به گزارش خبرنگار مهر، دکتر منصور کبگانیان در پاسخ به مهر درباره سرانجام پروژه تأمین تجهیزات دانشگاهها که قرار بود از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به دو وزارتخانه علوم و بهداشت تعلق گیرد، اعتبار مورد انتظار از معاونت علمی ریاست جمهوری برای خرید تجهیزات دانشگاهها را 300 میلیون یورو اعلام کرد و گفت: تجهیزات نیاز جدی دانشگاهها است و رئیس جمهور نیز برای تامین تجهیزات دانشگاهها قول مساعد داده و هنوز هم بر روی قول خود قرار دارد. نیاز دانشگاهها به تجهیزات بسیار بیشتر از قولی است که داده شده اما مشخص نیست چه مشکلاتی در راه تأمین تجهیزات دانشگاهها وجود دارد.
وی میزان اعتبار مورد نیاز برای تجهیز دانشگاهها را بالغ بر هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: دانشگاههای کشور بالغ بر 40 یا 50 سال است که تجهیز نشده و بافت آزمایشگاهی و پژوهشی آنها فرسوده شده است.
معاون پژوهشی وزیر علوم در عین حال خرید تجهیزات پژوهشی از طریق فاینانس را مثبت دانست و افزود: رقم قابل ملاحظه ای در اتاق بازرگانی آلمان به تأیید رسیده و بخش مهمی از تجهیزات دانشگاهها از این طریق و با مبلغی معادل 10 میلیون یورو است اما ارتباطاتی با سفیر آلمان داشته ایم و در نتیجه این رقم افزایش می یابد و تلاش می شود تا 400 میلیون یورویی که در برنامه وزارت علوم بوده محقق شود.
دکتر کبگانیان در پاسخ به سوأل خبرنگاری که پرسید آیا میان دستگاههای متولی امور نوآوری تداخل وجود دارد، گفت: وظایف وزارت علوم خیلی شفاف و مصوب مجلس است و با هیچ دستگاهی تداخل ندارد. تاکنون هیچ نهاد مصوب مجلس شورای اسلامی که بخواهد با وزارت علوم تداخل داشته باشد ایجاد نشده و وظایف وزارت علوم در زمینه مسئولیت آموزش عالی و فناوری کشور در قانون اهداف و وظایف این وزارتخانه مصرح است البته تداخلهایی در کار احساس می شود.
نظارت بر اجرای بند واو تبصره 9 بر عهده وزارت علوم نیست
وی ادامه داد: سال گذشته اولین سالی پس از پیروزی انقلاب اسلامی بود که سهم پژوهش در لایحه بودجه به بالای یک درصد (9/1 درصد) رسید البته این میزان مندرج در لایحه بود و نه مقدار محقق شده. در نیمه دوم سال گذشته اجرای بند "واو" بر عهده معاونت علمی و فناوری رئیس جمهوری قرار گرفت و اکنون در انتظار گزارش معاون علمی رئیس جمهور هستیم زیرا در خصوص مقدار محقق شده این رقم نگرانی وجود دارد.
وی در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص نظارت بر اجرای بند واو تبصره 9 (تخصیص یک درصد از اعتبارات دستگاههای اجرایی به پژوهش) که پیش از این برعهده شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری بود گفت: نظارت بر اجرای این بند در ابتدا بر عهده شورای عالی عتف گذاشته شده بود اما در حال حاضر بر عهده معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است و وزارت علوم مسئولیتی در این زمینه ندارد.
دکتر منصور کبگانیان درباره طرحهایی که برای سال نوآوری در معاونت پژوهشی وزارت علوم مورد تأکید است گفت: نوآوری حرفه ای به وسیله قطبهای علمی که سرمایه های خوبی در کشور به شمار می آیند با رویکرد مأموریت گرایی در دستور کار قرار دارد.
وی افزود: همچنین ایجاد قطبهای مشترک با سایر بخشها به جز دانشگاهها مانند صنایع کشور و حوزه های علمیه نیز در سال جاری محقق می شود.
کاهش مالیات برای انجمنها
کبگانیان با تأکید بر تقویت انجمنهای علمی در سال جاری گفت: تسهیلاتی در زمینه فضای فیزیکی و کاهش مالیات برای انجمنها در نظر گرفته شده است و رتبه بندی انجمنهای علمی نیز در دستور کار قرار می گیرد.
معاون پژوهشی وزارت علوم مأموریت گرا کردن پژوهشگاهها را از دیگر برنامه های وزارت علوم در راستای ایجاد نوآوری دانست و افزود: بسیاری از پژوهشگاهها و مراکز پژوهشی کشور فعالیتهای پراکنده ای داشتند که با رویکرد نوآوری برنامه هایی برای آنها تدوین شده و برای هر پژوهشگاه مأموریتهایی در نظر گرفته شده است.
تدوین آئین نامه تأسیس پژوهشکده های دانشجویی
وی از تدوین آئین نامه تأسیس پژوهشکده های دانشجویی خبر داد و افزود: آئین نامه تأسیس پژوهشکده های دانشجویی نیز با اولویت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و همکاری دانشجویان کارشناسی آماده شده است و پس از تصویب نهایی آن اطلاع رسانی لازم در این زمینه انجام می شود.
نظر شما