۱۶ تیر ۱۳۸۷، ۹:۴۱

استاد دانشگاه سن خوزه آمریکا:

اصل 44 مهمترین پدیده در شکوفایی اقتصاد ایران است

اصل 44 مهمترین پدیده در شکوفایی اقتصاد ایران است

اصفهان - خبرگزاری مهر: یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی یکی از بزرگترین و شجاعانه ترین دستورات تاریخ ایران برای شکوفایی واقعی اقتصاد ایران است.

فرامرز ناطقیان در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به سیاستهای اصل 44 قانون اساسی گفت: پیگیری های رهبر معظم انقلاب برای اجرای صحیح اصل 44 قانون اساسی و رشد و شکوفایی اقتصاد ایران در سایه این اصل، بسیار امیدوار کننده است.

استاد ایرانی دانشگاه سن خوزه آمریکا، یکی از مهمترین راه های خصوصی سازی در ایران را بالابردن کیفیت محصولات داخلی در راستای ایجاد رقابت در مقابل کالاهای خارجی دانست و افزود: رقابتی شدن کالاها گام موثری برای رفع مشکلات تولیدی داخلی باشد.

وی تصریح کرد: با روند کنونی صنایع، پیوستن ایران به سازمان تجارت جهانی می تواند سبب نابودی آنها شود، از سوی دیگر، به دلیل عدم اجرای مدیریت زنجیره تامین در داخل کشور که باعث نبود نظارت کیفی و کمی بر کالاهای تولیدی داخلی و عدم حمایت از حقوق مصرف کننده شده، می توان نتیجه گرفت که در صورت پیوستن کشورمان به WTO بسیاری از محصولات و صنایع ما به دلیل شرایط نامناسب کیفی از بین خواهند رفت.

موسس انجمن مشاهیر ایرانیان در آمریکا با اشاره به لزوم یکپارچگی اطلاعات بین تولید کننده و مصرف کننده عنوان کرد: یکی از مشکلات عمده در ایران از هم گسیختگی اطلاعات و رابطه بین تولیدکننده و مصرف کننده است که این رابطه باید شفاف و قابل درک برای مدیریت صحیح کالاها باشد.

ناطقیان تصریح کرد: وقتی کشوری که خود مشغول تولید نفت، فولاد و محصولات پتروشیمی بوده و این پول مستقیما در اختیار دستگاه های دولتی قرار می گیرد، نقش بخش خصوصی بیش از پیش تضعیف می شود.

وی افزود: دولت باید درآمدها را برای حمایت و نظارت بر روی بخش خصوصی سرمایه گذاری کند و از طریق دریافت مالیات و عوارض درآمدهای خود را گسترش دهد.

مدیریت زنجیره تامین برای کشور حیاتی است

وی، وجود مدیریت زنجیره تامین و لجستیک کالا را برای کشور بسیار حیاتی خواند و افزود: یکپارچه سازی، مدیریت و نظارت صحیح و شفاف، ذخیره و توزیع به موقع کالاها تنها به وسیله مدیریت زنجیره تامین و لجستیک کالا در انبارهای هوشمند صورت می گیرد که بر این اساس، باید هرچه سریعتر برای رفع مشکلات کالایی و واردات و صادرات خود به این سمت حرکت کنیم.

ناطقیان ادامه داد: مدیریت زنجیره تامین برای شرکت "وال مارت" در آمریکا تنها در طول یک سال بیش از 273میلیارد دلار درآمد داشته که نشان می دهد هرجا این مدیریت به درستی اجرا شود، می تواند شرایط اقتصادی، زمانی و مدیریتی را به نحو چشمگیری بهبود بخشد.

وی به بیان خصوصات مدیریت زنجیره تامین پرداخت و تصریح کرد: حفظ زمان، مکان و بهبود شرایط اقتصادی، شفافیت در واردات و صادرات کالاها، مدیریت صحیح کالاها، آمارگیری دقیق، تعیین زمان مناسب برای واردات و صادرات کالاهای مورد نیاز و اساسی و پیگیری ورود و خروج کالاها از مدیریت زنجیره تامین برای انبارهای هوشمند و لجستیک کالا است.

وی عدم وجود رشته دانشگاهی مدیریت زنجیره تامین که رشته های بسیاری را با یکدیگر تلفیق می کند را یک نقطه ضعف بزرگ خواند و اظهار داشت: ایجاد رشته مدیریت زنجیره تامین می تواند قدرت تفکر جوانان ما را در خصوص گام برداشتن به سوی تکنولوژی باز تر کند و لزوم ایجاد این رشته در مقطع کارشناسی ارشد در تمام دانشگاههای کشورمان ضروری است.

ناطقیان ادامه داد: پس از پیگیری های بسیار زیاد و با توجه به خصوصیات مدیریت  اجرایی اصفهانی ها، نخستین دانشکده مدیریت زنجیره تامین با حمایتهای شهرک علمی و تحقیقاتی، مدیران و مسئولان اصفهانی در دانشگاه صنعتی اصفهان کار خود را آغاز خواهد کرد.

وی قرن بیست و یک را متعلق به مدیریت زنجیره تامین دانست و افزود: بهره وری ارزان با سرمایه گذاری زمانی و مادی بسیار کم پیشرفتهای سریع از خصوصیات اساسی مدیریت زنجیره تامین است.

ناطقیان وجود ضعف در مدیران میانی کشور را یکی از عوامل اصلی عدم پیشرفت کشورمان خواند و تصریح کرد: بسیاری از مدیران ایران در سطح کلان، برنامه ها و سیاستهای بسیار قوی را ارائه می دهند؛ اما اینکه بسیاری از این طرحها به کندی اجرا و یا اصلا اجرا نمی شود به مدیران میانی و رده پایین کشور باز می گردد که باید این افراد با مدیریت زنجیره تامین و نقش اساسی آن در مدیریت و پیشرفتهای اجتماع آشنا شوند.

نخستین انبار هوشمند در اصفهان افتتاح می شود

موسس انجمن مشاهیر ایرانیان در آمریکا ادامه داد: اصفهان با دارا بودن بیش از 2400 اثر تاریخی که دارای شهرت جهانی است و نیز وجود مدیران بسیار فعال، به زودی شاهد افتتاح نخستین انبار هوشمند و مکانیزه خواهد بود که این انبارها می تواند اصفهان را به تمام کشورهای دنیا متصل کند و به جمله "اصفهان، نصف جهان" حیات دوباره ای ببخشد.

ناطقیان با اشاره به طراحی نرم افزار مدیریت انبار هوشمند توسط جوانان نخبه ایران بیان داشت: از پنج سال پیش تاکنون هر سه ماه یکبار برای مدیریت و نظارت برروی پروژه طراحی نخستین انبار هوشمند کشور و همچنین برای معرفی رشته مدیریت زنجیره تامین از آمریکا به ایران سفرهایی را صورت داده ام که امید می رود این رشته در دانشگاهها ایران با پیگیری های بسیار گسترده به زودی ایجاد شود.

وی ادامه داد: رشته مدیریت زنجیره تامین تلفیقی از رشته های نرم افزار، سخت افزار، صنایع، عمران و الکترونیک است که دانشجویان رشته مدیریت زنجیره تامین با یک دید چند شاخه ای و بر اساس نوع علایق خود این رشته را انتخاب می کنند.

ناطقیان تصریح کرد: در عصر ارتباطات و اطلاعات که عصر لجستیک است برای بهره وری، ساخت و مبادله کالاها در جهان، ثابت نگاه داشتن قیمت کالاها یا رقابتی شدن آنان و به طور کلی ورود مطمئن به بازارهای جهانی همه در گروه پیاده سازی مدیریت زنجیره تامین در کشور است.

باید برای پیشرفت در مدیریت زنجیره هزینه کرد

وی با اشاره به قرن بیست و یکم و مبادله سریع و امن کالاها اظهار داشت: در قرن بیست و یکم دیگر اجازه ساخت کالا به قیمت 10 هزار تومان با هزینه حمل 90 هزار تومان را نداریم و باید این 90 هزار تومان حمل و نقل برای پیشرفت مدیریت زنجیره تامین هزینه شود که هم اکنون تمام شرکتهای بزرگ در دنیا به پیشرفت در مدیریت زنجیره تامین نگاه ویژه ای دارند.

این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان اینکه امروز به واسطه مدیریت زنجیره تامین هیچ مرزی در جهان برای مبادله کالا وجود ندارد تصریح کرد: به طور مثال امروز کار مهندسی در آمریکا، انبوه سازی در چین و حمل و نقل و انبار داری در کره انجام می گیرد که سیاست این نوع کار بر ارزانی، کیفیت و امنیت بهتر کالاها، مبادله سریع بنا شده است.

وی سهم کشور ما را در خصوص تحقیق و توسعه بسیار ضعیف خواند و افزود: در ایران هنوز فرهنگ تحقیق و توسعه (R&D) به طور جدی عنوان نشده که این عامل یکی از عوامل مهم شکست پروژه های پژوهشی، تحقیقاتی و عدم کیفیت رضایت بخش محصولات داخلی است.

تولیدکنندگان کالاهای داخلی تفکرات خود را بر رقابت محصولات جهانی متمرکز سازند

وی جهانی شدن و تفکر جهانی برای تولیدات داخلی را یکی از عوامل موفقیت کشور ما خواند و اظهار داشت: در حال حاضر در کشور ما محصولات داخلی که توانایی رقابت با بسیاری از محصولات و کالاهای رده دوم و سوم کشور های خارجی ندارند را با قیمتهای چند برابر و به نام حمایت از محصولات ملی به فروش می رسانیم که این کار به تولیدات و حمایتهای کالاهای داخلی ضربه زیادی وارد خواهد کرد. در این راستا باید مسئولان و تولیدکنندگان کالاهای داخلی تفکرات خود را بر رقابت با محصولات جهانی متمرکز سازند.

این کارشناس مسائل اقتصادی، ایجاد و فراهم سازی زمینه رقابت را در کشور را بسیار حیاتی خواند و یادآور شد: فراهم سازی زمینه های رقابت و جلوگیری از بروز انحصار در فعالیت تامین و توزیع کالاهای اساسی بسیار مهم است و باید با قیمت گذاریهای انحصاری برخوردهای جدی شود.

وی افزود: این انحصار طلبی در واردات خودروهای خارجی خود را نمایش می دهد که ماشین های روز دنیا را که به قیمتهای بسیار پایین و با کیفیتهای رقابتی بالایی وجود دارند را با 100 درصد گمرک وارد کشور می کنیم و این موضوع خود حاکی از انحصار گرایی و عدم شفافیت و رقابت سالم خودرو سازیهای داخلی است.

وی با اشاره به اینکه پس از دستیابی به موفقیت در مدیریت زنجیره تامین، باید در کنار آن برنامه ریزی و اقدامات لازم در خصوص کنترل تورم را نیز صورت گیرد، گفت: یکی از روشهای کنترل تورم مرسوم در دنیا، بازی با دو اصل سود بانکی و تغییر علاقه در خرید کالا است که اگر سود بانکی بالا رود، مصرف پایین تر می آید و با پایین آمدن سود بانکی، مردم علاقه بیشتری به خرید بالاتر پیدا می کنند و در نتیجه تورم بالاتر می رود که این راه یکی از روشهای مرسوم در آمریکا برای کنترل تورم و تغییر اخلاق مردم برای خرید است.

بانک مرکزی باید یک سیستم سراسری برای کنترل سود بانکی و تورم را برنامه ریزی کند

وی نظام بانکداری بانک مرکزی ایران را غیر شفاف و سیاستهای آنرا عامل اصلی ایجاد تورم عنوان و تصریح کرد: باید بانک مرکزی یک سیستم سراسری برای کنترل سود بانکی و تورم را برنامه ریزی کند و باید سیاست خرید تضمینی بیش از پیش در کشور برای حمایت از سرمایه گذاران، تولید کنندگان و کشاورزان تقویت شود.

وی ادامه داد: خرید تضمینی سرعت، شفاف سازی و کاهش خطا در خصوص کالاها را افزایش می دهد و باید به کالاها به چشم سرمایه ای نگاه شود و به این موضوع واقف باشیم که هرچقدر کالای مرغوب و با کیفیت به دنیا صادر کنیم در واقع سود بیشتری را نصیب مملکت خود کرده ایم.

ناطقیان تصریح کرد: توجه به مسائل زیرساختی اقتصادی، ایجاد بازار سرمایه و از بین برن رانت، رشوه و فساد اداری، ایجاد زیر ساختهای ارتباطی، ایجاد مدیریت زنجیره تامین، ایجاد سیستم بانکی که قابل رقابت در سطح جهانی باشد از مهمترین راههای رشد کشورمان برای شکوفایی اقتصاد است.

وجود خبرهای دروغ رسانه ای غربی یکی از دلایل تورم کشور است

وی یکی از مهمترین دلایل وجود تورم در کشورمان را وجود خبرهای دروغ و شوک آور سیاسی و اقتصادی در رسانه های غربی عنوان کرد و اظهار داشت: یکی از راههای غرب و دشمنان ایران استفاده از ابزارهای رسانه ای برای نشان دادن چهره غیر واقعی از یک کشور است که در حال حاضر کشورهای غربی با ابزار رسانه های خود روزانه موج روانی جدید که مملو از دروغ و شایعه است را بر ضد کشورمان راه می اندازند که همین اثرات روانی باعث ایجاد تورم در کشورمان شده است.

وی از دلایل دیگر تورم در کشورمان را رشد نقدینگی 40 درصدی عنوان و افزود: نقدینگی بسیار زیاد در دست دولت و تزریق این مقدار بودجه در سطح جامعه باعث تورم زیادی برای کشور شده است که باید راهکارهای مناسبی برای مقابله با تورم چاره اندیشی شود.

کد خبر 711317

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha