به گزارش خبرنگار مهر در اهواز از ابتدای سال تاکنون به علت پدیده گرد و غبار در اکثر روزها، هوای خوزستان به رنگ خاکستری در آمده و دیدن رهگذرانی که ماسک به دهان دارند، صحنه های نامطلوبی در خیابانهای این استان به وجود آورده است.
مراکز مختلف خوزستان نیز در این مدت به دادن پیامهای هشدار دهنده مبنی بر عدم خروج ضروری از منزل به خصوص برای کودکان و سالمندان و استفاده از ماسک مناسب بسنده کرده اند و تاکنون راهکاری برای این کار نیاندیشیده اند.
از مهر ماه سال 1386 تا پایان سال، 31 مورد بروز پدیده گرد و غبار غلیظ در خوزستان گزارش شده که میانگین ماندگاری آن 46 ساعت بوده است اما از ابتدای سال جاری تاکنون 22 مورد بروز پدیده گرد و غبار با میانگین ماندگاری 60 ساعت گزارش شده است که از وخیم تر شدن شرایط زندگی در استان خوزستان حکایت می کند.
استاندار خوزستان در باره این گونه تغییرات آب و هوایی عنوان کرد: تغییرات اقلیمی در کل جهان باعث بروز مشکلاتی شده است و در حال حاضر نیز در بخشی از جهان همچون جنوب ایتالیا و اسپانیا و کشورمان خشکسالی و در بخشیهایی از کره زمین سیل و بارش بارانهای سیل آسا وجود دارد و گرد و غباری که هم اینک در خوزستان وجود دارد، متاثر از این شرایط است.
وی ادامه داد: اما بروز این پدیده در خوزستان به این علت صورت گرفته که هوای ورودی به جنوب غرب خوزستان که از جبهه مدیترانه ای است با افت شدیدی در حدود پنج برابر مواجه شده است و این افت فشار، باعث می شود این هوا که از بیابانهای شمال عربستان عبور می کند، باعث مکش شنهای آنجا و انتقال آنها به خوزستان شود.
به هر ترتیب به نر می رسد در صورتیکه این پدیده تداوم یابد، خوزستانی ها با مشکلات عدیده ای از هر نظر از جمله مشکلات بهداشتی مواجه خواهند شد.
سید اسدالله موسوی، مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی خوزستان در مورد بیمارانی که به علت هوای آلوده به بیمارستان منتقل می شوند، عنوان کرد: تنها در روزهای 27 و 28 خرداد که شهرهای استان با این پدیده مواجه بوده اند، 88 نفر در اهواز، چهار نفر در ایذه، چهارنفر در دشت آزادگان، سه نفر در هفتکل، 17 نفر در باغملک، سه نفر در سوسنگرد، 16 نفر در شوشتر، یک نفر در اندیمشک، سه نفر در ماهشهر، 16 نفر در دزفول، یک نفر در رامهرمز، یک نفر در گتوند، 25 نفر در شوش، 26 نفر در آبادان و شش نفر در مسجدسلیمان به علت استنشاق گرد و غبار دچار مسمومیت و به بیمارستان منتقل شده اند ضمن اینکه دو نفر در باغملک نیز در این تاریخها جان خود را از دست داده اند.
اما اساتید دانشگاه نیز هر کدام به نوعی نسبت به بروز این پدیده و مشکالت ناشی از آن هشدار داده اند.
در این میان دکتر ناصر بهروزی، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه این گرد و غبار از کشور عراق و عربستان به سمت استانهای جنوب غربی ایران می آیند، بیان داشت: از آنجا که آمریکا در جنگ با عراق، این کشور را با هزاران بمب شیمیایی و رادیو اکتیویی بمباران کرده و خاک کشور عراق به شدت به اینگونه مواد آلوده است، گرد غباری که به خوستان می آید چنین موادی را با خود می آورد، این مواد در آب یا هوا معلق می مانند، جذب خون انسان می شوند و در مغز انسان رسوب می کنند. به همین علت می گویم باید پدیده گرد و غبار را جدی گرفت چون در صورت تداوم فاجعه ای در راه است.
مهرداد شریفی، رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز نیز در همین زمینه یادآور شد: استفاده از ماسک که از سوی مقامات بهداشتی استان توصیه می شود، هیچ تاثیری در جلوگیری از استنشاق گرد و غبار ندارد و تنها راه جلوگیری از این پدیده مخرب این است که تمامی ادارات و مدارس در روزهایی که چنین پدیده ای بروز می کند، تعطیل شوند.
استاندار خوزستان نیز از رایزنی دیپلماتیک برای حل این مشکل خبر می دهد هر چند تاکید کرد رفع این معضل زمان بر است، ادامه داد: با وزیر امور خارجه و رئیس سازمان محیط زیست کشور جلسات متعددی را برای رفع گرد وغبار خوزستان داشته ایم و قرار شد وزیر امور خارجه در سطح بین المللی این موضوع را با مقامات کشور عربستان در میان بگذارد تا خوزستان از این پدیده زیان نبیند.
وی افزود: پیشنهاد مشخص ما هم این است که با سرمایه گذاری کشور عربستان و استفاده از تجربیات عالی استان خوزستان، بیابانهای شمال عربستان ابتدا مالچ پاشی و سپس درختکاری شود هر چند حتی در صورت موافقت با این پیشنهاد چند سالی طول می کشد تا به طور کلی گرد و غبار در خوزستان از بین برود.
به هرحال حل این مشکل عزمی ملی را می طلبد و مدیران باید هرچه سریع تر برای رها کردن خوزستانی ها از چنگ گرد و غبار مخرب فکری عاجل بیندیشند.
نظر شما