به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، حجت الاسلام سید محسن میری، بعد از ظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مهمترین عنصر برای حوزه و رسالت آن، این است که حوزه به لحاظ نظری بتواند پاسخگوی نیازهای فکری باشد و فضاهای جدید را در عرصه معارف اسلامی ترسیم کند.
رئیس پژوهشکده جامعه المصطفی العالمیه گفت: باید بتوانیم به لحاظ عملی تعامل مستقیم و اثرگذاری را برای اصلاح روابط و رفتارهای نامناسب فردی و اجتماعی و همچنین تکمیل رشد اخلاقی و اجتماعی به کار بریم.
وی اظهار داشت: جنبش نرم افزاری تعدادی از فرهنگ و ساخت نهادهاست که حوزه علمیه باید تلاش جدی برای رفع موانع آن داشته باشد.
میری تصریح کرد: از جمله کارهایی که در خصوص جنبش نرم افزاری حوزه علمیه توانسته است اجرا کند بازشناسی اندیشه ها در معارف اسلامی و نقد و بررسی است که تا حد قابل توجهی موفق بوده ایم.
رئیس سابق کالج اسلامی اندونزی افزود: تعامل بین علوم انسانی و علوم اسلامی از جمله مباحث مهم در حوزه علمیه است که باید این توان را در ارجحیت قرار داد و در حال حاضر موفق به ارائه راههایی در حوزه تخصصی شدن این برنامه شده ایم.
وی با اشاره به ایجاد دوره های میان ریشه ای برای اولین بار در حوزه یادآور شد: ایجاد این دوره ها کمک زیادی به محصلین حوزه علمیه خواهد کرد و توجه به حوزه عقلانیتی اسلامی که جنبه قابلیتی طرح در دنیا را داشته باشد در حال وقوع است.
میری اظهار داشت: ایجاد مراکز و دانشگاهها با استانداردهای بین المللی در خارج از کشور از جمله کارهایی است که در حوزه علمیه انجام می شود و این کار فضای مناسبی است که معارف اسلامی با راههای مختلف در اختیار دیگران قرار خواهد داد.
وی تصریح کرد: این فعالیتها به صورت دانشنامه دایره المعارف در حال پیگیری است و با دستاوردهای نوین نیز در آینده به آن پرداخته خواهد شد.
میری با اشاره به نظریه پردازی در زمینه ارتباط علوم و دین عنوان کرد: نظریه پردازی در زمینه ارتباط علم و دین بسیار تاثیر گذار است و به صورتهای مختلف در این زمینه فعالیتهای خوبی صورت گرفته است و نیاز به تلاش بیشتر داریم.
نظر شما