۵ تیر ۱۳۸۷، ۱۲:۴۲

سفیر چین در ایران:

اصلاحات اقتصادی عامل توسعه در عرصه جهانی شدن است

اصلاحات اقتصادی عامل توسعه در عرصه جهانی شدن است

سفیر چین در ایران، اصلاحات اقتصادی را عامل توسعه هر کشور در عرصه جهانی شدن دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اتاق ایران، اسدالله عسگراولادی با اشاره به سخت شدن شرایط بین‌المللی برای تجارت ایران گفت: با وجود مشکلات بسیار، اعضای اتاق ایران و چین توانستند در سه ماهه اول سال 87 سه سفر به تایوان، هنگ کنگ، پکن و شانگهای داشته باشند که عمده اهداف این سفرها تسهیل روابط اقتصادی و رفع مشکلات بانکی بین دو کشور بوده است.

رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین ضمن قدردانی از زحمات سفیر چین در تهران افزود: ایران در غرب آسیا و چین در شرق آسیا روابط دیرینه‌ ای با یکدیگر دارند و تمدن جهان به این دو کشور مدیون است.

وی حجم روابط 200 میلیون دلاری دو کشور در سال 76 را مورد اشاره قرار داد و تصریح کرد: حجم روابط اقتصادی ایران و چین اکنون از مرز 20 میلیارد دلار عبور کرده و با برنامه ریزی های به عمل آمده تا پایان برنامه 5 ساله پنجم این میزان به 40 میلیارد دلار خواهد رسید.

عسگراولادی با اشاره به وجود 3 هزار و 250 نفر در اتاق ایران و چین ابراز امیدواری کرد که با پشتیبانی این اعضا تا پایان سند چشم انداز، حجم روابط اقتصادی دو کشور از 100 میلیارد دلار عبور کند.

شیه شیائوین، سفیر چین در تهران نیز ضمن تشریح تغییرات اقتصادی چین طی 30 سال گذشته گفت: چین از 30 سال پیش رشد اقتصادی ثابت و سریعی داشته؛ به نحوی که رشد اقتصادی در حدود 82/9 درصدی این کشور سریعترین رشد در بین کشورهای جهان در طول سه دهه گذشته بوده است.

وی افزود: چین در حال حاضر سومین یا چهارمین قدرت اقتصادی جهان است و در سال 2007 میلادی، حجم GDP این کشور به 24 تریلیون ین رسیده و رشدی 16 درصدی پیدا کرده به نحوی که میزان تجارت چین به 1/2 تریلیون دلار رسیده است.

سفیر چین جمعیت زیاد، مشکل اشتغال و افزایش تقاضا برای انرژی را از چالشهای اصلی چین قلمداد کرد و گفت: چین 23 درصد جمعیت جهان را تشکیل می‌ دهد؛ اما GDP 7/5 درصد از کل جهان را در اختیار دارد.

وی ایران را یکی از بزرگترین بازارها برای سرمایه گذاری چینی‌ها دانست و تصریح کرد: در عرصه جهانی شدن هر کشوری که می‌ خواهد توسعه پیدا کند باید به فکر اصلاحات اقتصادی باشد و ضمن باز کردن درهای اقتصاد با کشورهای توسعه یافته از نظر تجاری همکاری کند و این نتیجه‌ ای است که طی 30 سال گذشته بدست آوردیم.

شیائوین خاطرنشان کرد: در حال حاضر برنامه‌ هایی در دست اجرا داریم تا ضمن کاهش عدم تعادل در تجارت چین، کیفیت کالاها را بهبود ببخشیم و از قوانین مالکیت معنوی حمایت کنیم.

وی با اشاره به رشد 59 درصدی سطح روابط ایران و چین در 4 ماهه اول سال جاری گفت: چین اولین شریک تجاری ایران است و ایران نیز دومین طرف تجاری چین در منطقه محسوب می ‌شود.

سفیر چین در ایران زمینه ‌های همکاری میان دو کشور را متنوع و ظرفیتهای ایران را برای سرمایه ‌گذاری در بخشهای مختلف از جمله هتل ‌سازی، مخابرات، انرژی و معدن مناسب ارزیابی کرد.

کد خبر 705562

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha