به گزارش خبرنگار دانشگاهي مهر دكتر محمود كمره اي در گفتگو با مهر گفت: بودجه اي كه براي قطب هاي علمي در نظر گرفته مي شود بسيار پايين است و جوابگوي انجام طرح هاي پژوهشي مورد نظر نيست اما شناخته شدن يك واحد پژوهشي به عنوان يك قطب علمي از اهميت بسياري برخوردار است.
وي افزود:شوراي قطب هاي علمي از سال 1379 فعاليت خود را آغاز كرده است و در حوزه هاي فني - مهندسي، كشاورزي و دامپزشكي، علوم پايه و علوم انساني و هنر در راستاي اهداف تحقيقاتي به گسترش فعاليت هاي علمي و گسترش مرز دانش مي پردازند.
دانشيار گروه برق و كامپيوتر دانشكده فني دانشگاه تهران افزود: با نگاهي به فعاليت هاي قطب هاي علمي در سالهاي قبل مي توان به نقش والاي اين قطب هاي در گسترش بخش علمي كشور پي برد. وي افزود:در سال هاي قبل در مجموع با بررسي مقالات علمي منتشر شده در مجلات معتبر علمي در ليست ISI (پايگاه علم سنجي كه مقالات مجلات معتبر علمي را فهرست مي كند) در سال هاي 2002 و 2003 شاهد نرخ رشد قابل توجهي بوده ايم كه اين حاكي از فعاليت هاي قطب هاي علمي در اين محدوده زماني است و اين ارتقا غيرقابل انكار است.
معاونت پژوهشي دانشكده فني دانشگاه تهران از نقش مثبت قطب هاي علمي در اقتصاد كشور ياد كرد و گفت: فعاليت هاي قطب هاي علمي در زمينه هاي گوناگون اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي كشور تاثير گذار است كه به عنوان نمونه مي توان به بخش حل مشكلات و معضلات صنعتي و كشاورزي اشاره كرد كه اين موارد به طور مستقيم بر اقتصاد يك كشور تاثير مستقيم مي گذارند.
دكتر كمره اي دبير اولين همايش قطب هاي علمي همچنين از حضور شخصيت هاي علمي شاخص غير ايراني از جمله پروفسور Mang رئيس آكادمي علوم كشور اتريش در اين همايش خبر داد و گفت: حضور افراد ديگري نيز از محافل علمي خارج از كشور نيز در برنامه ما قرار دارد و دعوت از آنها نيز به عمل آمده است.
اولين همايش قطب هاي علمي خرداد ماه امسال و با اهداف آشنايي با قطب هاي علمي كشور و عملكرد آنها، تعيين جايگاه و نقش قطب هاي علمي در توسعه علوم و فن آوري كشور، ضوابط و استانداردهاي ارزيابي قطب هاي علمي كشور، بررسي تطبيق قطب هاي علمي داخل و خارج از كشور و بازنگري روشهاي شناسايي و تقويتهاي قطب هاي علمي برگزار مي شود.
نظر شما