۱۸ تیر ۱۳۸۷، ۱۸:۴۴

صاحب محمدی:

تدوین طرح جامع آبیاری تحت فشار کشاورزی هرمزگان ضروری است

بندرعباس - خبرگزاری مهر: استاندار هرمزگان گفت: به منظور تسریع در مکانیزه سازی روشهای آبیاری در بخش کشاورزی هرمزگان، تدوین طرح جامع آبیاری با هدف پوشش 15 هزار هکتاری در سال الزامی است.

به گزارش خبرنگار مهر در بندرعباس، عبدالعلی صاحب محمدی، عصر امروز در حاشیه نشست کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان اظهار داشت: از سوی دولت اعتباری چهار هزار و 500 میلیارد تومانی به منظور مقابله با اثرات خشکسالی به تصویب رسیده که بر اساس آن دو هزار و 100 میلیارد تومان به وزارت جهاد کشاورزی به منظور استمهال بدهی های معوقه به بانکها، بیمه محصولات کشاورزی، جبران خسارت این بخش و کمک به اصلاح ساختار آبیاری زمینهای کشاورزی کشور از سیستم سنتی به مکانیزه تحت فشار اختصاص یافته است.

وی گفت: باید تلاش کنیم تا با توجه به خسارت گسترده هرمزگان در بخش خشکسالی، سهم استان را از این اعتبارات افزایش داده و موجب رفع مشکلات کشاورزان در بخشهای متعدد شویم.

رئیس کارگروه آب، کشاورزی و منابع طبیعی استان ادامه داد: برای پوشش 150 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان، اعتباری معادل 360 میلیارد تومان نیاز است که می توان با تدوین طرح جامع آبیاری تحت فشار در استان در بازه زمانی کوتاهی معادل سالانه 15 هزار هکتار نسبت به مکانیزه کردن شیوه های آبیاری استان اقدام کرد.

صاحب محمدی از بانک کشاورزی به عنوان تامین کننده اعتبار لازم در بخش تامین تسهیلات اجرایی طرح آبیاری تحت فشار نیز خواست تا بدون توجه به میزان بدهی های معوقه کشاورزان در خصوص اعطای تسهیلات در جهت تسریع در اجرای این طرح اقدام کند.

استاندار هرمزگان با اشاره به راندمان پایین بخش کشاورزی در کشور و هرمزگان بیان داشت: برای تولید هر 3/1 کیلوگرم محصول باید یک مترمکعب آب مصرف شود که می توان با توسعه روشهای آبیاری مدرن راندمان 43 درصدی این بخش را بهبود داد.

وی با اشاره به بدهی معوقه 100 میلیارد تومانی بانک کشاورزی هرمزگان از کشاورزان خواست: بخشودگی سود تسهیلات بانکی و پرداخت مکرر وامهای متعدد به کشاورزان مشکلی از این قشر حل نمی کند بلکه باید با تجدید نظر در روشها، کشاورز را توانمند و سود کشاورزی را افزایش داد.

بنابر اعلام جهاد کشاورزی هرمزگان در سراسر این استان 180 هزارهکتار اراضی و باغات تحت کشت وجود دارد که 27 هزار هکتار معادل 5/18 درصد آن زیر پوشش آبیاری تحت فشار و قظره ای قرار گرفته است.  

کد خبر 713160

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha