به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی وزارت ارشاد، مجید یارمند روز چهارشنبه در نشست منطقه ای مدیران روابط عمومی ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان های شمال غرب کشور در اردبیل گفت: اعتبار بخش فرهنگ در سال 84 معادل 13 هزار میلیارد ریال بود که این میزان در سال جاری به 30 هزار میلیارد ریال رسیده است.
به گفته وی، مجلس شورای اسلامی به دنبال این است که سهم بخش فرهنگ از بودجه عمومی کشور را به 10 درصد بودجه عمومی کشور افزایش دهد.
وی با بیان اینکه در بودجه سال جاری اعتبار عمرانی کشور 30 درصد رشد داشته است، افزود: اعتبارات عمرانی بخش گردشگری و میراث فرهنگی 196 درصد و تربیت بدنی 90 درصد در بودجه افزایش یافته است. در بودجه همچنین 13 هزار میلیارد ریال به ساخت مساجد و مصلی ها اختصاص یافته است.
یارمند با اشاره به چالش های بخش فرهنگ نیز گفت: نبود استراتژی واحد، فقدان وحدت نظر و نبود برنامه فرهنگی جامع از جمله این چالش هاست. به فرهنگ نباید با دیدگاه سیاسی نگریست و نباید آن را سیاسی اداره کرد.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کمبود توجه به نیروی انسانی مورد نیاز بخش فرهنگ، فقدان تعاریف مشخص درباره فرهنگ و نبود آمار و اطلاعات مشخص، روشن نبودن حیطه برنامه ریزی، نبود تقسیم کار فرهنگی بین مردم، دولت و نهادهای مدنی، بی توجهی برخی از مسئولان در برنامه ریزی و تخصیص اعتبار مناسب به بخش فرهنگ، تعدد نهادهای سیاست گذار و فقدان تعامل و تاثیرات بخش فرهنگ در بقیه بخش ها را از مهم ترین مسائل فراروی بخش فرهنگ ذکر کرد.
یارمند همچنین با اشاره به ویژگی فعالیت های فرهنگی گفت: مسائل بخش فرهنگ تنها با پول و اعتبار حل نمی شود. در این بخش باید نقش مردم و تقاضای آنها مورد توجه قرار گیرد. در بخش فرهنگ برخلاف دیگر بخش ها هیچ فعالیتی خنثی نبوده و به نوعی دارای تاثیر است.
معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توجه به باور، ارزش، رفتار، انسان و نهادها را در فعالیت های فرهنگی ضروری دانست و تصریح کرد: فرهنگ مثل هوا همه چیز و همه کس را احاطه کرده و باید در پاک نگاه داشتن آن تلاش کرد.
نشست منطقه ای روابط عمومی های ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای شمال غرب کشور به مدت دو روز در اردبیل برگزار شد.
نظر شما