مهدی غضنفری در گفتگو با مهر با اشاره به اهداف دولت نهم مبنی بر توسعه صادرات غیرنفتی گفت: دولت به منظور دستیابی به اهداف توسعه صادرات غیرنفتی تدابیر ویژه ای را برای حمایت از حمل ونقل سریع و ارزان کالاها از طریق دریا در نظر گرفته که یکی از این تدابیر ایجاد خطوط منظم کشتیرانی میان ایران و کشورهای مختلف است.
معاون وزیر بازرگانی افزود: در این راستا، سازمان توسعه تجارت حمایتهایی رابرای استمرار برقراری مسیر منظم کشتیرانی توسط کشتیرانی والفجر در خلیج فارس اعمال خواهد کرد. بر این اساس، کشتیرانی والفجر موظف است تا یکسال آتی نسبت به ایجاد مسیرهای منظم از بندر بوشهر به کشورهای حاشیه خلیج فارس نظیر کویت، بحرین، دمام، شارجه اقدام کند.
وی تصریح کرد: بر این اساس، در ازای هر سفر به مقاصد مذکور به ترتیب 5 میلیون تومان، 8 میلیون تومان، 6 میلیون تومان و 8 میلیون تومان یارانه از محل منابع در اختیار کارگروه به شرکت مذکور پرداخت می شود؛ در مقابل این شرکت کشتیرانی موظف است ظرف یکسال آتی مسیرهای منظمی را به منظور حمل بار صادراتی از مبدا بندرعباس به عمان راه اندازی کند.
غضنفری گفت: در چنین شرایطی به ازای هر سفر به این کشور 10 میلیون تومان یارانه به کشتیرانی والفجر اختصاص می یابد، همچنین شرکت کشتیرانی والفجر در طول دوره اعتبار مصوبه هیئت وزیران باید در هفته حداقل یک سفر به مقاصد مذکور برقرار کند که برنامه سفرها با هماهنگی سازمان توسعه تجارت تنظیم و به اطلاع تمامی صادرکنندگان و تشکلهای صادراتی با اولویت کالاهای فسادپذیر خواهد رسید.
غضنفری افزود: همچنین این شرکت در طول دوره اعتبار این مصوبه باید نرخ خدمات خود به صادرکنندگان ایرانی را تا سقف حداکثر 10 درصد بالاتر از قیمتهای سال 1385 ارائه کند؛ ضمن اینکه موظف است تا در پایان هر ماه اسناد و مدارک لازم شامل صورت وضعیت و تائیدیه های لازم از سازمان بنادر و کشتیرانی مبنی بر انجام سفر و همچنین نوع کالاهای صادره و اسامی صادرکنندگان مربوطه را جهت تسویه حساب و دریافت یارانه به کارگروه تحویل نماید.
وی خاطرنشان کرد: همچنین به منظور تسهیل شرایط ارائه خدمات از سوی کشتیرانی خزر به صادرکنندگان اصلاحاتی بر روی مصوبات قبلی برقراری خطوط منظم کشتیرانی توسط این شرکت صورت می گیرد.
به گفته غضنفری، در ازای هر سفر به مقصد آستاراخان، یارانه ای معادل مبلغ سی هزار دلار معادل 27 میلیون تومان و به ازای هر سفر به مقصد آکتائو یارانه ای معادل 25 هزار دلار از محل منابع از پیش تعیین شده در اختیار کارگروه، به شرکت کشتیرانی خزر اختصاص می یابد.
به گزارش مهر، شرکت کشتیرانی خزر موظف است تا در طول دوره اعتبار مصوبه هیئت وزیران، کرایه هر تن بار صادراتی را در سطح 21 دلار برای آکتائو و 27 دلار برای آستاراخان تثبیت کند.
نظر شما