به گزارش خبرنگار مهر در در قم، مهدی متقیان در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه برای مرمت این مسجد 35 میلیون ریال اعتبار تخصیص یافته است، افزود: عملیات مرمت این مسجد شامل ساخت درب، مرمت بدنهها و سقف، سفید کاری، کف فرش، برق کشی و اجرای ازاره سنگی خارجی خواهد بود.
متقیان با بیان اینکه مساجد موجود در بازار قم با توجه به تقدم وظایف دینی مسلمانان بر دیگر امور، کاربری خود را ازگذشتههای دور تاکنون حفظ کرده اند، اظهار داشت: علاوه بر مسجد جامع قم که نزدیک بازار کهنه قرار دارد در بازار کهنه و نو تعدادی مسجد بزرگ و کوچک با فاصلههای اندک برای تامین نیازهای معنوی کسبه و بازاریان و مشتریان و ساکنان اطراف بازار وجود دارد تا با شنیدن بانگ اذان در کوتاه ترین زمان به ادای نماز بپردازند.
وی بیان داشت: مسجد در بازارها به خصوص بازار قم دارای جایگاه ویژه ای بوده است که کسبه با ذکر و یاد خدا وارد بازار شوند و هنگام نماز، یاد خداوند آنها را از کم فروشی، تقلب و بی عدالتی باز دارد و همین امر موجب حضور مساجد در بازار طی قرون متمادی شده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم بیان داشت: بازار کهنه حدود 500 متر طول دارد و بخشهای وسیعی از آن در دوران صفویه و در پیرامون مسجد جامع بنا شده و تا پایان دوره قاجاریه بناهایی که بدان نیاز بوده در آن جای گرفته است.
وی خاطرنشان کرد: راسته تاریخی بازار کهنه در سال 76 با شماره 1937 در فهرست آثار ملی ثبت شده و از تاریخ ثبت ضمن رعایت حقوق مالکانه، تحت نظارت، مراقبت و حمایت این سازمان بوده و هرگونه اقدام و عملیاتی که منجر به تخریب یا تغییر هویت اثر شود، ممنوع و مرمت و بازسازی اثر تنها با تایید و نظارت این سازمان امکان پذیر است.
قم - خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری قم از مرمت کوچکترین مسجد قم با مساحت تقریبی 20 متر مربع واقع در راسته تاریخی بازار کهنه قم خبر داد.
کد خبر 712876
نظر شما