حجت الاسلام محمد علی ایازی قرآن پژوه و محقق در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه مشکل بی سوادی قرآنی از ضعف آموزشی ناشی می شود، اظهار داشت: دانش آموزان از کلاسهای ابتدایی قرآن را یاد می گیرند، اما به کلاسهای بالاتر که می رسند نمی توانند قرآن را بخوانند . در مدارس، دبیرستانها، پیش دانشگاهی و حتی در میان دانشجویان علوم قرآنی نیز این ضعف دیده می شود که نمی توانند قرآن را به درستی بخوانند .
وی با اشاره به اینکه در کشورهای منطقه ما به عنوان تنها کشوری هستیم که نه تنها در یادگیری زبان عربی و روخوانی قرآن، بلکه در زمینه زبان انگلیسی هم با مشکل مواجه هستیم، تصریح کرد: با وجود آموزش زبان انگلیسی از سال اول راهنمایی اما باز هم فارغ التحصیلات مقطع متوسطه از ضعف بسیاری در زمینه زبان انگلیسی و عربی برخوردار هستند .
حجت الاسلام ایازی با تأکید بر اینکه مشکل بی سوادی قرآنی به نظام آموزشی برمی گردد و تا ضعف نظام آموزشی حل نشود، پیشرفت و رشدی هم در این زمینه به وجود نمی آید، یادآور شد: اولین مسئله مهم در این خصوص ایجاد جاذبه، علاقه و تشویق کردن افراد است. به طوری که روخوانی قرآن برای کسب نمره و یا بر اساس علایق شخصی فرق می کند .باید انگیزه ایجاد شود و علاقه و جاذبه های آموزشی را افزایش داد .
این قرآن پژوه با اشاره به اینکه باید شیوه های آموزشی را تغییر داد، افزود: این شیوه ها برای 40 سال پیش است که باید متحول و از راهها و روشهای جدیدی بهره مند شوند . استفاده کردن از مراکز غیردولتی برای تکمیل آموزشهای قرآنی در این راستا از اهمیت بسیاری برخوردار است . دولت به جای اینکه خود سرمایه گذاری کند، این کار را به بخشهای خصوصی داوطلب واگذار کند .بخشی از مراکز غیردولتی نیز از مدارس عضو بگیرند و آموزشها را تکمیل کنند . از سوی دیگر تدوین برنامه ای که نظام 5 ساله را تعیین کند و بر اساس برنامه های آن پیش رود، می تواند در این امر مؤثر واقع شود .
این محقق با تأکید بر اینکه برای جذب کردن دو روش وجود دارد یک روش مستقیم و دیگری روش غیرمستقیم، تصریح کرد: در روش مستقیم باید اهمیت قرآن، تأثیر آن در زندگی و موضوعات مختلف قرآن شوند و در روش دیگر مسابقات، برنامه های تشویقی، اعطای جوایز، نمودهای عینی در حد گسترده ای افزایش یابد .
نظر شما