۳۱ خرداد ۱۳۸۷، ۱۱:۰۶

رئیس قوه قضائیه:

سیستم ناسالم اقتصادی منشاء مفاسد اقتصادی است

سیستم ناسالم اقتصادی منشاء مفاسد اقتصادی است

خبرگزاری مهر - گروه استانها: رئیس قوه قضائیه منشاء فساد اقتصادی را ناسالم بودن سیستم اقتصادی کشور دانست و گفت: نباید مفاسد اقتصادی را بزرگنمایی کنیم.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت‌الله محمود هاشمی شاهرودی در ششمین اجلاسیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم و علمای بلاد در مدرسه عالی امام خمینی(ره) قم با قرائت آیاتی از قرآن کریم، حوزه‌های علمیه را مرکز فرماندهی فرهنگی، اعتقادی و سیاسی جامعه خواند و گفت : برپایی نظام جمهوری اسلامی نیاز جامعه به فرماندهی حوزه‌های علمیه دو چندان شده است و حوزه‌های علمیه باید جوابگوی نیازهای زمان باشند.

وی افزود : برپایی حکومت اسلامی یکی از دستاوردهای مهم فرماندهی روحانیون بوده است و تقویت و استحکام حکومت اسلامی در تمام مراحل آن نیازمند فرماندهی حوزه‌های علمیه است.

رئیس قوه قضائیه مشروعیت جمهوری اسلامی را برگرفته از فقه اسلامی و ولایت فقیه دانست و اظهار داشت : ولایت فقیه نیز از بطن حوزه‌های شکل گرفته و برخاسته است.

وی ضمن اشاره به دستاوردهای عظیم داخلی و خارجی کشور، این دستاوردها را حاصل فرماندهی حوزه‌های علمیه عنوان کرد و گفت : جایگاه روحانیت همیشه ثابت خواهد ماند و با توجه به تبلیغات جدید دشمنان داخلی و خارجی افق جدیدی مقابل حوزه‌های علمیه گشوده شده است و مقابله با توطئه‌های استکبار باید مورد توجه جدی و بیش از پیش حوزه‌های علمیه قرار گیرد.

وی در بخش دیگری از سخنانش تولید فکر و اندیشه، نظریه‌پردازی، واژه سازی صحیح، جذب نخبگان و همچنین تربیت علما و مجتهدین متخصص، تبلیغ دین و تقویت رابطه ارگانیک با مردم را از وظایف اصلی حوزه‌های علمیه بر شمرد و اظهار داشت : علمای حوزه علمیه باید به عنوان یک نهاد مولد و پاسخگو به قضایا و شبهات تنها به شکل تدافعی نگاه نکنند بلکه باید ابتکار عمل را به دست گیرند و در اندیشه‌های کم ظرفیت دنیا شبهه ایجاد کنند.

رئیس قوه قضائیه تأمین نیروی آینده کشور را از وظایف اصلی حوزه‌های علمیه عنوان کرد و گفت: تمام ارکان مهم و تأثیر‌گذار جامعه همچون رهبری، خبرگان، قوه قضائیه، ائمه جمعه و جماعات و ... از دل حوزه‌های علمیه بیرون می‌آیند و حوزه‌های علمیه باید به این نیازها پاسخ متناسب بدهد.

وی اقبال جوامع به اسلام را بهترین موقعیت و وسیله ترویج مبانی اسلام دانست و اظهار داشت : حوزه‌های علمیه باید از این فرصت بدست آمده نهایت استفاده را ببرند و با ایجاد تعلم و ارتباط کارآمد و بهره‌گیری از شیوه‌های ارتباطی جدید اندیشه‌های گهربار اسلام را گسترش دهند.

آیت‌الله شاهرودی در بخش دیگری از سخنانش نظام قضایی ایران را منحصر به فرد و افتخارآفرین توصیف کرد و افزود : امروزه نظام قضایی ایران مورد ستایش حقوقدانان کشورهای اسلامی است.

وی اصلاح لوایح و قوانین قضائی، اصلاح ساختار دستگاه قضائی، استفاده از داوری صلح و سازش، تقویت شوراهای حل اختلاف، کوتاه کردن فرآیند رسیدگی به پرونده‌های قضائی و به کارگیری فناوری جدید در قوه قضائیه را از مهمترین اقدامات و فعالیتهای قوه قضائیه عنوان کرد و گفت : مبارزه ویژه با جرائم خاص همچون زمین‌خواری، مفاسد اقتصادی و رسیدگی به دو هزار و 395 پرونده مفاسد اقتصادی و 37 هزار پرونده زمین‌خواری و بازگشت 95 هزار هکتار از اراضی تملک شده توسط زمین‌خواران از دیگر اقدامات قوه قضائیه بوده است.

رئیس قوه قضائیه افزود : باید سیستم اقتصادی کشور به گونه‌ای تبیین شود که امکان سوء استفاده و فساد به حداقل برسد. وقتی اکثر منابع در اختیار دولت است بعضی‌ها با استفاده از رانت‌ و دریافت مجوز خاص سوء استفاده‌های کلانی می‌کنند.

آیت‌الله شاهرودی افزود : باید با تقویت بخش خصوصی سعی در اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی داشته باشیم و اعطاء مجوزها را هدفمند کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنانش به آمار بالای اختلاف و دعوا در ایران اشاره کرد و گفت : علت این اختلافها را باید در نامنظم بودن سیستم بانکی، بیمه، ثبت و نقل و انتقالات، شهرداری و ... جستجو و همه باید دست به دست هم دهیم تا از این اختلافها پیشگیری شود و بهداشت قضائی در جامعه شکل گیرد.

رئیس قوه قضائیه در پایان از اهتمام ویژه مسئولان کشوری، قوای سه گانه بر پیگیری و اصلاح قوانین نامنظم و جلوگیری از فساد اقتصادی خبر داد.

کد خبر 702565

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha