به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، "مورلی دئورا" وزیر نفت هند امروز در مصاحبه ای در حاشیه کنگره جهانی نفت در مادرید درباره خط لوله صلح بین سه کشور ایران، هند و پاکستان گفت: ما خواهان به نتیجه رسیدن گفتگوها در این خصوص هستیم و تنها موضوعی که باقی مانده است محل تحویل است.
وی ادامه داد: ایرانی ها تحویل در مرز پاکستان را پیشنهاد داده اند، اما ما تحویل در مرز پاکستان-هند را خواستاریم.
این مقام هندی درباره زمان امضاء قرارداد گفت: مذاکراتی در سطوح عالی برقرار است و امیدواریم ماه آینده به نتیجه نهایی برسند.
طرح ابتدایی خط لوله صلح بین ایران و پاکستان که از 4 الی 7 میلیارد دلار تخمین زده شده است به سال 1979 باز می گردد، اما شروع جدی تر بحث صادرات گاز ایران به هند در اوایل دهه 90 میلادی آغاز شد که با کشف ذخایر عظیم گاز طبیعی پارس جنوبی در سال 1988 تلاشهای ایران نیز برای افزایش صادرات گاز به صورت LNG یا انتقال گاز از طریق احداث خطوط لوله به اقصی نقاط جهان تشدید شید.
این خط لوله با طول 2700 کیلومتر در عمق 1تا 5/1متری زیر سطح زمین که می تواند روزانه بیش از یک صد میلیون متر مکعب گاز را از ایران به این دو کشور منتقل نماید؛ بنادر عسلویه ایران در خلیج فارس، گوادر و کراچی در جنوب شرقی و جنوب مرکزی پاکستان را به هم متصل کرده و با امتداد مستقیم به یکی از نقاط مرزی هند خواهد رسید. مدت پیشنهادی برای امضای قرار داد این پروژه 25 سال است که تا پنج سال دیگر نیز قابل تمدید است .
اقدامات اعتماد سازی اخیر پاکستان و هند که با سرعت خیره کننده ای روابط دو کشور را بهبود بخشیده است، چشم انداز صادرات گاز ایران به شبه قاره هند را بسیار روشن کرده است. حتی با قاطعیت می توان گفت موضوع انتقال گاز ایران به هند و پاکستان خود به یک نوع محرک پایا در فرایند اعتماد سازی دو کشور تبدیل شده است.
نظر شما