به گزارش خبرنگار مهر در کرج، قائم مقام سازمان هواشناسی کشور بعد از ظهر امروز در همایش مقابله با بیابانزایی در کرج اظهار داشت: رطوبت داخل خاک یکی از سرمایه های آبی است که باید مورد توجه قرار گیرد و این در حالیست که هم اکنون تنها سه تا پنج درصد خاکهای مرطوب مورد بهره برداری کشاورزان قرار می گیرد و بقیه منطقه رها شده است.
وی افزود: برخی از مناطق از بهار تا پایان تابستان دچار کمبود آب هستند که با بهره برداری صحیح از رطوبت داخل خاک و کنترل آب می توان کشاورزی را در فصل خشک در این مناطق احیا کرد و با مدیریت صحیح امکان بهره برداری از این مناطق بیابانی را فراهم کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: درحال حاضر مناطق بیابانی کشور رها شده اند و باید این مناطق با کمک و مشارکت جامعه محلی احیا شوند تا مورد استفاده دامداران و کشاورزان قرار گیرند و استعداد ظرفیتهای نهفته در بیابانها به نحوی است که احیا تنها چهار درصد از بیابانها مورد استفاده بیشماری در بخشهای دامداری و کشاورزی قرار گرفته است.
کمالی یادآور شد: در میان 400 میلیارد مترمکعب آب کشوری، ریزشهای جوی و سیلابهای کوچک نادیده گرفته می شود در حالیکه مهار این آبها امکان بهره برداری فراوانی را به افراد می دهد.
وی متذکر شد: ایجاد و تشکیل واحدهای مدیریتی - برنامه ریزی، مشارکت جامعه محلی و روستائیان، برقراری کنفرانسهایی در زمینه بررسی شرایط و طراحی اقدامات مورد نیاز این بخش، گسترش فرهنگ مطالعه و کتابخوانی و خدمات جبرانی در احیای محیط می تواند در زمینه احیای و بهره برداری موثر از آبهای موجود موثر باشد.
نظر شما