دکتر محمد مهدی فرقانی - استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به این نکته که تمرکز مدیریت راهبردی اینترنت توسط آمریکایی ها مدتها است که مورد بحث صاحبنظران ارتباطات و رسانه قرار گرفته است، گفت: طبیعی است چون آمریکایی ها خودشان فناوری اینترنت را به جهان عرضه کرده اند و الان هم بیشترین حجم داده ها و اطلاعات توسط این کشور جابجا می شود، بخواهند همچنان مدیریت راهبردی اینترنت را در دست خود نگاه دارند.
وی افزود: در شرایط فعلی حتی بسیاری از کشورهای اروپایی خواستار پایان این وضعیت هستند، چون از نظر آنان وضعیت موجود و تسلط هژمونیک آمریکا بر اینترنت، باعث به هم خوردن امنیت اطلاعات می شود و از این لحاظ به دنبال یافتن راهکارهایی هستند ولی عملا هنوز راه حلی پیدا نشده است و همه این گمانه ها و تلاشها در حد نظریه و حرف است.
این استاد ارتباطات گفت: کشورهایی بسیاری خواهان توزیع مدیریت راهبردی اینترنت در جهان هستند ولی استفاده از مدل اینترنت ملی تجربه ای است که ظاهرا فقط در کشور ما بدان پرداخته شده است.
وی افزود: ایده "اینترنت ملی" مفهومی کاملا مبهم و غیرشفاف است.
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه نمی توان خصلت جهانی بودن در مورد اینترنت را نادیده گرفت، گفت: حتی در صورت تحقق ایده "اینترانت ملی" و نوعی شبکه داخلی این پدیده از نظر ارتباطی ابتر خواهد بود و فایده ای هم نخواهد داشت.
وی گفت: این راهکار بیشتر تبلیغاتی به نظر می رسد و طراحان آن باید زمینه های عملی و واقعی این مفهوم را برای صاحبنظران و فعالان عرصه فناوری اطلاعات بیان کنند تا معلوم شود دقیقا به دنبال چه مدلی هستند.
نظر شما