کلیسای مسیحی جهان برای صلح فلسطین متحد شدند
کلیساهای مسیحی در 40 کشور جهان برای برگزاری نیایشهای شبانه صلح، برگزاری همایشها، جشنها و گردهماییهای عمومی در حمایت از برقراری صلح در سرزمین فلسطین بایکدیگر متحد شدند.
فعایت کلیساها بخشی از ابتکارعمل " اقدام بینالمللی کلیسای برای صلح در سرزمینهای فلسطین" است که از سوی شورای جهانی کلیساها مطرح و اجرا میشود.
بسیاری از کلیساها نیایشهای ویژهای را برای یک هفته انتخاب کردهاند که مضمون آنها صلح عادلانه است. در استرالیا رهبران کلیساهای بسیاری گردهم جمع شده و سخنرانیهای عمومی ایراد کردند. در اسکاتلند یک گروه چندحزبی در پارلمان با نمایندگان مسلمان، مسیحی و یهودی دیدار کرد. در نروژ هم وزیر خارجه و اسقف فلسطین در یک گردهمایی بین دینی با هدف صلح سخنرانی کردند.
کاریکاتورهای موهن دانمارک در دادگاه حقوق بشر اروپا بررسی میشوند
مسلمانان دانمارکی در نظر دارند مسئله انتشار کاریکاتورهای موهن درباره پیامبر اعظم(ص) را که سه سال قبل از سوی روزنامه یولندپستن منتشر شد، برای بررسی به دادگاه حقوق بشر اروپا ببرند.
این اقدام یک روز پس از رأی منفی دادگاه دانمارک به درخواست هفت سازمان اسلامی علیه سردبیران روزنامه یولند پستن برای انتشار این کاریکاتورهای اهانت برانگیز ، تصمیم مطرح شدن آن در دادگاه حقوق بشر اتخاذ شد.
دادگاه عالی غرب دانمارک در آرهوس حکم داد که سردبیران روزنامه یولند پستن با هدف تروریست یا مجرم جلوه دادن مسلمانان این کاریکاتورها را منتشر نکرده اند.
این چهارمین دادگاه دانمارکی بود که اتهام علیه روزنامه یولند پستن را رد می کرد.
12 مسجد پکن آماده پذیرایی از مسلمانان است
اماکن دینی پکن درحال آمادهسازی و فراهم کردن مقدمات برای بازیهای المپیک هستند تا شهر بتوانند پذیرای موج بی سابقهای از توریستها به عنوان پیروان ادیان مختلف باشد.
پکن از 70 مسجد این کشور 12 مسجد را به عنوان مساجد اصلی انتخاب ، آنها را تجهیز کرده و با علائم آنها را مشخص ساخته است. چندین مترجم نیز در طول بازیهای المپیک داخل مساجد مستقر هستند.
انجمن اسلام پکن 16 نفر را برای فعالیت در مرکز بین ادیان دهکده المپیک انتخاب کرده است.
کلیسای جامع لقاح مقدس در پکن که بازسازی شده و آماده استقبال از مؤمنان سراسر دنیا است.
تساهل مسلمانان نسبت به اقلیتها مورد تأکید قرار میگیرد
شرکت کنندگان اندونزیایی در همایش بین المللی که قرار است این هفته از سوی کمیته علمی اوسیس در عمان برگزار شود بر روحیه تساهل مسلمانان نسبت به اقلیتهای سایر ادیان تأکید خواهند کرد.
شرکت کنندگان غیر مسلمان اندونزی از پرجمعیت ترین کشور اسلامی در این همایش که نقطه تمرکز آن آزادی بیان و آزادی دینی است شرکت خواهند کرد.اتحاد
کشیش هرو پراکوسا استاد مطالعات اسلامی دانشگاه سانتا دارما گفت که این کشور بسیار متساهل بوده و آزادی دینی در آن مشاهده می شود.
گرگ ستومو رئیس هفته نامه کاتولیک هیداپ نیز اظهار داشت: آنچه من و کشیش هرو قرار است در این همایش مطرح کنیم درست برخلاف اخباری است که تیتر بسیاری از روزنامه های غربی را تشکیل می دهد، ما اعلام خواهیم کرد که اندونزی کشوری متساهل بوده و مسلمانان در فعالیتهای کلیسایی شرکت می کنند.
مسلمانان آمریکا اقلیتی موفق و رو به رشد هستند
براساس اظهارات یک جامعه شناس آمریکایی، مسلمانان آمریکا متنوعترین جامعه اقلیت در سطح جهان و یکی از موفقترین اقلیتهایی هستند که در ایالات متحده ادغام شدهاند.
جنان غزل رید استادیار دانشگاه دوک طی مقاله ای در نشریه دیترویت فری پرس نوشته است: مسلمانان آمریکایی گروهی متکثر و آگاه هستند، در حقیقت می توان آنها را متنوع ترین جمعیت مسلمان در جهان دانست.
رید که به مطالعه و تحقیق درباره همگون سازی سیاسی مسلمانان آمریکا برای مؤسسه تحقیقاتی کارنیج نیویورک پرداخته اظهار داشته است که تنوع مسلمانان آمریکایی بدون مثال است. آنها از 80 کشور جهان در چهار قاره مختلف گردهم جمع شده اند و بیشتر آنها عرب یا مهاجر نیستند. یک پنجم از جمعیت آنها را مسلمانان سیاهپوست آمریکایی تبار تشکیل داده که عمدتاً مسلمان شده اند و تعداد کمتری را انگلیسی و اسپانیولی تبارها تشکیل داده اند.
براساس اعلام پیشین سازمانهای اسلامی چون شورای روابط اسلامی- آمریکایی حدود 6 تا 7 میلیون مسلمان در ایالات متحده زندگی می کنند که این میزان کمتر از سه درصد از جمعیت 300 میلیون کشور را تشکیل داده است.
این جامعه شناس آمریکایی یادآور شد: مسلمانان آمریکایی به خوبی در جامعه ادغام شده و از نظر سیاسی فعال هستند. آنها شباهت های بسیاری با روند کلی جامعه آمریکا دارند.
مفهوم حقوق بشر در کلیسای ارتدکس روسیه بازنگری میشود
کلیسای ارتدکس روسیه در نظر دارد سند خود را درباره موضع گیری کلیسا نسبت به حقوق بشر دوباره تنظیم کرده و آن را در شورای اسقفها که به زودی برگزار میشود مطرح و تصویب کند.
اسقف اعظم وسفولد چاپلین نایب رئیس دپارتمان روابط خارجی کلیسای ارتدکس روسیه گفت: اکنون روزهای واپسین را برای تصحیح این سند در رابطه با موضعگیری کلیسای ارتدکس روسیه نسبت به حقوق بشر، مسئله آزادی و کرامت سپری می کنیم. ما تلاش خواهیم کرد به این پرسش پاسخ دهیم که آیا درست است که گفته می شود فرد ذاتاً خوب است و کاملا آزاد است یا خیر.
این شخصیت دینی کلیسای ارتدکس روسیه اعلام کرد: فرد گناهکار هیچگاه احساس شادمانی نخواهد داشت. تمام گفتگوهایی که درباره زندگی شاد و سعادتمند بدکاره ها، معتادان مواد مخدر، همجنسگرایان مطرح می شود ترویج گناه به منزله شادی و لذت است که کاملا فریبکارانه تلقی می شود و نسبت گناه و بدبختی و فلاکت کاملا حقیقی است.
اسقف اعظم وسفولد گفت: دروغگویان افرادی هستد که ادعا می کنند انسان باید از اخلاق رهایی یابد. اخلاق ابتکار عمل ملال آور افراد قدیمی نیست، بلکه براساس حقایق و تجارب تاریخی ارائه شده است.
نظر شما