به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر صادق حقیقت با ارائه مقاله ای با موضوع تحلیل گفتمان وحدت در این نشست گفت: موضوع قدیمی وحدت با یک روش جدید به نام گفتمان، قابل تحلیل است و وحدت شیعه و سنی موضوعی است که در طول تاریخ به انواع مختلف طرح شده است.
وی افزود: مدعا در این است که اصل بحث وحدت بدیل ندارد و یا اینکه با رویکرد گفتمانی به تدریج امکان وحدت شیعه و سنی را فراهم و یا اختلاف و تضاد بین این دو را منحل می کند.
سخنران این نشست با اشاره به لزوم وحدت در این عصر گفت: امروز تضاد گفتمان شیعه و سنی به تحلیل و حاشیه رفته که ما باید تضادهای دیگری مانند تضاد دین و الحاد، تضاد سنت و تجدد و تضاد اومانیسم با دینداری را برجسته کنیم. شیعه و سنی با هم همدل هستند و دشمنان می خواهند تضاد به حاشیه رفته را برجسته کنند.
در ادامه این نشست حجت الاسلام خسروپناه از محققین حوزه و ناقدین این نشست گفت: بحث وحدت در تاریخ اسلام به عنوان یک استراتژی در نزد بسیاری ازمتفکران و پیشوایان دین وجود داشته است. پایهگذاری وحدت و تقریب شیعه و سنی، امیرالمومنین (ع) بودند و در زمان معاصر هم اشخاصی مانند سید جمال الدین اسدآبادی و حضرت امام و مقام معظم رهبری هستند.
حجت الاسلام خسروپناه گفت: وحدت مورد مطلوب زمانی تحقق پیدا می کند که عقاید شخصی و فرهنگهای محلی را کنار بگذاریم و محور متون دینی و اصیل اسلامی باشد.
نظر شما