به گزارش خبرنگار مهر در کرج، نماینده UNDP در ایران بعد از ظهر امروز در همایش مقابله با بیابانزایی اظهار داشت: تخریب سرزمین، بخش قابل توجهی از مناطق خشک کره زمین را تحت تاثیر قرار داده و اثر مستقیمی بر رفاه و توسعه اقتصادی کشورها می گذارد و با تاثیر بر کشاورزی و بازار غذایی موجب بی ثباتی اجتماعی، اقتصادی و سیاسی می شود.
وی افزود: تخریب سرزمین و تغییرات اقلیم به هم پیوسته هستند و گرم شدن آب و هوای کره زمین موجب تخریب کره زمین به خصوص در برخی از اکوسیستمها شده است.
استبی خاطرنشان کرد: بنابر این ضرورت در گزارش توسعه اقتصادی که در سال 2007 منتشر شد اثر توسعه انسانی و تغییرات آب وهوایی زمین مورد توجه قرار گرفت.
وی با اشاره به اینکه بحرانهای غذا همه کره زمین را تحت تاثیر قرار می دهد، یادآور شد: یکی از موارد برای کنترل بحران غذا، مقابله با تخریب سرزمین و مدیریت بهتر منابع آب و خاک در سرزمینهای خشک است.
نماینده UNDP در ایران عنوان کرد: با توجه به اینکه 70 درصد سرزمین ایران در معرض خطرات بیابنزایی از جمله فرسایش بادی، خاکی و شور شدن زمین قرار دارد همچنین با توجه به وجود کویر لوت در ایران که جزء داغترین مناطق کره زمین است، مدیریت پایدار سرزمین خشک در ایران اهمیت ملی و جهانی دارد.
وی یکی از راه های مقابله با تخریب سرزمین را پیوستن به معاهدات بین المللی و استفاده از تجربیات جهانی دانست و بیان داشت: سازمانها و نظامهای فعال بین المللی می توانند در جهت ارتقاء مدیریت پایدار سرزمین و وادار کردن کشورها برای به کار گیری روشهای متناسب با محل و اقلیم خود موثر باشند.
استبی متذکر شد: در این راستا حمایت دولت، حفظ تنوع زیستی گونه های در معرض خطر نابودی، حفظ تالابها، ترویج و آموزش مسائل مربوطه و ارائه مدیریت به هم پیوسته منابع آب، خاک و خشکسالی ضروری است.
نظر شما