۱۱ تیر ۱۳۸۷، ۱۴:۵۰

تاریخچه مستند سیر ساخت و شرایط قبلی بنای فروریخته سعادت آباد

تاریخچه مستند سیر ساخت و شرایط قبلی بنای فروریخته سعادت آباد

در پی بروز حادثه روز گذشته ریزش ساختمانی در منطقه سعادت آباد و با توجه به گمانه زنیهای مختلف درباره علل بروز این سانحه، به منظور روشن شدن ابعاد مختلف این حادثه تاریخچه مستندی از سیر ساخت این بنا و شرایط قبلی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری مهر پایگاه اطلاع رسانی سما اعلام کرد : ساختمان فرو ریخته به پلاک ثبتی 1315/72 ، قطعه 256 در سعادت آباد ، خیابان علامه ، خیابان 24 شرقی واقع است که به موجب پروانه ساختمانی شماره 975/ش/502 در تاریخ 2/9/70 برای دو طبقه زیر زمین و 3 طبقه روی آن مجوز احداث بنا صادر می شود و در تاریخ 29/2/73 هم ، گواهی عدم خلاف به شماره 1127 برای این ملک از سوی شهرداری وقت صادر شده است .

پس از گذشت 3 سال از زمان دریافت گواهی عدم خلاف ، پروانه ساختمانی به شماره 7097 در تاریخ 3/8/76 مبنی بر موافقت با احداث 5 طبقه مسکونی بر روی وضعیت موجود صادر می شود که پس از ایجاد بنای جدید در تاریخ 16/11/79 برای این  ساختمان با کل زیربنای 70/5466 متر مربع پایان کار ساختمانی به شماره 45793 صادر می شود.

بر این اساس بنای مذکور که شامل 2 طبقه زیرزمین و 8 طبقه روی آن شده بود به تعداد 32 واحد مسکونی به تعدادی از  شهروندان واگذار می شود.

پیگیری های خبرنگار ما نشان می دهد در سال 83 و به دلیل نامرغوب بودن مصالح به کار رفته ، این ساختمان دچار ریزش و ترک خوردگی های عمیق در ارتفاع و سطوح مختلف می شود.

به دلیل خطرات احتمالی و شائبه ریزش این ساختمان ساکنان فورا" این ساختمان را تخلیه کرده و از آن زمان تا لحظه بروز حادثه این ساختمان خالی از سکنه بوده است.

ساکنان این ساختمان پس از بروز ریزش و ترک خوردگی های جدی  در این رابطه با طرح دعاوی کیفری و حقوقی علیه سازنده که هم اکنون نیز این دعاوی در مراجع قضایی مطرح است و احکامی نیز از طریق مراجع قضایی مبنی بر محکومیت سازنده به دلیل تقصیر صادر شده است ، موضوع را پیگیری می کنند.

نکته قابل توجه آن است که محکومیت سازنده براساس نظر هیئت کارشناسی بوده که وضعیت ساختمان را بسیار خطرناک و غیرقابل ترمیم اعلام نموده است. (نظریه مورخ 9/4/83 هیئت کارشناسی آقایان محمدعلی آیت اللهی و شاهرخ ابراهیمی).

شایان ذکر است علی رغم پیگیری های حقوقی ساکنان ساختمان ، این بنا کماکان در وضعیت بلاتکلیف و بحرانی باقی می ماند.

موید این ادعا درخواست مالکان املاک همجوار در تاریخ 29/9/86 از شهرداری منطقه 2 است که در این درخواست آن ها صراحتا" از شهرداری درخواست تخریب ساختمان نیمه مخروبه را داشته اند. رونوشتی از این درخواست هم برای مسئولان مختلف ارسال شده است .

براساس درخواست مالکین املاک همجوار نایب رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در نامه ای به شماره 64865/309012939 مورخ 30/10/86 از شهرداری منطقه 2 تهران درخواست اقدام عاجل را می نماید ، همچنین رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز طی نامه ی 18589/160 مورخ 14/11/86 از شهرداری منطقه 2 تهران درخواست ایجاد شرایط و تمهیدات ایمنی را می نماید.

شهرداری منطقه 2 نیز در اجرای وظایف قانونی خود مبنی بر رفع خطر و جلوگیری از بروز خطرات ناشی از تخریب این ساختمان 7 طبقه با استناد به بند 14 ماده 55 قانون شهرداری ها و تبصره ذیل آن مراتب را به موجب نامه شماره 132985/502 مورخ 19/10/86 خطاب به معاون دادستان و سرپرست دادسرای ناحیه 7 تهران به تفصیل بیان و تقاضای اخطار به مالکان مجتمع مذکور جهت رفع خطر را می نماید.

سرپرست دادسرای ناحیه 7 نیز طی نامه شماره 86/8039/7/20 خطاب به رئیس کلانتری منطقه اعلام می دارد با توجه به گزارش شهرداری منطقه 2 و نظریه کارشناسی رسمی دادگستری و ستاد بحران شهرداری منطقه 2 و نظر به اینکه قانونا" مسئولیت رفع خطر برعهده مالک است به مالکین پلاک مذکور اخطار گردد نسبت به تخریب و نوسازی اقدام کنند در غیر این صورت مسئولیت بروز هرگونه حادثه برعهده آنها خواهد بود.

در این راستا کلانتری مربوطه به موجب گزارش 2502/1130 مورخ 17/11/86 به دادسرا اعلام می کند که مالکان در محل حضور نداشتند و اخطاریه در محل ساختمان الصاق گردیده است.

بنابراین گزارش به دلیل وضعیت خاص ساختمان از حیث خطرناک بودن و عدم اقدام مالکان شهرداری منطقه مجددا" در نامه شماره 2546/12/502 مورخ 19/1/87 به معاون دادستان و سرپرست ناحیه 7 گزارش و تبعات سوء این موضوع را یادآوری می کند و درخواست دستور لازم در اجرای وظایف قانونی شهرداری با استناد تبصره ذیل بند 14 ماده 55 قانون شهرداری را می نماید. در همین زمینه در کمیته تخصصی رفع خطر ستاد مدیریت منطقه 2 این موضوع مطرح که منجر به نظریه شماره 142/ب مورخ 2/2/87 مبنی بر تخریب کامل ساختمان و رفع خطر به لحاظ نشست آن و عدم استحکام در برابر نیروهای دینامیکی می گردد.

سرپرست دادسرای ناحیه 7 نیز در نامه شماره 87/771/7/20 مورخ 10/2/87 با ارسال درخواست شهرداری منطقه به کلانتری مجوز تخریب ساختمان را صادر می نماید.

بنابر این گزارش شهرداری منطقه 2 در حالی به تخریب این ساختمان مبادرت کرد که بدلیل حاد بودن وضعیت این ساختمان ، این بنا در ابتدای روند تخریب روز گذشته به صورت کامل فروریخت و تعدادی از کارگران زحمت کش در این سانحه جان سپردند .

به محض وقوع این حادثه ، دادستان تهران به عنوان مدعی العموم با حضور در محل ریزش ساختمان حکم دستگیری مهندس محاسب ، سازنده ، پیمانکار و مهندس ناظر را صادر کرد .

شهردار تهران نیز روز گذشته در پاسخ یه پرسشی پیرامون ریزش ساختمان 7 طبقه در سعادت آباد ، گفت : این حادثه به دلیل عدم رعایت استانداردها اتفاق افتاده که نظارت بر آن بر عهده سازمان نظام مهندسی است. این در حالیست که شهرداری تهران از قبل اخطارهای لازم را در مورد تخلیه و سپس تخریب این ساختمان داده بود که این اخطارها موجود است.

دکتر محمد باقر قالیباف ، در جمع خبرنگاران در مورد  ریزش ساختمان 7 طبقه در سعادت آباد گفت : این ساختمان مربوط به سال 70 است که در آن زمان مالک برای دو طبقه پروانه ساخت و بعد از آن برای افزایش طبقات ، پروانه ساخت گرفته است و به دلیل این که سازمان نظام مهندسی ، مهندس ناظر و مهندس طراح که وظیفه اش نظارت است  استانداردهای لازم را رعایت نکردند ، این اتفاق افتاده است .

به گفته قالیباف تا زمانی که نظارت مهندسی و فنی در ساختمان نباشد ، شاهد این اتفاق ها هستیم.

وی تصریح کرد : این کار وظیفه سازمان نظام مهندسی است و برخی از مهندسان ناظری که بعضا خارج از کشور هستند و یا بدون این که به ساختمان سر بزنند ، امضا می کنند ، باید پاسخ گو باشند .

قالیباف خاطر نشان کرد : دادستانی که مدعی العموم است باید پیمانکاری که غیر قانونی با مصالع غیر استاندارد ، ساخت غیر استاندارد می کند و مهندس ناظری که حضور پیدا نمی کند ، برخورد کند .

وی افزود : شهرداری نیز با سازمان نظام مهندسی توافق کرده است و در حال حاضر مهندسانی که حضور پیدا می کنند در ستاد بحران کنترل می شوند که برخی از آن ها در لیست سیاه قرار گرفته و حذف شده و به سازمان نظام مهندسی معرفی می شوند.

شهردار تهران از معرفی 18 مهندس متخلف به سازمان نظام مهندسی خبر داد و گفت : حداقل 18 مهندس ناظرمتخلف تا کنون به سازمان نظام مهندسی برای اجرای  بر خورد های لازم ، معرفی شده اند .

قالیباف تصریح کرد : باید به طور قاطع با متخلفان برخورد شود تا پس از این شاهد چنین حوادثی نباشیم .

کد خبر 708996

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha