به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب "ابزارهای مالی اسلامی " از میان انواع متنوع ابزارهای مالی و اوراق بهادار، به بررسی آن گروه میپردازد که به هدف تأمین منابع مالی برای تشکیل سرمایه اختصاص دارند و از آن میان بیشتر به بررسی ابزارهای متعارف چون : اوراق قومنه، سهام عادی و سهام ممتاز، و ابزارهای جدید مالی چون اوراق مشارکت، مرابحه، اجاره، استصناع و مضاربه می پردازد و در بررسی این ابزارها نیز به دنبال توضیح مباحث موضوع شناسی، تشریح عملکرد اقتصادی و تبیین فقهی است.
بخش اول کتاب " ابزارهای مالی اسلامی" مبانی نظری (فقهی و اقتصادی) ابزارهای مالی نام دارد که در چهار فصل از نظر فقه معاملات و زوایای آن را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
بخش دوم کتاب به بررسی فقهی و اقتصادی ابزارهای مالی متعارف می پردازد و حاوی سه فصل است.
در بخش سوم کتاب به بررسی فقهی و اقتصادی ابزارهای مالی جدید یا ابزارهای مالی اسلامی می پردازد و شامل6 فصل است.
در این فصل ها نشان داده می شود با استفاده از عقود اسلامی چون قرض، بیع، اجاره، اجاره به شرط تملیک، استصناع، شرکت، مضاربه، مزارعه و مساقات می توان ابزارهایی مالی طراحی کرد که اولاً از دیدگاه فقه اسلامی مشروع و ثانیاً با توجه به اصول و معیارهای اقتصادی مورد قبول باشند.
کتاب "ابزارهای مالی اسلامی" در شمارگان دوهزار نسخه و برای نخستین بار در سال جاری از سوی سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ واندیشه اسلامی روانه بازار نشر شده است.
نظر شما