به گزارش خبرنگار مهر، دکتر علیرضا جهانگیریان روز گذشته در سومین کمیسیون مشترک علم و فناوری ایران و بلاروس در وزارت علوم گفت: 13 کشور در اولویت همکارهای علمی و فناوری با ایران هستند که بلاروس نیز به لحاظ قابلیتها و تجربیاتی که در زمینه های علمی و فنی دارد و همچنین هماهنگیهایی که سیاستهای این کشور با ایران دارد جزء یکی از کشورها است.
وی اظهار داشت: در سومین کمیسیون مشترک علم و فناوری ایران و بلاروس کارگروههای تخصصی در زمینه های بیوتکنولوژی، فضا، لیزراپتیک، مواد و انرژی تشکیل و به عقد تفاهم نامه بین طرف ایرانی و روسی منجر شد.
معاون فناوری وزارت علوم گفت: همچنین مذاکراتی در زمینه گسترش ارتباطات آموزشی بین دو کشور انجام شد و بازدیدهایی که هیئت بلاروسی از پژوهشگاهها و مراکز علمی و فناوری ایران به عمل آوردند نتایج خوبی را در برداشت.
وی با بیان اینکه این اجلاس نقطه عطفی را در روابط علمی و فناوری دو کشور به وجود خواهد آورد، افزود: در این کمیسیون قراردادی نیز در خصوص تبادل دانشجویان تحصیلات تکمیلی و راه اندازی دوره های مشترک و استفاده از فرصتهای مطالعاتی برای اعضای هیئت علمی دو طرف منعقد شد.
جهانگیریان اظهار داشت: تفاهمات خوبی نیز در زمینه استفاده صلح آمیز از انرژی اتمی میان دو کشور صورت گرفت.
دکتر عبدالحسین روح الامینی نجف آبادی - رئیس انستیتو پاستور ایران، دکتر بهرامی - رئیس پژوهشگاه هوا و فضا، دکتر صدرنژاد - رئیس پژوهشگاه مواد و انرژی، دکتر تهرانچی - رئیس پژوهشگاه لیزر شهید بهشتی نیز در این جلسه حضور داشتند و هر یک در رابطه با موضوعات همکاری با بلاروس و تفاهم نامه هایی که بین دو کشور منعقد شده است، توضیح دادند.
دکتر ویتوف - معاون وزیر علوم بلاروس نیز در این کمیسیون ضمن بیان بازدیدهایی که هیئت بلاروسی از مراکز علمی و پژوهشی ایران مانند مرکز تولید واکسن انستیتو پاستور، دانشکده ژنتیک مولکولی، پژوهشگاه هوا و فضا داشته اند گفت: در ملاقاتهایی که با دانشمندان ایرانی داشتیم نقاط مشترکی بین ایران و بلاورس مشاهده می شد.
وی اظهار داشت: ایران و بلاروس در زمینه استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای شبیه یکیدگر هستند ایران تصمیم دارد بیش از 20 نیروگاه بسازد و بلاروس نیز به شکل فعالی کار برای ساخت نیروگاههای اتمی را آغاز کرده است به همین دلیل بر تبادل کارشناس در این زمینه توافق کردیم.
نظر شما