به گزارش خبرگزاری مهر،"نورا جانان بزیرگان " بانوی محجبه ای است که اخیرا در یکی از کانالهای تلویزیونی ترکیه با بیان جمله : "اگر بلایی بر سرم نیاورند می گویم امام خمینی (ره) را دوست دارم،اما آتا تورک را دوست ندارم" محافل سکولار این کشور را به شدت خشمگین کرده است.
رسانههای ترکیه در ابتدا ادعا میکردند نورا دانشجویی است که به سبب حفظ حجابش دچار مشکل شده است، اما اگر کمی به عقب بازگردیم می بینیم که وی زمانی به اتهام اخلال در امر آموزش با مداخله پلیس از دانشگاه اخراج و سپس در دادگاه به شش ماه حبس محکوم شد. نورای جانا در جریان مداخله پلیس به سبب ضرب و شتم ماموران دچار سقط جنین شده و در ادامه ماجرا به کانادا پناهنده شد.
نورا پس از حدود 7 سال اقامت در کانادا با اتمام تحصیلاتش در سال 2005 به ترکیه بازگشت. او معتقد است که هنوز هم در سرزمین و زادگاهش تغییرات چندانی در زمینه آزادی بیان صورت نگرفته است.
وی اخیراً گفتگویی را با پرس تی وی صورت داد که مشروح این گزارش امروز از این شبکه پخش شد.
نورا در این مصاحبه گفت : بر این باورم که در ترکیه نظام و سیستم سیاسی دموکراتیک وجود ندارد و این سیستم توتالیتر است.
وی درباره بازگشت خود از کانادا به ترکیه و دلیل آن گفت : من به خاطر پسرم به ترکیه بازگشتم برای اینکه فرزند ذکوری داشتم که در کانادا نمی توانستم آن را با ارزشهای خودم بزرگ کنم و برای اینکار مشکلاتی در رابطه با تربیت فرزند برای من در آنجا بود. ترکیه را انتخاب کردم برای اینکه فرهنگ اسلامی در این کشور بیشتر توسعه یافته است.
دختر محجبه ترک اضافه کرد: من و بچه هایم دو تابعیتی هستیم و اگر همانطور که در شروع با مشکلاتی روبرو بودم؛ بار دیگر مشکلاتی داشته باشم؛ بازگشت به کانادا را مد نظر قرار خواهم داد.
در ترکیه معمولاًٌ از شما انتظار می رود که خفه شوید، سرتان را خم کنید و هیچ چیزی نگویید |
وی درباره واکنش رسانه های ترکیه اعم از اسلامگرا و سکولار به اظهارات اخیر وی در تلویزیون که گفته بود کمال آتاتورک را دوست ندارد، گفت : این دو قطب (سکولار و اسلامی) در ابتدا از سوی ایدئولوژی رسمی تاسیس شده اند به خاطر اینکه آنها با محدود کردن بخشی از عامه مردم، تمام حقوق را به طبقه دیگر داده اند و آن طبقه "نخبه" است. انتظار می رود که شما معمولاً خفه شوید، سرتان را خم کنید و هیچ چیز نگویید. گرایش رسانه ها در اینجا جالب است به خاطر اینکه آنها به هیچ وجه به چیزی که تو می گویی علاقه ای ندارند و دوست دارند آن را در راستای هدف خود تغییر دهند، اما من ترک هستم و میراث خود را دوست دارم. نباید به سبب صحبت درباره برخی از ایدئولوژی ها من را دشمن ترکیه بشمارند. برای نمونه در برنامه تلویزیونی که ظاهر شدم آنها مطمئناً این نکته را نشان ندادند که چگونه از زمان تاسیس جمهوری به تکالیف اسلامی خود عمل کرده ام، بلکه تنها شروع به دروغ بستن و تهمت زدن و شروع به مبارزه علیه خانواده من کردند.
خانم نورا درادامه خاطرنشان کرد : اینگونه تبلیغ کردند که همسر من یک سرباز فراری است و استار TV شروع به ساخت برنامه ای طولانی درباره همسر من کرد و در آن ادعا نمود که او یک سرباز فراری است، اما زمانی که روز بعد آنها متوجه شدند که خدمت نظام به تعویق افتاده باید عذرخواهی می کردند.
این خانم محجبه اسلامی گفت : به عنوان یک مسلمان من حق بی احترامی به هیچ کس را ندارم، اما در پس این سئال که آیا من آتاتورک را دوست دارم یا خیر؟ پرسشی وجود داشت به اینکه آیا شما ایدئولوژی که از سوی وی تحت عنوان "کمالیسم" برقرار شد، دوست داری یا خیر؟ من این را دوست نداشتم و پاسخ منفی بود.
وی افزود: آنها (سیستم) باید فقدان آزادی بیان را هدف قرار می دادند، اما آنها شخص مرا هدف قرار می دهند و این به سبب تحریفهای رسانه ای بود و این مسئله از ترکیه در نگاه جامعه جهانی چهره ای منفی ترسیم خواهد کرد . برای اینکه از هرچیزی که بگذریم ترکیه می خواهد به اتحادیه اروپا بپیوندد.
نورا درباره احتمال شکایت خود به دادگاه حقوق بشر اتحادیه اروپا گفت : این یک گزینه است، اما من فکر نمی کنم نتیجه جدی از این مورد به دست آید در "بند" قانونی مربوط به حمایت از آتاتورک گفته شده است که "نباید توهین، بی احترامی، و افترا" مثلاً تخریب یادبود او صورت بگیرد، اما در واقع آنچه که من گفتم در هیچکدام از این موارد نمی گنجید و در این باره رسانه ها تحریف کردند آنها فکر می کنند که من عقیده ام را رها خواهم کرد، اما مسئله ای که وجود دارد رسانه ها درصدند با فشارهای خود سیستم قضایی را سیاسی کنند آنها درباره 5/4 سال حبس برای من صحبت می کنند و من ارجاع این پرونده را به دادگاهی اروپایی مورد بررسی قرار خواهم داد.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا ترکیه از این بحران که او یکی از قربانیان آن است به زودی خارج خواهد شد یا خیر؟ اظهار داشت : من می خواهم که این تجربه منفی که درحال تجربه آن هستم تبدیل به تجربه ای مثبت شود؛ به خاطر اینکه حقایق تاریخی وجود دارد که ما نمی توانیم حقایق را از مردم پنهان کنیم مردم باید حق داشته باشند تا درباره سرنوشت خود تصمیم بگیرند. در ترکیه از آتاتورک دو تصویر وجود دارد یکی اینکه او در مراسم مساجد حضور پیدا می کرد و چهره دیگر بر اساس دست نوشته هایی است که از سوی دختر خوانده او به نام "سبیه گوکچان" منتشر شد که بر اساس این تصویر او کاملاً مخالف اسلام بوده است. به این بحران می توان با راهنمایی افراد روشنفکر و افراد واقعاً آگاه مورد غلبه کرد.بدیهی است که شما نمی توانید با افترا به شخصیت یک فرد، به اهداف خود برسید .
وی در ادامه با طرح این پرسش که ابتدا باید این مسئله را حل کرد که آتاتورک کی بود؟ افزود: در رسانه های ترکیه یک چنین بحثهایی وجود دارد حتی کتابی دراین باره تحت عنوان "کدام آتاتورک" نوشته شده است. بعد از روشن شدن این مسئله می توانیم انتخاب کنیم که آیا او را دوست داریم یا خیر؟. آرشیوهای محرمانه بسیاری وجود دارد که افکارعمومی نمی توانند به آن دسترسی داشته باشند که باید باز شوند. مردم باید این اختیار را داشته باشند که کسی را دوسته داشته باشند یا خیر؟. و در عصر کنونی نباید دوست داشتن یک نفر بر کسی تحمیل شود.
نظر شما