۱۰ تیر ۱۳۸۷، ۱۳:۴۹

متولی جمع‌آوری زباله‌ها در طبیعت در قانون مشخص نشده است

رشت - خبرگزاری مهر: یک پژوهشگر مسائل زیست محیطی گفت: قانون، متولی جمع‌آوری زباله‌ها را در چشم‌اندازهای طبیعی مشخص نکرده است و باید در این زمینه به طور حتم چاره اندیشی شود.

افشین محبی در گفتگو با خبرنگار مهر در رشت اظهار داشت: نبود فرهنگ گردشگری و عدم بودجه برای ساماندهی زباله‌ ها وضعیت این استان را بحرانی کرده است.

وی گفت: هر ساله گردشگران از سراسر ایران به گیلان می‌ آیند و زباله‌های خود را به این استان هدیه می‌کنند از اینرو باید در این زمینه فرهنگ‌ سازی شود تا مردم بدانند، پاک بودن مناطق زیست محیطی به ‌نفع خود آنان است.

محبی همچنین نبود بودجه را دلیل عدم فرهنگ سازی از طرف محیط زیست دانست و بیان داشت: با توجه به روند روبه رشد جمعیت، مصرف زدگی و تولید زباله با حجم بالا در جامعه فرهنگ سازی یک اصل است.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: متاسفانه هم اکنون استان گیلان درگیر دو معضل زیست محیطی زباله ها و پساب‌های صنعتی و خانگی است که نیاز مبرم به تصفیه ‌فاضلاب دارند.

این پژوهشگر مسائل زیست محیطی با بیان اینکه روزانه یک هزار و 500 تن زباله در گیلان تولید می‌شود، افزود: در فصول گردشگری، این میزان تا دو هزار تن در روز نیز افزایش می ‌یابد.

محبی اعلام کرد: سرانه تولید زباله شهری هر نفر شهروند استان 750 گرم در روز و سرانه تولید زباله هر نفر روستایی 350 گرم در روز است.

این پژوهشگرزیست محیطی در ادامه با اشاره به انواع آلودگی محیط در استان گیلان بیان داشت: در استان گیلان آلودگی آبها بیشتر ناشی از تخلیه انواع فاضلابهای (شهری - صنعتی و کشاورزی) و نیز دفع زباله در آب است و از این میان فاضلاب شهری اهمیت بیشتری دارد به ویژه در مناطقی که از سیستم دفع فاضلاب (اکو) بهره می گیرند، میزان تخریب و آلودگی محیط زیست بیشتر است.

محبی همچنین عنوان کرد: نفوذ شیرابه های زباله به داخل خاک که به آلوده ساختن آبهای زیرزمینی منجر می شود از دیگر عوارض دفع زباله در استان گیلان است.

استان گیلان افزون بر دو میلیون و 400 هزار نفر جمعیت دارد.

کد خبر 708019

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha