیمه خشک است که اکوسیستم آن بالقوه در مقابل عوامل تخریب حساس و شکننده است و شهرهای مختلف کوشیده اند از طرق مختلف روشهای را برای بهره برداری از امکانت طبیعی خلق کنند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی افزود: ایران در دهه های اخیر برای مقابله با برخی پدیده های بیابانزایی از جمله اصلاح و احیا پوشش گیاهی مناطق تخریب یافته، اقدامات موثری انجام داده که موجب حفاظت خاک در حوزه های آبخیز کشور، کنترل فرسایش بادی و جلوگیری از هجوم ماسه های روان به شهرها وروستاهای موجود در حاشیه بیابانی و ایجاد بیش از دو میلیون هکتار جنگل در سخت ترین شرایط محیطی شده است.
وی خاطرنشان کرد: این سازمان همچنین در اجرای مفاد کنوانسیون و استفاده پایدار از منابع سرزمین در کشور اقداماتی نظیر تشکیل کمیته ملی مقابله با بیابانزایی، تدوین سیاستهای کلان مقابله با بیابانزایی و تدوین برنامه اقدام ملی مقابله با بیابانزایی انجام داده است.
شریفی عنوان کرد: تحقق اهداف مقابله با بیابانزایی با اجرای برنامه هایی چون افزایش راندمان آبی و توسعه اقدامات آبخیزداری و آبخوانداری، گسترش تحقیقات پیرامون گونه های مناسب و مقاوم به شوری و خشکی، اصلاح سیاستهای کشت در مناطق خشک و نیمه خشک، توسعه مکانیزاسیون هماهنگ با محیط، توسعه زیرساختهای روستایی، هماهنگی و تعامل بین کنوانسیون تنوع زیستی، مقابله با بیابانزایی و تغییرات اقلیمی، توسعه بهره برداری از انرژیهای جایگزین و ... محقق می شود.
به گفته وی توسعه فعالیتهای پیشگیری در راه مبارزه با بیابانزایی با هماهنگی مراجع زیربط ملی و همکاری سازمانهای بین المللی تخصصی امکانپذیر خواهد بود.
نظر شما