دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: جوانان با توجه به شرایط روحی و جسمی حساس بویژه در مقطع بلوغ با اندک کم توجهی دچار ضایعات روحی و عصبی شده و تداوم کم توجهی والدین و یا فشارهای انضباطی و یا خلاء عاطفی خانواده همراه با ناهنجاری اجتماعی خود را به شدت نشان می دهد.
وی تصریح کرد: اصلی ترین رفتارهای ناهنجاری جوانان پرخاشگری است و این فرآیند ناشی از ناکامی ها، تبعیض های خانوادگی و مشکلات عاطفی است و در این حالت فرد با اندک تحریکی خشمگین شده و عنان اراده خود را از دست می دهد و احتمال قتل نیز از سوی آن وجود دارد، بنابراین اصلی ترین علت خشونت آفرینی در دوره نوجوانی ناهنجاری های رفتاری است.
ابهری، به فرآیند هیجان طلبی اشاره کرد و گفت: اگر انرژی نوجوان در مسیر مثبت تخلیه نشود، خود بستر تخلیه انرژی خود را پیدا می کند و آن گاه به همراه دوستان دست به ارضای این حالت رفتارها می زند و باید گفت، انواع رانندگی های پر خطر و رفتارهای خطر آفرین همچون سرقت های مسلحانه ، آدم ربایی و تجاوز ناشی از این ناهنجاری ها می باشد.
این متخصص علوم رفتاری و آسیب شناس اجتماعی معتقد است ، اصلی ترین خطر در رشد رفتارهای اجتماعی جوانان، بزهکاری های ناشی از دوستان و همسالان آلوده به رفتارهای ناهنجار است و والدین در این مقطع در جایگاه مشاور باید همراه فکری فرزندان خود باشند.
نظر شما