۲ تیر ۱۳۸۷، ۱۵:۰۷

دهمرده:

افزایش 200 درصدی تاسیس واحدهای صنعتی و معدنی در سیستان و بلوچستان

افزایش 200 درصدی تاسیس واحدهای صنعتی و معدنی در سیستان و بلوچستان

زاهدان - خبرگزاری مهر: استاندار سیستان و بلوچستان اعلام کرد: تاسیس و راه اندازی واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی این استان در دولت نهم 200 درصد افزایش یافته است.

به گزارش خبرنگار مهر در زاهدان، حبیب الله دهمرده در بازدید از اداره کل صنایع و معادن سیستان و بلوچستان افزود: تعداد واحدهای تولیدی، صنعتی و معدنی از 550 واحد به بیش از یک هزار واحد افزایش یافته است.

وی با اشاره به اینکه در دولت نهم رشد سرمایه گذاری در بخش صنعت و معدن در سیستان و بلوچستان سالانه حدود 30 درصد است، عنوان کرد: رشد اشتغال نیز در این بخش در سه سال گذشته از رشدی معادل 50 درصد برخوردار بوده به طوری که میزان اشتغال از 14 هزار نفر به 20 هزار ارتقاء یافته است.

استاندارسیستان و بلوچستان اظهار داشت: بر اساس سیاستهای وزارت صنایع و معادن و طرح آمایش صنعت و معدن 800 طرح صنعتی در کشور مشمول اولویت های ملی و منطقه ای شده که 42 طرح آن به سیستان و بلوچستان اختصاص داده شده است.

دهمرده بیان داشت: برای اجرای 42 طرح یاد شده 700 میلیارد تومان از سوی دولت نهم اعتبار پیش بینی شده که با بهره برداری از آنها در سه سال آینده نزدیک به شش هزار نفر به طور مستقیم مشغول به کار خواهند شد.

وی همچنین با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان به لحاظ تنوع معدنی به رنگین کمان معروف است تاکید کرد: این استان دارای 300 نشان (اندیس) معدنی شامل 200 اندیس فلزی از قبیل کرومیت، مس، منگنز، آهن، سرب روی، جیوه ، طلا، قلع و تنگستن است.

استاندار سیستان و بلوچستان یادآور شد: 45 مورد اندیس های غیر فلزی شامل منیزیت، تالک٬ کائولن٬ گل سفید٬ آزبست، گرافیت، گرانت، فلدستاب، فزولان است و 55 نشانه نیز معادن مصالح ساختمانی شامل گرانیت، مرمر، مرمریت، تراورتن است.

وی افزود: بهره برداری ازمعدن مس چهل کوره نصرت آباد با 35 میلیارد تومان سرمایه گذاری دولتی و استحصال 17 هزار تن مس هفته گذشته به مناقضه رفته و ذخایر این معدن تاکنون هشت میلیون تن مس برآورد شده است.

دهمرده خاطرنشان کرد: از 300 نشانه (اندیس ) معدنی در سیستان و بلوچستان تاکنون 50 معدن دارای پروانه بهره برداری بوده که 25 معدن در حال استخراج و بهره برداری است.

مدیرکل صنایع و معادن سیستان و بلوچستان نیز در این بازدید عنوان کرد: با توجه به تنوع معادن و ذخایر شناخته شده در استان، ایجاد صنایع معدنی از جمله احداث کارخانه های سیمان، تغلیظ کرومیت، سنگبریهای مجهز و پیشرفته برای صادرات از مزیتهای این استان است. مهندس جهرمی افزود: برای اکتشاف معادن در سیستان و بلوچستان تنها در دولت نهم در مجموع  15 میلیارد تومان سرمایه گذاری شده و بخش خصوصی نیز در سال گذشته پنج میلیارد تومان در امر بهره برداری سرمایه گذاری کرده است.

وی مهمترین قابلیتهای سیستان و بلوچستان را سرمایه گذاری در بخش صنایع معدنی، شیلات، صنایع دریایی و صنایع تبدیلی کشاورزی دانست.

مدیرکل صنایع و معادن استان تصریح کرد: در حال حاضر هزار واحد تولیدی با 20 هزار اشتغال در بخشهای مختلف در سطح استان با سرمایه گذاری اولیه 190 میلیارد تومان مشغول فعالیت و بهره برداری است که به قیمت روز هزار میلیارد تومان حجم سرمایه گذاری فعلی است.

وی ادامه داد: کارخانه سیمان خاش، کشتی سازی چابهار، فرآوری خرما، ساخت شناورهای فایبر گلاس، بافت بلوچ، ریسندگی و بافندگی زابل، پودر شوینده، تور ماهیگیری، واحدهای کنسروسازی از اهم این واحدهای تولیدی است.

جهرمی یادآور شد: در حال حاضر 400 طرح تولیدی صنعتی با 500 میلیارد تومان سرمایه گذاری و 10 هزار اشتغال در سیستان و بلوچستان در دست اجرا است که تا یکی دو سال آینده به بهره برداری می رسد که اهم آن کارخانه های سیمان زابل و چابهار، تغلیظ مس نصرت آباد، فرآوری خرما و چند طرح شیلاتی بزرگ است.

وی افزود: در حال حاضر 19 شهرک و ناحیه صنعتی در سطح سیستان و بلوچستان تاسیس و راه اندازی شده که تمامی امکانات زیربنایی از قبیل آب، برق، مخابرات، جاده، واگذاری زمین مورد نیاز و... تامین شده است.

مدیرکل صنایع و معادن سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: تاکنون 16 میلیارد تومان در شهرکهای صنعتی یاد شده هزینه که بیش از 50 درصد آن تنها در دولت نهم سرمایه گذاری شده است.

کد خبر 703538

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha