به گزارش خبرگزاری مهر، محققان لابراتوار ژنتیک مولکولی مخمر مرکز بین المللی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی تریسته سرانجام موفق شدند تغییری را که در ژنوم ایجاد شده و سبب شکل گیری تومور می شود شناسایی و آن را در آزمایشگاه بازسازی کنند.
این محققان در سلولهای مخمر جو پیوندی را میان بخشهای دو کروموزم مختلف بازتولید کردند. این پیوند "جابجا شدگی کروموزمی" نام دارد.
سلولهای مخمر که توالی DNA کامل آن در سال 1996 به دست آمد مدلی مناسب برای انجام بسیاری از آزمایشات بیولوژیکی است چرا که این سلول شباهتهای بسیاری با سلولهای پستانداران دارد و از سویی دیگر از طریق روشهای مهندسی ژنتیک به آسانی قابل دستکاری است.
این محققان با کمک تکنیک Bit (پل تحریک شده جابجا شدگی) که در سال 2005 ابداع کرده بودند امکان تحریک این جابجا شدگی را به صورت مصنوعی فراهم کردند و نقش این پدیده را در شکل گیری تومور نشان دادند.
این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: "از مدتها قبل ارتباط میان حضور جابجا شدگی کروموزمی و بروز سلولهای سرطانی مشخص شده بود اما تاکنون واضح نبود که آیا یک جابجا شدگی خود منشاء بروز سرطان است و یا نتایج آن منجر به تشکیل تومور می شوند."
نتایج این تحقیقات که در کنگره بین المللی سازمان بیولوژی مولکولی در اسپانیا ارائه و در مجله علمی "شرح مباحثات آکادمی ملی علوم آمریکا" (Pnas) منتشر شده است می تواند در توسعه داروهای جدید نقش مهمی داشته باشد.
این محققان ناهنجاریهای سرطانی لوکمی انسان را در سلول مخمر شبیه سازی کردند و به این نتایج دست یافتند.
نظر شما