۱۷ تیر ۱۳۸۷، ۱۶:۵۲

گزارش نشست خبری /

کتابخانه حسینیه ارشاد خود را به استاندارد کتابخانه‌های جهانی نزدیک می‌کند

نشست خبری رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد درباره فعالیتهای حال حاضر و آتی این مرکز ظهر امروز در این کتابخانه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، مهرناز خراسانچی رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد گفت: این کتابخانه تلاش می کند خود را به استاندارد کتابخانه های جهانی نزدیک و این ذهنیت را در مخاطب ایجاد کند که کتابخانه به عنوان نهادی مستقل می تواند نقش مهمی در جامعه داشته باشد.

وی افزود: متاسفانه امروز اگر در هر مدرسه از دانش آموزان درباره مشاغل سوال کنند، آنها نام و کارکرد اکثر مشاغل را می دانند اما درباره کتابداری بی اطلاع هستند. یا در نظر بگیرید که هر فردی را در ارگان های دولتی که از عملکرد مطلوبی برخوردار نیست به عنوان کتابدار به کتابخانه ها می فرستند در صورتی که کتابدار از دانش و بینشی منحصر به خود برخوردار است و وظایف مهمی دارد. امیدواریم کتابداری مانند دیگر مشاغل جامعه گسترش یابد و اطلاع رسانی شود.

خراسانچی با اشاره به اینکه در کتابخانه حسینیه ارشاد 20 کتابدار متخصص فعالیت می کنند تصریح کرد: کتابخانه حسینیه ارشاد جزو معدود کتابخانه هایی است که بخش های مختلفی دارد. بخش نابینایان آن وجه تمایز این کتابخانه به شمار می رود. این بخش در سال 1371 تاسیس شد و از سال 1374 به شکل جدی فعالیت خود را آغاز کرد.

وی افزود: در حال حاضر سه سال است که سیستم استفاده از اینترنت برای نابینایان راه اندازی شده و به شکل گویا در اختیار آنهاست. همچنین مدتی است که اقدام به تهیه کتاب های بریل کرده و با ناشران مرتبط هم تماس های اولیه را برقرار کرده ایم.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد به بخش کودکان و نوجوانان اشاره کرد و ادامه داد: در این بخش 20 هزار جلد کتاب اعم از داستان و علمی و زمینه های دیگر به چشم می خورد.

وی بعد از توضیح این بخش افزود: در دل این بخش از بهمن سال 1385 بخشی به نام ناشنوایان را نیز داریم که برای اولین بار در کشور با اجازه کتبی از نویسنده و ناشر اقدام به آماده سازی کتاب ها برای این طیف می کنیم.

وی گفت: همچنین پنج مدرسه ناشنوایان با کتابخانه در ارتباط اند که ما هر دو هفته یک بار به این مدارس رفته و برای آنها کتاب می بریم و این امر با اقبال خوبی همراه است. علاوه بر این در بخش سی دی و اینترنت گذشته از امکانات آموزشی شاهکارهای موسیقی و سینمای دنیا را در اختیار متقاضیان گذاشته ایم.

خراسانچی با تشریح بخش اسناد شنیداری کتابخانه افزود: ماه گذشته همزمان با سی و یکمین سالگرد درگذشت دکتر علی شریعتی به برگزاری نمایشگاه تمبرهای موضوعی پرداختیم و قصد داریم با راه اندازی ساختمان جدید کتابخانه، این فعالیت را ادامه دهیم. در این نمایشگاه تمبرهای مشاهیر سیاسی جهان مانند گاندی، شریعتی، ماندلا و... را به معرض نمایش گذاشتیم. از سال 1359 که یک تمبر از شریعتی منتشر شد دیگر کسی اقدام به انتشار تمبرهای موضوعی نکرد.

رئیس کتابخانه حسینیه ارشاد اضافه کرد: ما در انتظار راه اندازی ساختمان جدید کتابخانه هستیم که یک سال و نیم دیگر آماده می شود. این ساختمان بدون حمایت هیچ ارگان دولتی و به کوشش دکتر ناصر میناچی رئیس حسینیه ارشاد دایر می شود.

در ادامه این نشست خبری، رزیتا فدائیان مسئول پذیرش کتابخانه حسینیه ارشاد، مونا میناچی مسئول امانت کتاب و مریم بدری مسئول نشریات کتابخانه توضیحاتی را درباره بخشهای خود ارائه دادند.

کد خبر 712355

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha